Nenávist
Chris Carter
Robert Hunter série
Poprvé se setkali jako spolubydlící na vysokoškolské koleji. Dva nejchytřejší mozky, co kdy promovaly z psychologie na Stanfordově univerzitě. Jako protivníci se znovu setkali ve virginském Quantiku. Robert Hunter se stal šéfem Útvaru ultranásilných zločinů Losangeleského policejního sboru. Lucien Folter se stal nejvýkonnějším a nejnebezpečnějším sériovým vrahem, s jakým se kdy FBI střetla. Teď, po třech a půl letech věznění na samotce, se Lucienovi konečně podařilo dostat na svobodu. A zuří. Tři a půl roku nemyslel Lucien na nic jiného než na pomstu. Ten, kdo nese odpovědnost za jeho uvěznění, musí pykat, musí trpět. Ten někdo je… Robert Hunter. A konečně přišel čas uskutečnit plán.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2019 , BB artOriginální název:
Hunting Evil, 2019
Jako vždy Carter nezklamal. Patří mezi mé úplně nejoblíbenější autory. Vždy jeho knihu zhltnu jako malinu:). Hunter a Garcia jsou velcí sympaťáci. Už se těším na další knihy od tohoto autora
Jako ano i ne. Kniha byla skvěle napsaná to neříkám, ale asi jsem čekala ještě o něco více brutálnější nebo větší spád. Pár prvních stránek prostě nebylo ono.
Carter nastavil vysokou laťku od prvních dílů. Já osobně jsem si dal před tímhle dílem (nechtěnou) pauzu a i proto Nenávist hodnotím jako pecku. Každý a to včetně mě od toho čekal zase posunutí hranice násilí a nechutných vražd jenže ono to už moc nejde. Jednoduše není kam :)
Trochu zklamani. Nejak moc prekombinovane a postava Luciena me tam vylozene nebavila. Mne by snad ani nevadilo, kdyby Hunter zemrel a cela serie se tim uzavrela. Uz to ztraci ten naboj, co mely prvni dily.
Robert Hunter v podání Chrise Cartera je naprosto báječný chlap, chytrý , skvělý.
To platí i v tomto dílu. Poprvé u pana Cartera se mi stalo, že jsem přeskakovala stránky ...to je fakt až divné. Hltám jindy každé slovo co napíše. Celkově Kniha je nadále velmi brutální , čtivá a děsivá. Jako díl z řady Robert Hunter, nejslabší. Lucien Folter čiré zlo .Trest smrti asi nedostane. Kalifornie dočasně trest smrti zrušila , letos v březnu. Lucien má tedy opět šanci na útěk, jen by mě asi jeho činy moc nebavily . Lepší by byl zbrusu nový příběh. A držím palce Robertovi , aby se urovnal vztah s Tracy.
Pane Carter, já před Vámi smekám, protože to co jste vytvořil je naprosto SKVĚLÉ počtení. I tenhle díl nemá žádnou chybu a já jsem byla až do poslední stránky napjatá jak to celé dopadne. Mám z toho dva pocity a to - šťastný, že jsem mohla číst tak úžasnou knihu a - smutný, protože už to skončilo.
Opravdu BRAVO za takové knížky, protože ten styl máte jedinečný jenom Vy a hořko těžko budu hledat novou knihu, která bude mít stejné nebo podobné kvality.
Jenom doufám, že máte v plánu napsat další knihy s Hunterem a Garciou :-)
Kdyby šlo tam dám i 10 hvězdiček **********
Další bomba !! A to doslova !! Tohle prostě musíš přečíst jedním dechem. Jinak to nejde !!
Pro mě teda asi nejslabší z předchozích. Nebylo to prostě ono, něco mi tam chybělo, něco vadilo. Pořádně sama nevím co....jen, že to nebylo to "wow" jako jindy. Neříkám, četlo se to dobře, ale....
Každého Cartera jsem dosud dočetl s nadšením. Bohužel mi připadá, že v tomto díle si autor vybral slabší chvilku (snad jen 1). Není to vůbec špatné, má to spád a i těch drastických scén neubývá spíš naopak. Ale u tohoto autora mám laťku nasazenou strašně vysoko, takže co by jinde bylo 5* tady dát nemohu. Asi nejvíc mi vadí, že Hunter není hlavní osobou a Luciena se nepodařilo pořádně vykreslit. Jen jakoby krátké střihy. Navíc ten překombinovaný závěr.
Kdyby bylo deset hvězd, dám je.....knize nic nechybí. Opět čtivá, napínavá, nechutná...tak jak to máme od pana Cartera rádi.
Pro mě zatím nejslabší kniha ze serie, a to jsem si Chrise Cartera hodně oblíbil. Pokud jsem nucen přeskakovat celé stránky, nemohu dát vyšší hodnocení.
Tak to byl tedy "fičák" tedy alespoň poslední třetina knihy. Pravdou je, že střední část mi přišla malinkou zdlouhavější, než jsem u pana Cartera zvyklá. I tak dávám 5 hvězd, pan Carter prostě umí ….
Tentokrát se Carter překonal. Bezkonkurenčně nejlepší díl plný chytrých zvratů, napětí a fantastického rozuzlení.
Pro milovníky Cartera není slov, prostě takový malý předvánoční dárek, který jsem zhltla a teď čekám na další.
Kdyby to šlo dám i 10*
Po Galerii mrtvých se Carter znovu vrátil v plné "parádě", jakkoliv to zní morbidně. Ale je to Carter...
Další skvělé dílo,napínavé od začátku do konce.Je až s podivem,kde autor bere ty hrůzy,které tak bravurně popisuje.No,je to prostě jeden z nejlepších spisovatelů tohoto žánru.
Majster napätia,ktoré je správne dávkované, logické, niekedy síce predvídavé,ale nie pre každého. Aj v tomto románe sa to preukázalo-je to čítavé, sujet a postavy dobre vykreslené a má to veľmi príjemný spád.Ako aj námet..ako to U Cartera vždy.
napětí psychoanalýza sérioví vrazi psychohry psychologické příběhy
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Teda za mě nejslabší z celé série,ale přesto opět obrovský WAU,super.