Hrad ve Skotsku

Hrad ve Skotsku
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506377/bmid_hrad-ve-skotsku-ipV-506377.jpeg 4 1490 1490

Izzy se ani nesnilo, že zdědí skutečný hrad. A teď je z ní hradní paní s velkými plány a mizivou hotovostí. Střechou sice stále ještě zatéká, ale počet obyvatel hradu nečekaně roste a ona musí během pár týdnů proměnit hrad v hotel. Naštěstí má k ruce pár pomocníků. Jedním z nich je i Ross, který Izzy zaměstnává hlavu víc, než by se jí líbilo.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

The Christmas Castle in Scotland, 2022

Ivuska.09
06.12.2022 4 z 5

Klasický román od Julie Caplin. Potěší, i když prakticky hned od začátku víte, jak vše dopadne. Já mám sérii ráda, takže jsem si čtení užila.

Lóra1961
06.12.2022 5 z 5

Opět krásná kniha z pera J. Caplinové. Pohodový příběh z předvánočního Skotska. Milé počtení, jako ostatně pokaždé. Doporučuji.

Kristy.Seb
05.12.2022 5 z 5

Nemá smysl vyšilovat a trápit se situací, nad kterou člověk nemá žádnou kontrolu. Musí ses tím prostě smířit.

Opět nádherný příběh. A nádherné prostředí! Obdivuji Izzu, jaká byla pohadářka s takovou poněkud šílenou matkou.

kaczka79
05.12.2022 5 z 5

Opět milá oddechovka, která potěší před Vánoci. Jako bonus, jsou krásné popisy zimní krajiny Skotska a okolních měst. Skvělé počteníčko ... a už se docela těším příště na tu Prahu :)

Danago
05.12.2022 5 z 5

Tento díl se povedl jako vždy, ale úžasné načasování před Vánoci, kdy se děj odehrává o Vánocích je moc fajn a pro mě určitě velký bonus.
Vánoční atmosféra z této knihy nádherně sálá a při tom to není příliš banální a přeslazené ani na sílu.
Autorka malinko vybočila se své osnovy, tentokrát se děj malinko liší, i když je to opět příjemná romantická a odpočinková kniha. Erotiky je tu méně,(což mě osobně nevadí) a nejedná se o skupinu náhodných lidí, kteří se mají něco přiučit a navzájem se poznávají. Jinak co se týká ústředního páru je samozřejmě zápletka předvídatelná, ale to je asi každému, kdo se do této knihy pustí určitě jasné.
Izzy je velice sympatická a její matka je excentrická ale vyvažuje rozvážnost Izzy.
Zápletka se točí hlavně kolem záchrany zděděného hradu ve Skotsku.

Renike
04.12.2022 5 z 5

Tenhle díl mi seděl do nálady. Není divu - vánoční příběhy mám moc ráda. Hezky se to četlo během adventu. Izzy i Ross jsem oblíbila a nevadila mi ani povaha Xanthe a Alice ;)

Banni37
03.12.2022 5 z 5

Tak! Zase mám chuť sbalit kufry a okamžitě se vydat do zasněženého Skotska a dát si všechny ty zmíněné dobroty, po kterých se mi u čtení sbíhaly sliny! (Včetně Jamieho Frasera samozřejmě haha:)) Ach Julie, díky za tyhle nádherné výlety skrz stránky, je to pokaždé úžasné, jak nakrmíš naše cestovatelské duše!
“Ta krajina je o tolik větší než my, přečkala všechno. Byla tu dřív, než jsme tu byli my, a bude tu ještě dlouho po nás. Všechny naše malicherné problémy rovná do perspektivy, nemyslíte? Nikdy mě to nepřestane naplňovat úžasem.”

veronika4937
02.12.2022 5 z 5

Hrad ve Skotsku mi přesně sednul do nálady, odehrává se ve vánoční době, takže ideální čtení na tuhle dobu. Zároveň si u této série vždycky skvěle odpočinu a vypnu od běžných starostí. Je to taková pohádka pro velké holky a já ji prostě miluju.

lusitta05
30.11.2022 4 z 5

Také príjemné čítanie so šťastným koncom. A že to bolo práve v období Vianoc,tak to už bola len čerešnička.

Modrina
30.11.2022 5 z 5

Nikdy by mě nenapadlo, že se mi bude tolik líbit poklidný, milý příběh, kde neteče krev, nikde nic nečouhá, člověk od začátku ví, na čem je, i kdo s kým a proč. :) No vida, a už jsem vdechla devátý. :) Zkrátka - za mě pět. :)

EmillyT
30.11.2022 4 z 5

Příjemné odpočinkové předvánoční čtení, které potěší dokonalou atmosférou, krásným prostředím a romantickým příběhem. Vůbec mi nevadí, že si všechny díly Romantických útěků drží stejný scénář a od první chvíle je jasné, jak to dopadne. Občas prostě člověk nemá náladu na žádné drama a dějové zvraty. Popis skotské vysočiny je okouzlující a vrátil mě do doby, kdy jsem ve Skotsku byla a některá místa uvedená v knize navštívila. Vždy se těším až vyjde nový díl Útěků a pak mě trochu mrzí, že ho jedním dechem během krátké chvíle přečtu. Už se moc těším na další pokračování.

sebemi
30.11.2022 5 z 5

Po přečtení mám tak nějak hezky na duši a jsem natěšená na Vánoce. Shrnu to jednoduše: ach Skotsko a jeho tradice, ach skotský hrad, ach ach skotští muži a narážky na Jamieho Frasera (naprosto rozumím hl.hrdince v posedlosti), zima a Vánoce a to vaření (až jsem měla chuť se rozvařit,ale znám své limity haha). Prostě krásná předvánoční kniha,u které mi srdce zaplesalo.

Lacie
29.11.2022 3 z 5

(SPOILER) Romantický útěk číslo 9. Scénář stále stejný a i když se mění prostředí, vše ostatní zůstává. Fajn sympatická Izzy s nějakým tím vztahovým traumatem, která se postupně vypořádává s potřeštěnou matkou a dědictvím v podobě hradu + pár postaviček do party, aby nebylo smutno + jeden krásný a žádoucí svobodný chlápek, bohužel opět nesympatický. Z celé téhle série jen Alex a Luke za něco stáli, ostatní jsou chladní, sebestřední a neví co chtějí. Nejvíc mi na tomhle typu vadí, že se na ně nedá spolehnout, něco jim přeletí přes nos a co platilo před sekundou, je teď naopak. Týpek se ke konci pochlapí a všechno jako obvykle vyžehlí... no ale jak dlouho mu to vydrží? Na žádné prohlédnutí odteď navždy nevěřím, je zamilovaný a tak se snaží, ale co pak? Bude zase jako dřív?!
Přes všechnu krásu skotské krajiny pod sněhem dám jen 3 hvězdy, tentokrát to bylo (a vím, že je to romantická oddechovka, to ale neznamená, že mě nemůžou zarazit nějaké podivnosti) poněkud přitažené za vlasy, Izzy totálně bez peněz a s hradem na rozpadnutí nakupuje jak Rockefeller, vymaluje, přeleští židle a hrad je jak z pohádky... a přiznám se, že mi trochu začíná lézt na nervy ta neustále opěvovaná udržitelnost a farmářské produkty... ano, je to fajn, ale... musím to pořád a pořád číst? Odjakživa mě propaganda nutila dělat pravý opak – asi půjdu a hodím pet lahev do směsného odpadu :)

DreamerX9
28.11.2022 3 z 5

Milé vánoční a pohodové čtení. :)

Ka.Kubi
27.11.2022 5 z 5

Dokonalé Vánoční oddechové čtení !!

Barussat
26.11.2022 4 z 5

U Julie Caplin to říkám pořád. Člověk nemusí číst pořád náročnou literaturu; občas potřebuje oddechovku a Julie ji vždy nabídne. Sice vždycky víte, jak to skončí, ale na dlouhé podzimní a zimní večery je to ideál. Děj hezky odsýpá, nutí vás pořád otáčet stránky. Je to taková milá knížka, která sice nemá s reálným životem nic společného, ale proč se občas nezasnít a neobjevit se na hradě ve Skotsku? Já jsem velmi spokojená :)

Pefka
26.11.2022 5 z 5

Krásný příběh, který na mě úplně dýchl vánoční atmosférou. Izzy a Ross mi byli povahově velmi blízcí. A možná i proto mi závěrečné romantické gesto nepřišlo až zase tak romantické jako spíš trošku zvláštní. V závěru jsem si oblíbila Hattie a jsem ráda, že jsem uhodla správně, že další z řady romantických útěků bude právě o ní. Ideální adeptka na vlastní příběh.

Betulabii
26.11.2022 4 z 5

Je to příjemná oddychovka, jen nedám plný počet hvězdiček, protože s každou další knížkou mi to přijde slabší a slabší. Nejvíc se mi líbil první díl. Přestože chápu, že všechny knihy mají stejný rámec - pár se pozná, zalíbí se, najdou k sobě cestu, pak se pohádají a nakonec jeden z nich udělá nějaké velké romantické gesto a následuje šťastný konec, tak tady mi něco chybělo, možná trochu erotiky (kromě těch pár polibků). Autorku mám ráda, píše příjemným pohodovym jazykem, ale myslím, že romantických útěků bylo už dost a mohla by projevit nějakou tvůrčí změnu.

martineknatasa
25.11.2022 5 z 5

Opět mě kniha nezklamala, stále se těším na další knihy od této spisovatelky. Jakmile se objeví tak si ji ráda přečtu - nikdy nezklame. Čtěte uvidíte, že nebudete litovat.

LilianaFalcon
25.11.2022 5 z 5

Není to pro mě TOP knížka série, ale rozhodně byla povedená :-)
Hlavně ve mě probudila vánoční atmosféru :-)