Popravčí
Chris Carter
Robert Hunter série
V losangeleském kostele leží na oltářních stupních zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Je pečlivě naaranžované, nohy natažené, paže zkřížené na hrudi, ale nejhrůznější ze všeho je, že hlavu kněze někdo vyměnil za hlavu psí. Ze začátku je detektiv Robert Hunter přesvědčený, že jde o rituální vraždu. Jenže když se objeví další mrtvoly, je nucen situaci přehodnotit. Všechny oběti zemřely způsobem, kterého se bály ze všeho nejvíc. Jejich nejstrašnější sny se staly skutkem. Ale jak o nich mohl vrah vědět? A co spojuje tyto zdánlivě nahodilé oběti? Hunter se ocitá na stopě přízračného a sadistického vraha – někoho, kdo má zřejmě schopnost číst myšlenky svých obětí. Někoho, kdo dokáže vycítit, co oběť nejvíc vyděsí. Někoho, kdo se nezastaví před ničím, aby dosáhl svého zvráceného cíle.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2013 , BB artOriginální název:
The Executioner, 2010
Druhé setkání s Panem autorem Carterem a opět fenomenální. Napětí od začátku do konce. Autor si hraje s kapitolách, kdy dočtení jedné nutí hned začít číst další. Stálo mě to pár přejetých stanic v metru ☺. Prostě skvělé čtení...
Je to můj druhý Carter a mohu říci, že opět výborný. Je to teda místy hodně nechutné, drsné, děsivé, ale já si občas takovou pořádnou krvárnu ráda přečtu. Robert i Carlos se stali ihned po přečtení prvního dílu moc oblíbenou detektivní dvojicí. Já vím, že s vrahy by člověk soucítit neměl, ale člověk se neubrání pocitu, jak je jednoduché sejít z cesty, jak nás ovlivňuje to, co v dětství člověk zažije. Někdo se z takového příkoří dokáže dostat a vzít si z něj to dobré, stane se z něj slušný člověk a někdo to nedokáže, zahořkne a pak jednou se stane něco, co ho neodvratně přivede na tu špatnou cestu, cestu pomsty.
Parádní! Fakt jsem si čtení užila. Dej rychle odsýpal. Zadne zdržovaní, žádná hluchá místa. Uz se těším na další díl.
Opět poutavé čtení a překvapení kdo je vrah. Musím říct, že i důvod vraha proč dělal, co dělal byl zajímavý. Rozhodně doporučuji.
Chris jako vždy nezklamal. Nastavil laťku vysoko a co čekáte, to také dostanete. Akorát si čím dál tím víc všímám pravopisných chyb v jeho knihách, obzvláště předložek s a z, to je trošku trapas...
Po prvním dílu, mě i tato kniha pohltila. Vyšetřovatelé mi prostě sedí v každém ohledu, děj probíhá rychle, žadné zbytečné obkecávání, prostě paráda :-)
Naprosto strhující, moje druhá kniha této dektivni dvojice a "kluci" si mě opravdu získali. Napeti, zápletky, hltala jsem dej jedním dechem, už mám třetí díl a není na co čekat. ...
Moc pěkně napsaná kniha, strhující děj mě nutil stále pokračovat ve čtení. Hlavní hrdina Hunter je akceptovatelný a je můj oblíbenec.
Jak Dvojitý kříž i Popravčí jsou dobře napsané knihy, další díl si přečtu.
Tato série je prostě nejvíc, naprosto super, nedá se od ní odtrhnout a nutí číst a číst. Ovšem jít se pak v noci např. napít,je pro mne naprosto vyloučeno:-)
Výborná záležitost od začátku do konce. Autor vás drží neustále v napětí, žádná hluchá místa, všechno do sebe krásně zapadá. Prostě standard, na jaký jsem si u Chrise Cartera zvykl. Rozhodně jedna z nejpovedenějších sérií.
Moc napínavé, i když dávám pět hvězd a byla jsem příběhem unesená, tak provedení vražd bylo kolikrát vážně nechutné a byla jsem ráda, že nečtu jen večer před spaním. Pohádka na dobrou noc to vážně nebyla.
Jízda od začátku do konce. Tempo je rychlé, žádné zbytečné zdržování. Lepší než první díl série. Tam jsem nebyl překvapený, kdo byl vrah.
To bylo čtení! Až se z toho tajil dech (a chvílemi zvedal žaludek). Pan Carter je mistr svého oboru. A kdybych mohla, dám hvězdu navíc za krátké kapitoly. :-)
Celá série není určena pro jedince, kterým vadí detailní popisy hrůzných vražd, ovšem pro nás, zvrhlé milovníky takových knih se jedná o drahokam, který je dokonalý, bez kazu. Já jsem se do této série zamilovala!
První díl jsem si kupovala v Levných knihách za pár korun. Další díly tam určitě neskončí, protože Chris Carter píše výborně a já jen žasnu nad jeho fantazií co se mordů týče. Konec je kapku přitažený za vlasy, ale nemůžu si pomoct, pět hvězd si rozhodně zaslouží.
Prostě Chris Carter je Chris Carter. Zase skvělé čtení. Za chvilku přečtu všechny jeho knihy (nelze odolat). A co potom. Vyrovná se mu někdo? Mám rád knihy od Michaela Connellyho. Bohužel Steve Larsson už nic nenapíše. DOPORUČUJI.
detektivní a krimi romány zneužívání sérioví vrazi strach šikana vize psychologické thrillery Los Angeles kriminální thrillery detektivkaAutorovy další knížky
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Taky je to moje druhá kniha Cartera s Hunterem a Carlosem. Rozhodně si postupně, jak jdou knihy za sebou, přečtu celou sérii. Tato kniha je ještě co do popisu způsobu vražd drsnější než první kniha. Kde ti autoři na to berou fantazii? Ovšem kniha skvělá, příběh propracovaný, vrah těžko předem odhadnutelný a doporučuju ji. Teď si ale od krvárny dám oddech. To se taky nedá číst pořád.