Hrad ve Skotsku
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
Izzy se ani nesnilo, že zdědí skutečný hrad. A teď je z ní hradní paní s velkými plány a mizivou hotovostí. Střechou sice stále ještě zatéká, ale počet obyvatel hradu nečekaně roste a ona musí během pár týdnů proměnit hrad v hotel. Naštěstí má k ruce pár pomocníků. Jedním z nich je i Ross, který Izzy zaměstnává hlavu víc, než by se jí líbilo.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , CosmopolisOriginální název:
The Christmas Castle in Scotland, 2022
Oddechovka, po měsíci nebudete vědět, že jste ji četli. Zimní večer s čajem v dece, něco jako seriál na Netflixu. Prostě je občas potřebujeme.
Audiokniha - Povedené. Jak napsáno, tak namluveno. Za mě o trochu lepší než předchozí díl "Domek v Irsku".
Asi to bude tím Skotskem ;o)
Tentokrát trochu slabší díl. Žádnou z postav jsem si neoblíbila, ani popisy krajiny a prostředí mě nijak nenadchly. Asi jsem čekala víc.
Moc příjemné čtení. A těch dobrot. Hned bych se ubytovala s plnou penzí a fešný spisovatel by se taky hodil.
Přesně, jak jsem očekávala - bylo to naprosto skvělé. Sice u mě stále vede Čajovna v Tokiu, ale tohle je hned kousek za tím. Stejně jako u ostatních autorčiných knih, i v této bylo naprosto dokonale popsané jídlo a prostředí, ve kterém se příběh odehrával. Izzy jsem si ihned zamilovala, přišla mi moc sympatická a párkrát jsem se v ní viděla. Rosse jsem ze začátku moc nemusela, ale postupně jsem si k němu našla cestu a oblíbila si ho. Ostatní postavy byly také moc fajn, až na Xanthe, která mě celou knihu naprosto iritovala. Konec byl přesně takový sladký a miloučký, jak jsem očekávala.
Tak tohle je až příliš dlouhá harlekýnka. Děj se táhne jako z medu a sladký je zrovna tak. Po další knize od této autorky už nesáhnu.
Další z milých "Caplinovek" . Tento díl hodnotím jako jeden z těch lepších. Protože prostě Skotsko, Hrad, Vánoce, jídlo.. to už je samo o sobě skvělá kombinace. V tomto díle se navíc musí Izzy připravit na první platící podnájemníky a to hned o Vánocích a zároveň mírnit svou trošku šílenou mámu. Jediné co bych trochu vytkla, je zápletka s mladými podnájemníky - to mi přišlo už příliš pohádkové.
PS: Izzy, tvůj Ross na Jamieho stejně nemá :-P
Opět skvělá oddechovka, kterou jsem zhltla za jeden den. Knihy od J. Caplin jsou vždycky sázka na jistotu, opět velmi sympatické postavy, do toho nádherné prostředí zasněženého Skotska! 5/5 ⭐️
Opět pěkný příběh, tentokrát s vánoční tematikou. Příběh hlavních hrdinů hodnotím trošku slabší a obě matky a jejich docela pubertální chování mi nebylo sympatické. Vedlejší motiv s hledáním diamantů byl trošku nevyužitý a byla škoda, že byl většinou čtenářů vyřešen už ze začátku a na konci to nebylo takové odhalení. Prostředí hradu bylo příjemnou změnou, ačkoli tentokrát se moc nesetkáváme s popisy prostředí a přírody, nechybí ovšem detailní popisy z kuchyně o vaření, které mám v těchto knihám moc ráda.
Moc milé počtení, krásná skotská scenérie, popisy jídel, při kterých se sbíhají sliny a útulná atmosféra. Tohle všechno a ještě víc Hrad ve Skotsku nabízí. Příjemná kniha, na odreagování ideální.
Krásné, už jen kvůli Skotsku, které sama celkem dobře znám a zbožňuju. Hvězdička dolů za málo romantiky. :))
Zasněžené Skotsko , předvánoční čas , romantický hrad na břehu jezera plný milých lidiček ...
Jde to snad namixovat lépe?
Opět fajn oddychovka pro všechny romantické dušičky.
Kdo knihy Caplinové znáte, stoprocentně víte, co máte očekávat. Schéma je stále stejné - ženská hrdinka, která se obvykle rozejde po dlouhém a nešťastném vztahu, odjede někam do zahraničí nebo do jiného města, tam začne pracovat a shodou okolností najde i novou lásku (většinou někoho, kdo jí během prvního setkání rozčiluje). Autorka se i v nové knize drží této konstrukce, ale pořád to funguje, pořád se na její knížky těším a jsou to fajn oddechovky. Musím ale říct, že Hrad ve Skotsku mi připadal trochu slabší - dala jsem mu 3/5. Stále u mě vede Čajovna v Tokiu.
Nicméně pokud budete mít náladu na fajn oddechovku s kapkou cestování a velkou dávkou romantiky, rozhodně neprohloupíte, když sáhnete po jakékoli knize Julie Caplin
I tato kniha stejně jako ostatní je plná skvělého jídla a pití a romantiky :)
Chemie mezi Rossem a Izzy byla dost povedená, ale musím se přiznat, že mě Ross později začal štvát. Mám ráda mlčenlivé muže a morousy :D, ale nevěděla jsem, co si o něm myslet. Dost střídal nálady i názory... myslím, že byl přesně tím, čemu se Izzy chtěla vyhnout...
Celkově jsem knížku milovala asi tak první dvě třetiny. To jsem si říkala, že je to fakt pecka. Poslední třetina to bohužel dost pokazila. Zmizela chemie mezi hlavními hrdiny, bylo to dost naivní, dělo se tam hodně věcí a bylo to takové "neuspořádané". Těžko se mi to popisuje.
Líbily se mi odkazy na Cizinku, nejen proto, že ji zrovna dokoukávám...
Kdyby si knížka udržela vysokou úroveň prvních dvou třetin, bylo by to jasných 5*...takhle musím bohužel snižovat a moc mě to mrzí.
Těším se na další knihu z Romantických útěků :)
V době povánoční jsem si naordinovala knížku, ve které se vše chystá na Vánoce a Vánocemi také román končí. KOUZELNÉ A POHODOVÉ ČTENÍ !
Oblíbená Julie Caplinová nás tentokrát vzala do Skotska a to dokonce na hrad ! Moc se mi líbilo nejenom na hradě, ale i propojení linky romantické s jemným humorem. Prostě mě čtení bavilo a i já se při něm bavila ! Xanthe, maminku Izzy, tu jsem si asi oblíbila nejvíc, ale na tomto hradě se to prima lidmi jenom hemží a potkat tam tak Rosse... No, to by bylo něco !!
I když hlavní hrdina Ross nebyl úplně největší sympaťák, tak tento díl řadím k těm nejlepším ze série. Pořád jsem přemýšlela, co mě na těch knihách tak baví. A krom zasazení do skvělé lokace, perfektního popisu míst, krajiny, atmosféry a jídla, to je semknutí nesourodé skupiny lidí kolem hlavní hrdinky a nezištná pomoc. To je to, co mě hřeje u srdce pokaždé, když knihy čtu. No a když se to sejde se zachumláním do huňaté deky, s horkým čajem a padajícími mega vločkami za oknem jako právě včera, tak je to značka ideál :-)
Já prostě miluju tuhle sérii knih. Vždycky mám chuť jet do té země a podívat se na ty místa z knih a hlavně všechno jídlo a pití, které jsou popsány v knihách, ochutnat!!!
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Vydejte se společně s Izzy do Skotska na tajuplný hrad. Nečekané dědictví potřebuje opravit, ale peněz se nedostává. Naštěstí Izzina matka zajistila první platící hosty pro budoucí hotel a může se vše chystat na velkolepé vánoční svátky.
Již devátý díl ze série romantických útěků nám opět ukáže zajímavou zemi, krásné místo, spoustu dobrot a samozřejmě tu potkáme i lásku. Z této série jsem četla první tři díly, ale pak jsem si potřebovala dát pauzu. Teď však nastala ta správná chvíle, abych se do ní opět pustila. A musím říci, že jsem dostala přesně to, co jsem očekávala. Příjemný a milý příběh, dokonalou oddechovku, u které si odpočinete.
Čeká tu na vás milá Izzie, romantická linka je jasná od prvních stránek, ale to mi vůbec nevadilo, naopak jsem těm dvěma mohla fandit. Při čtení jsem se musela usmívat, bylo mi ve Skotsku dobře.
Nechybělo tu ani spousta dobrého jídla a pití. Moc mě bavilo odhalovat různá zákoutí starého hradu i jeho okolí.
Uvařte si šálek dobrého čaje, zachumlejte se do deky, sedněte si k oknu, nejlépe s výhledem na zasněženou krajinu, začtěte se a nechte se unášet milým příběhem, který pohladí i potěší.