V pasti
Julie Cross
Rozděleni časem / Búrka série
< 2. díl
Jackson Meyer dokáže cestovat časem. Změnil tak minulost a zachránil život své životní lásce Holly. Stal se agentem tajné divize CIA nazvané Bouře. Jackson a jeho kolegové se dostanou pod palbu nepřátelské divize CIA Oko. Jackson zjišťuje, že svět kolem něho se změnil. Někdo ví o jeho vztahu s Holly vymazaném z minulosti a hodlá toho maximálně využít. Jejich životy se opět ocitají v nebezpečí…... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , Fragment (ČR)Originální název:
Vortex, 2013
Tak to byly zvraty, přímo nečekané. Druhý díl se mi líbil o něco více než první. Jen mě mrzí, že autorka nenapsala třetí, když byla avízovaná na obálce trilogie. A mám strach, že vzhledem k časové prodlevě asi nenapíše, což je škoda, protože, jak se říká, partie je krásně rozehrána a chtělo by to nějaké završení, které by si čtenář zasloužil. Tak mi nezbývá, než čekat.
Asi se budu lišit od ostatních, ale mně se tento díl líbil více než první. V prvním díle jsem už ke konci nevěděla kdo co ví, a kdo si co pamatuje. Tentokrát jsem se v Jacksonových skocích daleko více orientovala. Bavily mě i nové postavy, a celkově myslím, že děj měl rychlejší spád. Opravdu mě mrzí, že poslední díl není přeložen do češtiny.
Četla jsem jedním dechem, i když občas to bylo velmi zamotané a v ději jsem se ztrácela. Ráda bych si přečetla i poslední díl, nemám ráda otevřené konce.
A jéje. Stalo se to, co se u pokračování často stává. Je horší. Aspoň z mého úhlu pohledu. Děj je totálně zamotaný, nastávají nesmyslné situace, které nejde vysvětlit, no prostě katastrofa. Vlastně mi ani nevadí, že 3. díl není přeložen.
Po přečtení prvního dílu jsem se těšila na další, ale po přečtení této knihy jsem celkem zklamaná... Přijde mi že spisovatelka se sama do Jacksonova skákání časem tak trochu zamotala a nevěděla jak skoky pochopitelně napsat. Takže pochopit princip cestování časem je opravdu těžké...
Na druhý díl jsem se těšila, ale po přečtení musím přiznat, že jsem docela zklamaná. Děj mi přišel rozvleklý, skoro nic se tam nedělo, a když už se něco dělo, přišlo mi to chaotické a často jsem se v tom ztrácela. Stewartová mi ze začátku dost lezla na nervy a Holly v „nové roli“ mi nějak neseděla. Byla jsem ráda, že o trochu víc prostoru dostala Emily, Eileen a Courtney, ty jsem si oblíbila už v předchozím díle. A Lily Kendricková byla taky fajn. Nejlepší byla poslední kapitola, která vlastně vysvětlila název celé knihy a navnadila čtenáře na díl třetí, který v češtině ale zatím bohužel nevyšel. Ale až vyjde, ráda si ho přečtu.
Při čtení téhle knihy jsem se cítila jako na houpačce. Začátek, který se točil kolem výcviku, mě moc nebavil, ale pak se to celé rozjelo a nemohla jsem odlepit oči, dokud jsem nebyla u konce. Ke konci to ale zase bohužel autorka tak zkomplikovala, že už jsem se zkrátka ve všech těch skocích, paralelních světech a postavách v různých vydáních začala ztrácet takovým způsobem, že vlastně nechápu, co se vůbec v závěru stalo. Už k prvnímu dílu jsem psala, že se autorka moc nemaže s nějakým vysvětlováním toho, jak to vlastně všechno funguje, ale zatímco u jedničky se s tím dokážete docela snadno srovnat, tady už je to o poznání těžší a mně se to bohužel nejspíš nepovedlo, což mě mrzí, protože tato série pro mě byla velkým překvapením a byla jsem přesvědčená, že dám čtyři hvězdy. Postavy jsou sympatické, námět taky skvělý, ale na mě to prostě bylo až moc překombinované. Škoda, že u nás nevyjde třetí díl, abych si to vše mohla urovnat v hlavě, protože i přes to přese všechno se mi to jako celek moc líbilo.
Super příběh, u kterého člověk stále neví na čí má stát straně, co čekat a jak všechno vlastně dopadne! Kdy výjde třetí díl?! Potřebuju číst dál.
Tuhle knížku jsem dočetla jen díky tomu, že nikdy nenechávám knihy rozečtené. Do čtení jsem se musela vyloženě nutit. Začátek nebyl vůbec zajímavý, pořád samé záhady a otázky a některé dialogy vůbec nedávaly smysl. Dejme tomu posledních 100 stran se začalo něco dít, a zjistili jsme pár, ale opravdu jen pár užitečných informacích, které něco vysvětlily. Jestli taková bude i třetí kniha, myslím, že ji vynechám.
Konečně se tam něco dělo :D Super knížka, nemohla jsem se od ní odpoutat, málem jsem i zajela v buse :D akorát ten konec?? Doufám v další díl ;)
O moc lepší než první díl! Konečně více akce, více věcí o cestování časem, více všechno.
20% cooler than first. :3
Konec byl... no... donutí vás to skákat po pokoji a říkat "Já - chci - další - díl!"
Mno, po prvním díle jsem byl zvědavý na druhý. Takže jsem si pomalu zvykal, snažil se pobrat ty časové roviny, kdo je s kým a proti komu, a když už jsem si myslel, že je mi to trošinku jasný, tak s tím konec druhého dílu tak zamíchal, že jsem zase nějak mimo :-o Hmm, tak snad napotřetí...
Krásný druhý díl. Líbil se mi více než předešlý. Bylo tu o malinko více akce, napětí a byl celkově svižnější. Jackson už neskákal tolik časem, ale více se řešila teorická část jeho schopností. To se mi na tom hodně líbilo. Objevily se také i nové postavy. Některé mi zpříjemnily čtení, jiné mě pěkně štvaly, ale do příběhu to pořád sedlo.
S četbou jsem byla tedy nadmíru spokojená a už se nemůžu dočkat pokračování.
Kniha má v sobě zajímavou myšlenku – originálně zpracovaný příběh, který čtenáře dokáže zaujmout. Po zdlouhavém začátku přichází strhující zakončení, při kterém nejeden čtenář bude autorku proklínat a shánět se po tom, kdy vyjde další díl. Určitě si užijete spoustu nově navázaných přátelství v místech naprosto nečekaných, návraty a opětovná shledání, ale také zradu, podlost a touhu po moci.
Kniha dobrá. Ale skončilo to napínavě a další díl už není roky na cestě. Mám pocit, že se ho ani nedočkáme. :(