Já jsem smrt
Chris Carter
Robert Hunter série
Pozná detektiv Hunter, že se dívá do očí netvorovi? Unáší, mučí a zabíjí ženy v Los Angeles, ale nepodobá se jiným sériovým vrahům. Vše si dokonale připraví, vraždí pokaždé jinak a nezanechá po sobě žádnou stopu. Je predátorem, kterého žene neukojitelná touha: zabíjet. Roberta Huntera a jeho parťáka Carlose Garciu čeká vyšetřování případu dvacetileté ženy, jejíž mrvola se našla na trávníku poblíž losangeleského letiště. Oba detektivy z útvaru ultranásilných zločinů přivolali na místo činu nejen proto, že oběť byla před smrtí krutě mučena. Pachatel ji také naaranžoval do pozice připomínající hvězdu – a to napovídá, že může jít o sériového vraha. Tušení, že jde o zločince, který bude s policisty hrát morbidní hru, se změní v jistotu, když patoložka objeví při ohledání těla vzkaz napsaný krví: JÁ JSEM SMRT. Na druhou mrtvolu vrah upozorní hned následující den, jenže tentokrát zabíjel úplně jiným způsobem. Proč tak spěchá a proč mění modus operandi? Další oběti pachatel oznamuje v dopisech – losangeleskému starostovi, detektivům speciální sekce vražd i Robertu Hunterovi osobně. Ve všech je vyzývá: najděte mě, poznejte, kdo jsem, řešení je ve jméně. Ale jaké jméno má na mysli?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2016 , BB artOriginální název:
I Am Death, 2015
Tak tohle je určitě jedna z nejmorbidnějších a nejsadističtějších knížek od Cartera. Místami až nechutné, ale byla to prostě špice!! Tohle číst doma sama pozdě večer určitě nedoporučuju :-) Prostě waw, nemám slov. Skvělé čtení od začátku až do konce.
Už mi došly superlativy, které bych mohla vypisovat, takže se asi zdržím komentářů. Je to dokonalost.
No dopr....... To bylo úžasný. Je to moje první knížka tohoto autora, ale tohle jsem nečekala. Nevadí mi tyhle věci číst nebo je vidět v televizi, ale tohle me ohromilo. Teď už jdu s radostí na další díl. Perfektní
Při každé Carterově knize si říkám, že už autor nemůže být morbidnější!
Opak je pravdou a vždy mě to překvapí. Hromady krve, vraždy detailně popsané a sériový vrah se spoustou zvrácených nápadů.
Hunter a jeho kolega se opět případu ujali s precizností a jako vždy uspěli! Co je čeká příště?
PS: Robert je snad nesmrtelný! :D
Opět výborná knížka od skvělého autora. Kniha má spád už od začátku, je hodně čtivá, občas se i zastaví dech při samotné představě. Je teda zarážející brutalita jednotlivých vražd, což mě osobně napadá myšlenka, zda autor sám není nějaký sériový vrah a píše si nějakou kroniku :-D, ale samozřejmě po shlédnutí jeho životopisu chápu, kde bere inspirace.
Prostě tenhle člověk nemůže být normální. Super napínavé a drsné jen opravdu málo whiskey.
No...velice brutální, ale co mi vadilo nejvíc, bylo to uměle stupňované napětí. To je v Certerovkach samozřejmě vždycky, ale tady to bylo tedy velmi nevyvedene. Za mě moc hluchých kapitol, někdy jsem se musela nutit číst, což se mi u Cartera nestává. Bohužel, jedna slabší.
Pan Carter je s každou knihou lepší a lepší. Přestože čtu knihy hned po sobě, u každého dílu jsem překvapená a nemůžu se od něj odtrhnout. Opět napínavý příběh, kdy jsem chvílema skoro ani nedýchala a jen hltala slova.
Vždycky si říkám, jestli je možná ještě brutálnější vražda, než ty co popsal v předchozích knihách. Je. Bojím se co se dozvím v dalších jeho knihách, ale těším se.
... nějak se bojím dalšího dílu :-)) ... chlapci se ta brutalita, zdá se mi líbí, a dost přidává na síle...
Ano,je to brutální a odpudivé a způsob vyprávění je přímočarý a s ničím se moc nemazlí.Ale přece jen mi to přijde pro daný žánr málo.Vyšetřování je dost ploché,Garcia mi přijde spíš jen do počtu.Takových 65%, kniha na dvě odpoledne,když si chcete vyčistit hlavu nějakou jednohubkou.
Uplne perfektni, jsem v soku, hodne brutalni, smekam pred Carterem, kde se to v nem bere ty napady???
Já jsem smrt je další Carterovka,která je opět plná násilí,zvrácenosti a preciznosti vraha.Jestli spisovatel čerpá ze své pracovní zkušenosti kdy 10 let pracoval tak to je síla,že někdo může být toho vůbec schopný... .
Je to proste romantik. :D Až sa čudujem ako niekoho normálneho môže napadnúť také množstvo násilných vrážd. :) Prečítať sa to dá na jeden dúšok.
Další skvělý díl, první, ve kterém jsem měla takový pocit, že vím o někom podezřelém a domněnka byla správná, i když jako vždy brilantně a překvapivě zakomponována do rozuzlení případu.
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Zase perfektní příběh jen nevím kde autor bere ty morbidní nápady