Popravčí
Chris Carter
Robert Hunter série
V losangeleském kostele leží na oltářních stupních zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Je pečlivě naaranžované, nohy natažené, paže zkřížené na hrudi, ale nejhrůznější ze všeho je, že hlavu kněze někdo vyměnil za hlavu psí. Ze začátku je detektiv Robert Hunter přesvědčený, že jde o rituální vraždu. Jenže když se objeví další mrtvoly, je nucen situaci přehodnotit. Všechny oběti zemřely způsobem, kterého se bály ze všeho nejvíc. Jejich nejstrašnější sny se staly skutkem. Ale jak o nich mohl vrah vědět? A co spojuje tyto zdánlivě nahodilé oběti? Hunter se ocitá na stopě přízračného a sadistického vraha – někoho, kdo má zřejmě schopnost číst myšlenky svých obětí. Někoho, kdo dokáže vycítit, co oběť nejvíc vyděsí. Někoho, kdo se nezastaví před ničím, aby dosáhl svého zvráceného cíle.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2013 , BB artOriginální název:
The Executioner, 2010
Tak tohle se mi líbilo snad ještě víc než Dvojty kříž. Jde vidět že Carter má z čeho čerpat. Doufám snad jen ,že pomalé pečení před krbem nemá reálný základ..
Tuhle knižní sérii prostě zbožňuji. Sympatičtí, vtipní, vždy odhodlaní detektivové Hunter a Garcia řeší ty nejzrůdnější sériové vraždy, jejichž autorův barvitý popis mi způsobuje husí kůži. Děj "odsejpá", žádné protahování nebo hluchá místa, která bych při čtení nejraději přeskočila, nic z toho tady nenajdu, jen touha číst dál a vědět, kdo tentokrát stojí za hrůznými zločiny (ještě nikdy jsem to předčasně neodhalila).
Stane se mi jenom občas, že jak přečtu jeden díl z nějaké série hned jdu na druhý (ráda měním autory a tím i styly psaní) nicméně, když jsem dočetla Dvojitý kříž, byla jsem tak očarovaná, že jsem musela jít hned na druhý díl a jak jsem čekala, nezklamal mě!
Robert a Garcia jsou prostě sympatičtí detektivové se srdcem na pravém místě, vrah je na druhou stranu pořádný psychopat, který se ničeho neštítí - nu dovolím si poznámku, na to jak výborný vrah byl a jak skvěle naplánoval vraždy do sebemenšího detailu, tak se nechal dost snadno rozhodit - čekala jsem, že to bude poněkud komplikovanější.
No z knihy celkově jsem měla skutečně dobrý pocit, strašně se mi líbí styl, jakým Carter píše a jak dokáže popsat i tu nejšílenější vraždu na Světě...
A ne tohle si prostě neodpustím "Vím, co tě na smrt děsí"
Super...opět čtivé, napínavé, vražedné....Za mne super. Asi mám nového oblíbeného autora.
Málokdy se mi stane, že bych četl dvě knihy z jedné série hned za sebou, tady jsem po přečtení první knihy nemohl odolat a vrhl se hned na druhou. Před Nočním lovcem si dám něco jiného, ale už teď se na něj těším.
Opět parádní, napínavá a snad ještě drsnější jízda.
Jen nad jednou věcí jsem se maličko zarazil, ale nejsem schopný říct, je-li to překladem či je to tak napsáno - často se v textu vyskytující slovo "jejda", což bylo už v první knize, a větička "to si snad děláš kozy/srandu".
Poprvé v životě se mi při čtení knihy stalo, že mi bylo lehce nevolno :) naprosto geniální kniha a pokračujeme dále v Carterově šňůře.
Poslední dobou ani nikoho jinýho nečtu... Ještě mě čekají další 4knížky, a jestli to bude taková síla co doteď... Tak se mám na co těšit!!!!!
Co nechceš aby jiní činili tobě, nečiň ty jim ;-)
Vím čeho se bojíš....
Druhý díl za mnou a já opět jen chválím, chválím, chválím.
Prostě geniální. Až na ty scény s pejskem. To se mi četlo špatně.
Bestiálnost vraha je fakt zvrácená. Co lze očekávat v dalších dílech? Už v těchto dvou je brutality fakt dost. Hunter a Garcia jsou super. I ostatní je skvěle doplňují.
DOPORUČUJI !!!
Moje druhá přečtená kniha od tohoto autora ,který nás umí vtáhnout do děje . I když jsou vraždy opravdu brutální ,tak musíte číst a číst. V tomto příběhu vrah své oběti vyděsí k smrti, aby je pak mučil- děsivé ale velmi čtivé.
Hunter a Garcia jsou prostě sympaťáci, vyšetřování s nimi mne jednoduše baví. Kniha je napínavá, vraždy brutální, děj a zápletka má smysl. Když už si člověk myslí, že je všemu konec, ještě se to pěkně rozjede. Určitě doporučuji a brzy valím pro další knihu ze série.
Po přečtení velmi slibného prvního dílu jsem se pustila do druhé knihy série a jsem více než překvapená. Kniha mi přijde ještě lepší než již skvělý první díl a velmi dobře se čte. Krátké kapitoly dodávají celé knize příjemně odpočinkový nádech. Vraždy jsou opět promyšlené, drsné a velice kruté. Dvojice sympaťáků působí velmi inteligentně a jejich dialogy nejsou vůbec nudné.
Nejvíc mě baví - "Odkud to víte?"..."On hodně čte."
Další skvělá kniha tohoto autora. Opravdu mě baví jeho styl i nápady. Hlavní hrdinové Hunter a Garcia jsou prostě sympaťáci, kteří Vás nenechají knihu odložit. Hned začínám číst další :o)
detektivní a krimi romány zneužívání sérioví vrazi strach šikana vize psychologické thrillery Los Angeles kriminální thrillery detektivkaAutorovy další knížky
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Chris Charter se vyživá v brutalitě, já dávám přednost většímu napětí, spádu a akci třebas i bez kapky krve. Kniha je velice čtivá, detektivové Hunter a Garcia mi přirostli k srdci a těším se na další knihy. Jednu hvězdičku ubírám za Molliiny vize, záblesky , vše viděla a věděla, což ubírá na realitě, protože na takové věci nevěřím.