Popravčí
Chris Carter
Robert Hunter série
V losangeleském kostele leží na oltářních stupních zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Je pečlivě naaranžované, nohy natažené, paže zkřížené na hrudi, ale nejhrůznější ze všeho je, že hlavu kněze někdo vyměnil za hlavu psí. Ze začátku je detektiv Robert Hunter přesvědčený, že jde o rituální vraždu. Jenže když se objeví další mrtvoly, je nucen situaci přehodnotit. Všechny oběti zemřely způsobem, kterého se bály ze všeho nejvíc. Jejich nejstrašnější sny se staly skutkem. Ale jak o nich mohl vrah vědět? A co spojuje tyto zdánlivě nahodilé oběti? Hunter se ocitá na stopě přízračného a sadistického vraha – někoho, kdo má zřejmě schopnost číst myšlenky svých obětí. Někoho, kdo dokáže vycítit, co oběť nejvíc vyděsí. Někoho, kdo se nezastaví před ničím, aby dosáhl svého zvráceného cíle.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2013 , BB artOriginální název:
The Executioner, 2010
Po Dvojitém kříži se pro mě nejednalo o pokračování v sérii, které by překročilo vysoko nastavenou laťku debutu, ale i tak se kvalitativně jedná o výborně čtivý počin! Přestože je šablona víceméně podobná, nelze si prostě duo Robert Hunter a Carlos Garcia nezamilovat. Chris Carter mě rozhodně nezklamal.
Toto byla moje druhá kniha od tohoto autora a ještě jsem plná zážitků ze čtení. Super detektivka, plná napětí. Už se těším na další.
Další parádní kniha od Cartera. Myslel jsem, že po prvním díle mě nebude mít čím překvapit, ale opět jsem se nechal strhnout. Hunter a Garcia jsou prostě sympaťáci a Carter má hlavu na originální vrahy a způsoby, kterými své činy provádí.
S každým dalším dílem mám pocit, že už to nemůže být lepší, ale ono může. Je to neskutečně čtivé a dokonalé. Jsem zvědavá na další díl
Víte co bylo na tomhle díle nejlepší? Nejen námět - vrah, který ví o tom, čeho se jeho oběti nejvíc bojí a záměrně to proti nim použije, ale především ta pointa a vyústění příběhu. To je prostě na medaili. O stylu psaní ani nemluvě - čtivý jako blázen, totálně vás to vtáhne do děje, spousta akce, napětí, ale i násilí - takže nedoporučuji slabším povahám. Za mě velký skvělý. Doporučuji všem milovníkům krimi románů!
Pokud se u takto brutální detektivky dá říct, že se mi líbila a že jsem si to užila, tak ano - líbila se mi, byla super. V této knize totiž nešlo jen o vrstvení brutálních vražd jedné za druhou, ale zápletka a motiv byli originální a hlavně vyšetřování bylo v porovnání s prvním dílem mnohem propracovanější. Sledovat logické myšlenkové pochody geniálního detektiva Huntera byla rozhodně zábava. A že je tento detektiv skoro neomylný, tak na to jsem si už u tohoto druhu detektivek zvykla a stal se z toho takový standard, který mi nevadí. Takže za mě víc než spokojenost a dávám 5*
(5/20)
OK, právě jsem omylem smazala komentář, se kterým jsem se tu odpoledne vyšívala. Ve stručnosti jsou moje dojmy z Popravčího lepší než z Dvojitého kříže (zaznamenala jsem v celé knize snad jen třikrát „jejda“, to je zlepšení o tisíc procent, tentokrát ale bylo mimořádně frekventované „do pr...“). Malinko mě znepokojuje autor sám - vyflákne se na popis vyšetřovatelů, představí je jen velmi stručně a povrchně (García působí naprosto zbytečně), ale jakmile se dostaneme k popisu extrémně brutálních vražd a dohadům o osobnosti vraha, tak to je jízda. Tady by to chtělo trochu vyvážit a předstírat aspoň mírné zaujetí životem detektiva Roberta Huntera (a jeho parťáka asi poslat zpátky do Brazílie). Tři hvězdičky jsou nicméně tentokrát oprávněné, Dvojitý kříž jsem jimi dost nadhodnotila. P. S.: Zajímalo by mě, proč mají všechny ženské postavy v knize krátké vlasy.
Chris Carter je promě prostě král trillerů. Děj frčí od začátku až do konce. Jste stále v napětí. Moc mě vyhovují krátké kapitoly. Za mě opět povedené a sázka na jistotu.
To jsem přesně potřebovala! Geniální, pomstychtivý, surový a zvrhlý vrah, co se toho nebojí. Autor umí nastolit tu správnou atmosféru a překvapit, kdo je pravým vrahem. Robert Hunter je sympaťák a Garcia za ním zas tak moc nepokulhává. Tak nějak doufám, že by si na další případy mohli Mollie ponechat :D
Za mě spokojenost... Kniha má spád a hlavní hrdinové jsou v pohodě... zápletka taky paráda... jediné na co sem si musel zvyknout jsou kapitoly... ze začátku mi to přišlo celkem dost nasekané... vím, že tím autor zvyšuje napětí, ale občas mi to přišlo jako když místo na film koukám na fotky.... jinak dobrý
Konečně série co má "koule" ;). Od začátku do konce napínavé, těším se na další pokračování dobrodružství Garcii a Huntera.
Líbí se mi, že není hned od začátku jasné, kdo ve pachatelem a i když se v příběhu objeví, nepůsobí vůbec podezřele.
Napínavá detektivka, líbila se mi víc než první díl a rozhodně budu číst další. Velmi čtivé.
(SPOILER)
Série s Robertem Hunterem mě baví.
Zajímavý příběh s nečekaným pachatelem a překvapivě pochopitelnými pohnutkami jeho (místy až samoúčelně popisovaného) brutálního chování. Nikdo nemůže vědět, co ho jednou doběhne...
Ještě jedna malá poznámka (varuji, že je to možná spoiler):
Nešlo by pachatele někdy dopadnou tak nějak standardněji? Např. s pomocí dalších policejních složek jako je třeba zásahová jednotka. Vzhledem k tomu, že je tato kniha součástí nyní již desetidílné série, tak je natahování v duchu "hlavní hrdinové to asi nepřežijí" trochu zbytečné. Myslím, že celkovému příběhu i kvalitě knihy by to neublížilo.
Nemám slov, Carter je prostě borec ! (Uf, ale některé popisky budu mít teda dlouho před očima, brrrr...) Jo a - miluju Roberta Huntera a jeho parťáka :-D
No jo...kdo umí, ten umí a Carter fakt umí! Další skvělý detektivní thriller, který nejde odložit, dokud nejste na poslední stránce knihy. Je to opět skvěle promyšlená a napínavá detektivka. Prvni díl se mi líbil přeci jen o trochu více, ale i zde jde o skvěle zvládnutý a propracovaný příběh. Vraždy jsou opět “delikátně” naaranžovány:-)...jen to médium v podobě Molly mi trochu kazilo dojem z knihy, a proto ubírám jednu hvězdičku. Lepší 4*.
detektivní a krimi romány zneužívání sérioví vrazi strach šikana vize psychologické thrillery Los Angeles kriminální thrillery detektivkaAutorovy další knížky
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Za mňa je táto kniha super Chris Carter znovu nesklamal. Napätím mi pripomínal Sebastiana Fitzka. Je tam pár scén, ktoré sú kruté a dosť podrobné popísané, takže som to dlho predýchaval. Ako som spomína pripomína mi Sebastiana Fitzka, a to vďaka tomu, že do posledného momentu netušíte kto, čo, kde, ako?, ale koniec vám uzol rozpletie. Mnohokrát sa sám divím ako autor dokáže napísať takýto geniálny príbeh. Určite to stojí veľa námahy, takže odporúčam ale pozor na nechutné scény!!
Prajem pekný zvyšok dňa. :D