Nenávist
Chris Carter
Robert Hunter série
Poprvé se setkali jako spolubydlící na vysokoškolské koleji. Dva nejchytřejší mozky, co kdy promovaly z psychologie na Stanfordově univerzitě. Jako protivníci se znovu sešli ve virginském Quantiku. Robert Hunter se stal šéfem Útvaru ultranásilných zločinů Losangeleského policejního sboru. A Lucien Folter nejvýkonnějším a nejnebezpečnějším sériovým vrahem, s jakým se kdy FBI střetla. Teď, po třech a půl letech věznění na samotce, se Lucienovi konečně podařilo utéct na svobodu. A zuří. Tři a půl roku nemyslel Lucien na nic jiného než na pomstu. Ten, kdo nese odpovědnost za jeho uvěznění, musí pykat, musí trpět. Ten někdo je… Robert Hunter. A konečně přišel čas uskutečnit plán. Nenávist je v pořadí desátým autorovým thrillerem o detektivech Robertu Hunterovi a Carlosi Garciovi.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno:Originální název:
Hunting Evil, 2019
![LuluBird179 LuluBird179](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/261708/m_lulubird179-kzm.png?v=1548059092)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět skvělý Carter a hlavně Robert Hunter. Ale něco málo mi tam, oproti jiným knihám s Hunterem, prostě chybělo...
![moudivlacek moudivlacek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moc jsem se na knihu těšila a přečetla ji za 2 večery. Na scénu se vrací Lucien a tentokrát se rozhodne pomstít Hunterovi za 3,5 roku ve vězení. A nebude to jen obyčejná pomsta. Ale ta nejhorší zvěrstva, co si dokážete představit.
Lucien dle mne nemá jen tak obdoby a opravdu je děsivé, co by mohl nějaký chorý mozek vymyslet, a já se jen modlím, aby se nějaký psychopat neinspiroval a já ho nepotkala.
Pro milovníky žánru thrilleru a tohoto autora vřele doporučuji.
![anája anája](https://www.databazeknih.cz/img/users/58_/58223/m_58223-qjg.jpg?v=1524653473)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha byla napínavá a svižná jak každá , jen ten konec se mi zdál na Luciena moc jednoduché zatknutí...
![Hella Hella](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/31388/31388.jpg?v=1381127973)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Carter umí mimořádně poutavě psát, o tom žádná! Jen se s každou jeho další knihou víc a víc zamýšlím nad tím, jestli náhodou i on potají nesepisuje svoje specifické encyklopedie.... že se v těch krutostech tak vyžívá. Kvůli tomu o hvězdičku méně, ačkoliv jde o maximálně čtivý příběh.
![martinaandulka martinaandulka](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/190039/m_martinaandulka-Ijy.jpg?v=1588177507)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Lucien Folter je nejnebezpečnější sériový vrah,který uteče z vězení.Opět dobře propracované a napínavé do konce.
![Savior Savior](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/307616/m_savior-zgu.png?v=1585760109)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Přesně šálek mého tea :) Naprosto super napsáno. Perfektně čtivé, nikdy nekončící drama. Jedním slovem pecka.
![Jack Bauer Jack Bauer](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/15037/15037.jpg?v=1381127954)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Téměř všechny detektivní thrillery mají jedno společné: psychopat, hádanky nebo hry. Po skvělé Zlobě jsem se na toto navazujicí pokračování s Lucienem velmi těšíl, ale hned od prvních stránek jsem byl lehce zklamán. Lucien se z vězení dostal jak kouzelník David Copperfield pomocí hypnózy, pamatuje si z 53 svazků co je na straně 133 na jednom z nich, volá přesně na vteřinu ani o jednu méně nebo více, takže si musel na vteřinu načasovat i spojení, délku vyzvánění , Hunter vyřeší hádanku díky svému vztahu k jednosladové whisky.... Jak jsem dříve vychvaloval Carterovu vzestupnou tendenci, tak od Zloby ji má zase sestupnou, přesto se kniha čte velmi dobře a díky závěru zvedám z původně plánovaných tří na čtyři. Béčkový oddechový, nevěrohodný drsný thriller neboli pohádka pro otrlé čtenáře.
![morava morava](https://www.databazeknih.cz/img/users/85_/85783/m_morava-wr4.jpg?v=1540995014)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Muzu knihy od Chrise Cartera nedoporucit ? Nemuzu :-) V jeho knihach neni nikdy nouze o napeti. I u teto tomu nebylo jinak. Co me osobne vsak hodne bavi , je nahlizeni do genialniho mozku Roberta Huntera. V tomto dile mame vsak genialni mozky hned dva. Ten druhy patri drive nejlepsimu priteli z doby studii, Lucienovi. Pro me tedy dvojita davka napeti, pro Roberta vsak tentokrat hodne tvrde sousto. Ted jen budu doufat, ze se snad brzy dockame dalsi tvorby tohoto skveleho autora.
![twiggynka twiggynka](https://www.databazeknih.cz/img/users/83_/83293/m_83293-0Ow.jpg?v=1519132244)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Carter prostě ví co čtenáři chtějí. Konec možná až moc překombinovaný, ale to je celý Carter. Těším se na překlad další knihy :-)
Když Lucien stále žije, je možné, že se ještě nějaké knihy s ním dočkáme nebo dostane rovnou křeslo? Těžko říct.
![MirKop MirKop](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/152361/m_mirkop-Dc2.png?v=1552297133)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Není to klasický Carter na kterého jsme zvyklí...je to jeho ostatně první knížka, která na nějakou z jeho série navazuje ( Zloba - proto určitě napřed přečíst ji, a pak se vrhnout na Nenávist ). Ač tentokrát víme po kom Hunter jde, kdo tahá za nitky - pořád to má náboj.
Věřím, že to nebyl poslední souboj Lucien vs Hunter, je to pořád takové otevřené a asi mi nebude vadit, když ještě někdy v budoucnu saranče a Jedi mezi chameleony změří síly...
![limruska limruska](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/163362/m_limruska-8Vw.jpg?v=1619871255)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ne, ...já zase musím dát všech 5 hvězd! I když mě nějaké předchozí díly vtáhly do děje více, kdy jsem byla šílená i já, když jsem nemohla číst, tak to prostě zase bylo super čtení! Carter nezklame, má to vypilovaný, promyšlený.
![PetaZ PetaZ](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/132209/m_petaz-654f8f98e5d99.jpg?v=1699712921)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tentokrát jednu hvězdu panu Carterovi ubrat musím.. Něco mi prostě na tomto díle chybělo nebo vadilo nebo nevím.. Nedostavilo se takové to wow, co u všech předchozích knih.. Ale nevadí, až a pokud vyjdou další jeho knihy, určitě si je bez váhání pořídím..
![Jandýs Jandýs](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/134295/m_jandys-vBO.jpg?v=1585323923)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
No panečku.. Předchozí díl jsem zhodnotila jako dosud nejméně brutální, takže v tomto se spisovatel vyřádil. Knihu jsem četla se zatajeným dechem, nenechala mě oddychnout... Napětí, tentokrát i emoce,čtivé a ten konec... Opět trochu otevřený...? Už teď se těším na další 'Carterovku'
2013 | ![]() |
2016 | ![]() |
2015 | ![]() |
2013 | ![]() |
2016 | ![]() |
Lucien Folter podruhé a tentokrát je to jen slabý odvar jeho prvního vystoupení. Už jsem to tu komentoval několikrát, knihy Chrise Cartera jedou jako přes kopírák a ne vždy je to taková zábava, jako u prvních třech dílů. Mou rostoucí skepsi k autorovi nakopla až parádní Zloba, takže jsem se na Nenávist těšil jako malé děcko. Bohužel zážitek byl poloviční, tomu také odpovídá mé hodnocení. A opět vyzývám zacykleného autora, ať uloží Roberta Huntera na chvíli k ledu a zkusí přijít s novou hlavní literární postavou.