Jeden za druhým
Chris Carter
Robert Hunter série
„Potrebujem vašu pomoc, detektív. Oheň alebo voda?“ Detektívovi Robertovi Hunterovi zo špeciálneho oddelenia vrážd losangeleskej polície zavolá anonym a požiada ho, aby si vyhľadal istú webovú stránku – súkromné vysielanie. Hunter sa na ňu prihlási a šou určená iba pre jeho oči sa začína. Lenže volajúci nechce, aby sa na ňu detektív Hunter iba díval, chce, aby sa sám zapojil. Odmietnuť neprichádza do úvahy. Prinúti Huntera najprv si zvoliť jednu z uvedených možností, potom sledovať mučenie a napokon vraždu neznámej obete v priamom prenose. Losangeleská polícia v spolupráci s FBI sa všemožnými prostriedkami usiluje vystopovať zdroj vysielaného prenosu, ale vrah nie je nijaký amatér, od samého začiatku ráta so všetkým a jeho krytie v sieti je dokonalé. Hunter so svojím parťákom Garciom ešte nestihnú ani poriadne rozbehnúť vyšetrovanie, keď vrah zavolá znovu. Ďalšia webová stránka, ďalšia obeť. Zo svojej vražednej hry však tentoraz urobí reality šou pre širokú verejnosť, kde každý môže hlasovať o krutom osude nič netušiacej obete.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno:Originální název:
One by One, 2013
![zandu zandu](https://www.databazeknih.cz/img/users/84_/84189/m_zandu-CH6.jpg?v=1581111103)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Naprosto souhlasím s komentářem uživatelky Sgjoli. Knihu jsem zatím nedočetla a ani si nejsem jista, zda dočtu. Carterovo knihy mám ráda, brutalitu beru jako normální součást jeho knih, ale začínají mi vadit opakující se věci - kde pracuje, insomnie... Chápu, že je to nutné kvůli čtenářům, kteří čtou jeho knihy náhodně, ale pro mě, která je čte postupně za sebou (byť s velkými prodlevami-neumím se představit číst jednu knihu za druhou) to začíná být trochu otravné. A popravdě ani nevím, zda se mi chce ve čtení pokračovat, nedokážu se do děje ponořit. A tak nějak je mi i jedno, jak tato dopadne. Možná ji nechám chvilku stranou a za pár dní se k ní vrátím. Uvidíme.
![Lída27 Lída27](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/200378/m_lida27-H2A.jpg?v=1556385169)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět skvělá kniha,přečtená za pár dní.Napínavé až do konce,Pro slabé povahy tato kniha moc není.
![Smiley96 Smiley96](https://www.databazeknih.cz/img/users/47_/47910/m_smiley96-658fee6d1766b.jpg?v=1703931501)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Abych uronila slzu u takového typu knih? To už se mi dlouho nestalo. Další super jízda, tady se prostě nedá nic vytknout.
![Anna479 Anna479](https://www.databazeknih.cz/img/users/37_/377297/m_anna479-GO6.jpg?v=1639621067)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Chris Carter je opět ve hře. Předchozí díl jsem hodnotila poměrně nízko, ale tady musím opět nahoru.
Sice jsem opět pár řádek a odstavců přeskočila a kapitánka Barbara Blakeová mi stále leze na nervy, ale jinak to byla pecka. Absolutně nepředvídatelný závěr a vrah. A celá myšlenky knihy? Z toho mám husí kůži. A v dnešní době, to bude ještě mnohem horší, než v roce 2013, kdy kniha vyšla v originále.
Myslím, že tohle stojí za přečtení i pro ty, co jinak sérii číst nechtějí.
![LussyP LussyP](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/322319/m_lussyp-U2X.jpg?v=1596987535)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Wow. Tohle byla naprostá pecka. Naprosto strhující a odporný obraz... Čeho? Vraha? A nebo společnosti?
Vždycky existuje možnost volby, to říká každý. Ale je tomu tak? A co rozhodnutí jiných lidí, která navždy ovlivní váš život?
Každý díl je lepší a lepší, doporučuji všemi 10.
![pch1976 pch1976](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Píše dobře. Napínavé, jen moc brutální. Trochu zvláštní, že vraha odhalí najednou,že mu to sepne....bez nějakých úvah nebo vodítek.
![Margherita_N Margherita_N](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/210483/m_u-marketa-650c3979a985d.jpg?v=1695299961)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Je strašné to napsat, ale já už jsem si na Carterovu brutalitu snad zvykla. Nevím, jak tuhle sérii posuzovat - autor je stále neuvěřitelně kreativní ve vymýšlení způsobů, jak oběť před smrtí co nejvíce týrat. To hodnotit hvězdičkami opravdu nebudu. Jinak jsem ale bezradná, protože příběh tyhle knihy nemají. V pátém díle navíc život detektiva Roberta Huntera naprosto ustupuje do pozadí, nevybavuju si, že by dělal cokoli jiného kromě práce na případu. No, práce... Policie dlouho tápe a Robertovi to pak jednou při jízdě autem docvakne. A je to. Takže dávám průměrné tři hvězdičky, protože věřím, že v originále se kniha čte lépe. Český překlad je pro mě upřímně o jednu hvězdu slabší.
![Allys Allys](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/263168/m_allys-dLV.jpg?v=1624520144)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Túto časť by som si pozrela aj sfilmovanú. Mala som pocit, že z thrilleru to miestami prechádza to psycho hororu. Príbeh bol napínavý od začiatku do konca, samozrejme je tam autorov brutálny rukopis, čiže nie je to asi úplne pre každého. Krátke kapitoly mi vyhovujú, kniha sa číta sama. Predošlé časti som ale čítala zrejme s krátkym rozostupom, takže miestami mi popisy, či už ľudí alebo miest prišli trochu predvídateľné. Vrah bol klasicky najviac inteligentný, trpezlivý a perfekcionistický. Napriek týmto skutočnostiam je dej bohatý aj na nečakané zvraty. Dosť desivé, mi prišli časti s internetovým hlasovaním ľudí o živote/smrti na štýl reality show. Mám obavu, že v reálnom svete by to dopadlo podobne. Záver bol jeden z najnapínavejších, aké som kedy čítala. Určite odporúčam.
![Kanimůra2 Kanimůra2](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/337737/m_kanimura2-Tkp.jpg?v=1611505724)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Čtu sérii poctivě podle toho, jak vyšla. Zdá se mi, že je čím dál tím víc brutální. A ještě víc mě šokovalo hlasování diváků. Škoda, že pan Carter nepíše nějaký jiný žánr. Něco méně krutého. Odpočinu si a pustím se do dalšího dílu. Je to napsané mistrně.
![smejkalova.m smejkalova.m](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/39349/m_smejkalova-m.jpg?v=1724434545)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Carter nezklamal, ostatně jako vždy.. Dílo plné až neuvěřitelné brutality. Nic pro slabé povahy, ale jinak ráda doporučím. ;-)
![m_martina m_martina](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/313404/m_m-martina-6578be09561e3.jpg?v=1702411785)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak tato kniha byla hodně, hodně brutální. Ale nemohla jsem přestat číst. Chris Carter prostě umí, ale teď si musím nutně přečíst zase něco oddechového.
detektivní a krimi romány americká literatura sérioví vrazi psychologické thrillery detektivové policejní vyšetřováníAutorovy další knížky
2013 | ![]() |
2016 | ![]() |
2015 | ![]() |
2013 | ![]() |
2016 | ![]() |
Další vynikající a hodně drsný případ. Autor se tentokrat s popisem smrti překonal, až z toho mrazilo. Akce a napětí až do konce. Perfektní jako vždy a jsem zvědav na další díl série.