Robin druhý a jeho rodina
Zdena Frýbová
![Robin druhý a jeho rodina Robin druhý a jeho rodina](https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99482/robin-druhy-a-jeho-rodina-99482.jpg?v=1324071767)
Vnučkám vypravěčky Anince a Karince je nyní deset let, svérázné tetičce Haně je pres osmdesát, pejskové z první knihy již zemřeli, ale jejich nástupci si s nimi v ničem nezadají - foxteriér Robin Druhý, skotští teriéři Edy a Tony, nalezenec Jean-Paul... Nyní žije rozvětvená rodina společně ve velké vile, kde je dostatek prostoru pro legraci, trampoty i malá dramata, na kterých se podílejí zejména obě holčičky a všichni psi...... celý text
![kristyna2349 kristyna2349](https://www.databazeknih.cz/img/users/83_/83850/m_kristyna2349-IZO.jpg?v=1540903660)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moje nejoblíbenější "oddechovka". Možná působí trochu naivně, ale já se k ní ráda vracím.
![vladka31 vladka31](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Mnohem těžkopádnější než Robin první. A holčičky bych doma určitě nerozdýchala - paní Frýbová často pracuje s postavami dětiček rozmazlených, nezodpovědných neúměrně věku. Ale láska ke zvířatům, které její knihy vyjadřují, je silná
![tany9 tany9](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/18327/tany9-dBs.jpg?v=1606343569)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pobavila mne i přes neustále se opakující repliky postav.Ale na Malinkatého kreténa nemá.
![Mystifica Mystifica](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tahle kniha mne bavila nejvíc ze všech Frýbové "psích knížek". Je asi nejtlustší. Obsahuje v podstatě nejvíc postav, které nás provázejí celým příběhem a prožívají legrační příhoy. Zrovna u tohoto díla mne mrzí, že ho nikdo nezfilmoval, myslím, že by mělo potenciál dopadnout velice slušně.
![nightgirl nightgirl](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/17386/17386.jpg?v=1381127909)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět jsem se zasmála jako při prvním dílu. Je vidět, že téma zvířat (konkrétně psů) je nevyčerpatelné.
![LisaEla LisaEla](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/29959/29959-TTF.jpg?v=1520348656)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Knihu jsem četla znovu po delší době a docela mě zklamala - snaha být za každou cenu vtipná, rádoby humorné scény a "hlášky" se opakují na můj vkus až příliš často. Byla jsem ráda, když byl konečně konec.
![delena4ever delena4ever](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moje nejoblíbenější kniha od Zdeny Frýbové. Bavila mě více, než první díl. Tuto knihu jsem četla už několikrát, protože mi vždycky zvedne náladu.
![Zorro Zorro](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Momentálně tuto knížku čtu, jsem v půlce. Smíchy nemůžu pomalu ani psát. Když pominu obsahovou úchylku ke psům, tak slovní komentáře nemají chybu.
![p.avlina p.avlina](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
První knížka, kterou jsem od Frýbové četla a od této autorky asi moje nejoblíbenější. U některých pasáží jsem se musela smát nahlas. Ráda (a často) se k ní vracím.
![simonabr simonabr](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/16091/simonabr-wqG.jpg?v=1540821820)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Nejslabší knížka Frýbové, co jsem zatím četla. Nepopírám vtipné pasáže, ale většinou se pořád opakovala dokola. Když jsem po padesáté četla, že Aninka a Karinka nechtějí do školy a Alena a Ruth zase mění zaměstnání, tak jsem měla chuť s knížkou praštit, ale nakonec jsem to kvůli Frýbové neudělala, protože její ostatní knihy jsou opravdu dobré.
1987 | ![]() |
1993 | ![]() |
1988 | ![]() |
1991 | ![]() |
2002 | ![]() |
Volné pokračování původního Robina. Na první díl sice úplně nedosahuje, ale stále velmi vtipná a povedená. Občas jsem sice už bojovala s lehkou alergií na postavy, které mi byly chvílemi až protivné, ale když se odtrhnete od reality a berete je prostě takové jaké jsou, určitě se pobavíte.