Dvojitý kříž
Chris Carter
Robert Hunter série
1. díl >
Čekej na smrt a modli se, ať je rychlá. Popravený vrah ožívá a pokračuje ve svém zrůdném díle. Nebo se jeho odkazu chopil šílený napodobitel? A proč? To musí zjistit ostřílený samotář, detektiv Robert Hunter s pomocí svého partnera, nadšeného nováčka Carlose Garcii. Pod luxusem a září neonů města Los Angeles kvasí zločin, temnější než noc… Detektivu Hunterovi se vrací stará noční můra – bestiální vrah znovu útočí. Tentokrát to má ale háček: pachatel, který mučí své oběti s řemeslnou zručností, byl před léty dopaden a popraven. Napodobuje ho někdo? Vrací se nestvůra z onoho světa, aby pokračovala ve svém krvavém řemesle? Nebo snad za hrůzné činy pykal nevinný? Žádná z těch možností není právě lákavá – a je na Hunterovi, aby případ vyřešil; ale možná přitom hodně ztratí. Hlavní obětí se má totiž ve čtivém a napínavém thrilleru Chrise Cartera stát právě on.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2012 , BB artOriginální název:
The Crucifix Killer, 2009
Tak tuto knihu jsem taky přečetla během jednoho dne. Mělo to náboj, mělo to všechno co má skvělá kniha mít. Konec byl skutečným překvapením. Bravurně napsané. Kdo je vrahem bylo překvapení.
Čte se to výborně, vrah je neskutečný sadista a jeho odhalení je vrchol knihy, to jsem fakt nečekala.
Detektivka je to čtivá, má vše co se v žánru žádá -sympatický detektiv, prohnaný vrah, napětí a překvapivá pointa. Sériových vrahů je však v literatuře už tolik, že se divím, že nás již nevyhubili. U tohoto typu románů mne také často ubíjí vymyšlenkované motivy, zde však nebylo přehánění a surreality až tak moc. Snad jen nemusel být vrah až takový supermozek.
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Já prostě nemám slov! A ten konec, no mazec! Bezkonkurenčně jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla.