Rozmarný svět citátů a aforismů aneb Lvem salónů snadno a rychle
Zdeněk Kučera - Kunštátský
Rozmarný svět citátů a aforismů,které mají přispět k získání sebedůvěry a řešení i nejsložitějších společenských problémů a vztahů.
15.08.2020
Mal som už v rukách nepreberné množstvo zbierok citátov a aforizmov, ale toto (prvý a druhý diel) sú absolútne klenoty. Tak vyčerpávajúcu zbierku tak dobre vybraných citátov a aforizmov mi zatiaľ neposkytol ani jeden výber. Myslím že ich "usporiadateľ" odviedol vynikajúcu prácu.
Vrele odporúčam do pozornosti všetkým milovníkom krátkych, ale výstižných myšlienkových koncentrátov.
1992 | Rozmarný svět citátů a aforismů aneb Lvem salónů snadno a rychle |
1993 | Rozmarný svět citátů a aforismů aneb Lvem salónů snadno a rychle pro pokročilé |
1993 | Lvem salónů snadno a rychle pro pokročilé 2 |
1994 | Chytristikon |
To takhle ve vsi plením autobusovou knižní spíž a k pár kvalitním kouskům do batohu v chvatu přihazuji i jakýsi sborník citátů. Až doma, po přeslabikování celého názvu, k svému úžasu zjišťuji, že jsem jím instantně odsouzen kralovat hospodské fauně.
Nebudu to natahovat. Kdo dle rafinovanosti slibu vně usuzuje i na kvalitu vnitřní, udeřil hřebíček na hlavičku. Jde o bezohlednou směs mouder antických, buranských a vůbec všelijak sprostonárodních a tak...čímž dělá národu ohromnou službu, neboť vnáší duchovní kvas tam, kam by se s titulem nafoukanějším nikdy neinfiltrovala. Totiž mezi prostý lid. Mě ta směs sedla víc, než třeba vážněji pojaté Střípky moudrosti, kde se pro samé Balzaky, Konfucie a Masaryky jeden pomalu bojí nemluvit šeptem. Nemluvě o tom, že mnoha jadrným moudrům Kunštátského sborníku nechybí pudl. Každopádně se mi Rozmarný svět zabydlel (vedle starých čísel Trnek-brnek a Rozumu do kapsy) v oné místnosti a je mu tam dobře, neboť na něj nesedá prach.
4 rozpustilé, optimismem ranných devadesátek nasáklé ****
PS: „Ještě nikdy jsem k žádnému muži nepojala takovou nenávist, abych mu vrátila diamanty.“
Zsa Gaborová
„I ten nejskromnější člověk si o sobě myslí víc, než jeho nejlepší přítel.“
Marie Ebner-Eschenbachrová
k manželství; „Na co sáhla, to zvoral.“
Jarmil Sekera