Neviditelné stopy
Robert B. Parker
Tento příběh soukromého detektiva Spensera patří k nejlepším z početné řady Parkerových spenserovek. Jde o třicátou devátou detektivku, v níž hlavní roli hraje Spenser, ale jiskří svěžími nápady a spádem, takže nikdo by nehádal, že vyšla patnáct měsíců po autorově smrti. Spenser se připlete k případu Jumba Nelsona, obézního ožraly, ale jinak slavného hollywoodského herce. Na Jumba padne obvinění, že znásilnil a zavraždil mladou ženu, ale i když Spenserovi se ten nechutný a arogantní tupec hnusí, přesto má o jeho vině pochyby. Rozhodne se pátrat po vrahovi na vlastní pěst. Jumbovi se však Spenserovy otázky nezamlouvají a tak na něho poštve svého mladičkého bodyguarda, což je indián Zebulon Sixkill. Spenser při rvačce seřeže mladíka jako psa, ale pak mu nabídne pomoc a začne na něho dohlížet. Naučí ho boxovat, předává mu své zkušenosti a seznámí ho se základními technikami detektivní práce. Sixkill se svému novému učiteli a ochránci odmění tím, že mu pomůže vyřešit případ, který má naprosto nečekané vyústění.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2012 , BB artOriginální název:
Sixkill, 2011
Detektivní, nebo spíš kriminální zápletka trochu slabší, ale zato maximální nálož dobrých hlášek, akce je tak akorát. Klasická dobrá spenserovka.
Supermanský hrdina, který si ví vždycky rady a každého přepere, stránky napěchované od sklepa po půdu hluchým textem a "provozními řečmi" ("Dáte si kafe?" "Tak jo."), příběh, přitažený za vlasy a vesměs nevýrazné postavy ve formátu 2D. Velké zklamání. Jako by Případ z Poodle Springs napsal někdo docela jiný…
20% s odřenýma ušima.
Jeden z nejlepších detektivních románů od Roberta Parkera. Příběh jiskří nápady, vtipnými dialogy a má spád.
Hrdinové Roberta B. Parkera nejsou květnatě upovídaní a nudní. Vyjadřují se stručně a vtipně, jednají logicky a morálně. Detektiv Spenser je navíc ještě neúprosný ranař a střelec. Škoda, že touto posmrtnou spenserovkou vše končí a žádné opravdové neplagiátorské novinky již nemůžeme očekávat. Naštěstí je však zde spousta již vydaných, ke kterým se můžeme vracet.
Nevím, zda je chyba ve mě, nebo v té knize - ale nenadchla mě, spíše jsem se jí prokousala než si ji užila.
2011 | Přehlídka |
1993 | Krvavý sen |
2000 | Orel létá vysoko |
2008 | Případ z Poodle Springs |
2010 | Appaloosa |
Dočítané len preto, že to bola moja prvá kniha od tohto autora (zároveň jeho posledná...). Príbeh to nemalo v podstate žiadny a bol tam zrejme len ako podmaz k ospevovaniu Spensera ako najväčšieho tvrďáka pod slnkom. Rozhovory medzi Spenserom a jeho priateľkou boli hlúpučké.