Rohatý a jiné příběhy
Dita Křišťanová
Rohatý zanese čtenáře do malé vesnice, kde spolu děti a různá zvířata zažívají nečekaná dobrodružství. Do vesnice přijede pouť, koná se jarmark, dvě kamarádky si chtějí otevřít lesní bufet. Zažijí však nečekané setkání. Příběhy jsou zábavné, pobaví malé i velké.
01.05.2016
Velmi čtivá kniha pro mladší školní věk. Příběhy o dětech, lidech a zvířatech. Přečetla jsem si ji se zájmem a jedním dechem. Autorka umí pobavit, překvapit a každý příběh má zajímavou zápletku s napětím a rozuzlením! Skvělé vyprávění! Nesmím opomenut veselé barevné ilustrace, které zaujmou nejen malé čtenáře...
příběhy pro dětiAutorovy další knížky
2016 | Rohatý a jiné příběhy |
2016 | Chyťte pošťáka |
2015 | Ztracený pes a jiné příběhy |
2018 | 100 českých nej |
2016 | Hledá se Hugo - Velký železniční příběh |
To bylo zase sáhnutí vedle!
Ke knize jsem se dostala úplnou náhodou a rozhodla se jí proložit složitější čtení. Bohužel jsem se ale hned na začátku ujistila v tom, že tohle není kniha, kterou bych chtěla doporučovat.
Kniha obsahuje čtyři příběhy, ve kterých se prolínají stejné postavy. Příběhy jsou stručné, jednoduché a dobře se čtou.
ALE! Hned na první straně naráží čtenář na mrtvé rybičky v akváriu, což pro mě osobně nedává v dětské knize smysl a už vůbec ne v jakémsi vtipném vyznění. Zarážející je zde i rozdělování na "klučičí" a "holčičí", o narážky na to, kolik kdo jí, co by jíst měl a neměl atp. zde také není nouze...
V rámci tak krátkého textu bych neočekávala překlepy, ilustrace mě osobně taky moc nezaujaly.