Sochař smrti

Sochař smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360830/bmid_sochar-smrti-yxx-360830.jpg 5 2714 2714

Robert Hunter série

Detektivové Robert Hunter a Carlos Garcia stojí před dalším temným případem. Tentokrát jim chorá mysl sériového vraha předkládá s každou obětí hádanku: Jaký vzkaz se skrývá v obludném uměleckém díle, zanechaném na místě činu? Proč vložil pachatel tolik práce a fantazie do zprávy, kterou mohl sdělit mnohem snazším způsobem? A chce vůbec něco sdělit... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art

The Death Sculptor, 2012

jaste
05.10.2015 4 z 5

Moje prvni kniha od Chrise Cartera. Jednu hvezdicku ubiram jen kvuli tomu ***SPOILER***, ze od zacatku z knihy vyplyvalo, ze vrah je muz, nejvice pak ve scene s opravarem na lodi druhe obeti, pak clovek automaticky vylouci vsechny zenske hrdiny a nakonci nastavny zjistuje, ze to vlastne nebylo dobre. Nevim, jestli je to jen nedostatecny preklad, nebo chyba vypravece. Jinak super detektivka, ktera mela spad a udrzovala napeti az do konce.

Salwator
28.09.2015 3 z 5

Jediná kniha od Cartera, která nemá 5*. Dokonce jsem ji ani nedočetl. Po čtyřech knihách od tohoto autora jsem jeho klíč již rozšifroval. Hunter a Garcia se s vrahem dříve setkají, ačkoli jen v jedné, krátké kapitole, bude jim sympatický (žádný hajzl už od začátku), budete to zrovna od této postavy čekat nejméně a nakonec zjistíte, že ač dříve velmi inteligentní a nadějný, zešílel kvůli tragédii v minulosti. Samotné "sochy" nejsou nic překvapivého, bylo to tady už několikrát a zjištění jejich významu (resp. co vlastně a při jakých podmínkách socha dává smysl) mi přišla až moc nahodilá. Naštěstí si to další knihou Chris napravil.

janalaura
06.09.2015

Moje čtvrtá knížka od tohoto autora, četla jsem na dovolené, tato se mi líbila nejmíň..překombinované, zbytečně krvavé. Při druhé vraždě na lodi autor popisuje vraždícího mechanika ale na konci se dozvídáme, že vrah je žena???? V překladu používány archaismy, např. anžto, hřadlovala...Určitě se už k téhle knize nevrátím.

Flyte
05.09.2015 1 z 5

Dočítám ze setrvačnosti. Sochař smrti je zbytečná kniha. Počínaje provedením vražd, které je dementní ("budu je mučit celou noc, pak je nařežu na kusy, z těch kusů poslepuju sochy, který když se na ně budete dívat ve správném úhlu a s baterkou, tak promítnou na zeď stínový obrázek mých myšlenkových pochodů" - WTF???? nevím, který drogy Carter bere, ale fakt je nechci) přes postavy, které vypadají jako karikatura sama sebe (drsná sexy šéfka, drsný sexy policajt, správňák sexy policajt, počítačová analytička "byla-jsem-tlustá-na-střední-ale-dneska-už-jsem-taky-sexy", atd...) až po fake napětí vytvářené nesmyslnými předěly kapitol (něco se stane-všichni strnou-pokračování na další stránce).
Fakt to nečtěte, je to pitomost.

bookcase
22.06.2015 5 z 5

Krvavé, děsivé, ale skvělé.

Brus
03.06.2015

Kam ten chlap chodí na ty nápady? Jako jsem detektivkový maniak, ale tohle...........tohle bylo "maso".

rubit
29.05.2015 3 z 5

Sochař smrti byla moje třetí kniha od Ch. Cartra. Z Dvojitého kříže jsem byla nadšená, z Popravčího méně a toto už mě nebavilo. Přijde mě to všechno na jedno brdo, podobné zápletky - sériový vrah, brutální vraždy, honba za nepravým, ze kterého se ale také stane nějaký zločinec a nakonec dopadení skutečného "nepředpokládaného" vraha, který se mstí za minulost...prostě žádná změna...

jasmína
17.05.2015 3 z 5

Špatná detektivka to rozhodně nebyla, jen moc brutality a šílených popisů pachatelových činů..... I na mě už velká síla,

betyy
17.04.2015 5 z 5

Jedním slovem super. Dnes jsem půjčila další - Dvojitý kříž, tak se těším

MýšaM
27.03.2015 5 z 5

Carter opět nezklamal!

knihomol 61
14.02.2015 5 z 5

Věděla jsem ,co od knihy mohu čekat,takže zase mě nezklamala,ikdyž to rozuzlení mě hodně překvapilo a už bych pomalu řekla,že to bylo zbytečně zapletené a potom na pár stránkách překvapení ,ale líbilo se mi to , mohu doporučit,,ovšem jen pro silné povahy!

HEINZ
01.02.2015 5 z 5

Kniha brutální, čtivá, postavy se nepřekrývají. Velice dobrý překlad. kdo má rád krvavé detektivky s prvky hororu-vřele doporučuji.

Izu
25.01.2015 3 z 5

Carter píše béčkové thrillery už na jedno brdo.Ten konec s odhalením vraha byl fakt stupidní. Tři hvězdičky čistě ze soucitu.

Lucka385
28.10.2014 5 z 5

Opět výtečný thriller, který rozhodně nezklame. Kniha má dobrý příběh a popis brutálních vražd, u kterých se rozhodně nudit nebudete. Pokud váháte, zda si koupit některou z knih Ch.C., tak si ji určitě kupte. Já sáhla po prvním dílu celkem náhodou a už mám doma všechny a přečtené. Už se těším na další pokračování s Robertem a Garciou, tak snad se brzy dočkáme.

rtesarova88
20.10.2014 5 z 5

Uzasna!!!

Luca287
08.10.2014 5 z 5

Skvělé...čtivé...drsné...

guru
05.10.2014 4 z 5

Opäť zaujímavé, ale tie takmer rovnaké závery by si autor mohol odpustiť a vymyslieť niečo nové.

kneslova
26.08.2014 4 z 5

Jedna z nejbrutálnějších knih od Ch. Cartera, proto za mne 4 hvězdičky, jinak za samotný příběh by klidně 5 být mohlo, je to můj oblíbený autor detektivek. Nudit se při čtení nebudete.