Rozprávky barda Beedla
Joanne Rowling
J. K. Rowlingová hovorí: „Fanúšikovia Harryho Pottera boli pochopiteľne sklamaní, keď sa na verejnosť dostala iba jedna kópia Rozprávok barda Beedla. Preto s potešením oznamujem, že vďaka veľkodušnej podpore vydavateľov Harryho Pottera a Amazonu (ktorý kúpil rukou písanú kópiu na dražbe) a s povolením skvelých ľudí, ktorí vlastnia ostatných šesť originálnych kníh – Rozprávky barda Beedla budú teraz dostupné všetkým fanúšikom Harryho Pottera. Poplatky za poskytnutie autorských práv budú venované Children’s High Level Group v prospech detí v ústavoch, ktoré zúfalo potrebujú, aby sa ich niekto zastal. Nové vydanie bude obsahovať rozprávky, ktoré z originálu napísaného v runách preložila Hermiona Grangerová, s mojimi ilustráciami, ale aj poznámky profesora Albusa Dumbledora, ktoré budú uverejnené s láskavým dovolením Archívu riaditeľov Rokfortu .” Rozprávky barda Beedla, v ktorých Harry našiel kľúče k riešeniu poslednej úlohy – zničiť horcruxy lorda Voldemorta, obsahujú päť čarodejníckych rozprávok, ktoré zanechal Hermione Grangerovej Albus Dumbledore v siedmej a záverečnej knihe Harry Potter a Dary Smrti. Iba jediná – Príbeh troch bratov – je vyrozprávaná v knihe. Zvyšné štyri rozprávky vyjdú po prvý raz.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2008 , Ikar (SK)Originální název:
The Tales of Beedle the Bard, 2008
Bajky jsou velmi pěkné, ale u knihy mě mrzely Blumbálovy komentáře, bez nich bych se obešla a knihu si možná užila více.
Toto je jediná kniha zo sveta Harryho Pottera, ktorú som čítala :) A neľutujem. Je tak neuveriteľne očarujúca, že je takmer nemožné na ňu zabudnúť. Raz mi jeden človek povedal, že čoskoro vyrastiem z toho poblúznenia rozprávkami. Som rada, že som ešte nevyrástla :)
Jednou je svým dětem budu číst místo Perníkové chaloupky a Šípkové Růženky... Zamilovala jsem se do nich! :)
Po Fantastických zvířatech u mě malinko zklamání,ale to je holt tím,že když někdo napíše dobré knihy,čeká se od něj,že to půjde pořád jen nahoru.Taky jsem čekala..
Po našich krásných českých klasických pohádkách mi holt hned tak něco čelist nevyvrátí.
ale docela ráda bych si přečetla Dějiny čar a kouzel od Batyldy Bagshotové..
Příjemné rozšíření světa Harryho Pottera. Myslím, že každý mudla, který má rád svět čar a kouzel, ocení, možnost přečíst si pohádky, na kterých kouzelníci vyrůstali.
Příjemné oddechové čtení. Krásný návrat do světa čar a kouzel. Mě se nejvíc líbila asi Fontána příznivé sudby.
Čekala jsem jiné vydání knihy, čekala jsem fakt malinkou a tlustou knížečku stejnou jako vlastnila Hermiona, ale tak budiž :))
Příběhy některé lepší, některé horší, celkově průměr. Miluji HP, ale od Bajek Barda Beedleho jsem čekala nějak více příběhů, více tajemných a kouzelných.
Je jasné, že knížku budu jednou číst dětem na rozšíření jejich fantazie :D ale já jsem osobně poněkud zklamaná, čekala jsem více.
Určitě by mi nevadilo kdyby bajek bylo malinko více ale za mě i tak skvělá a oddechová knížka na zpříjemění dne! :)
Neobyčejně milé rozšíření základní ságy o Harrym Potterovi, které musí potěšit každého jeho příznivce. Člověk na ni nesmí nahlížet jako na samostatnou knihu, protože pak by její hodnota rapidně klesla. Nejde zase o tak propracované dílo a mezi nejoriginálnější se taky určitě nezařadí. Jako doplnění základního příběhu je to ale velmi dobrý nápad, který se výborně čte, u kterého se člověk výborně pobaví a nad kterým znovu a znovu musí žasnou a obdivovat autorčinu fantazii.
Knížka se mi velice líbila, pokud k ní budeme přistupovat jako k pohádkám na dobrou noc. Možná by se některé dítko, například u Mágova srdce, bálo, ale na druhou stranu nesou příběhy typické znaky pohádek včetně mravního poučení:)
Skvělé! Všechny bajky byly nádherné a Brumbálovy poznámky, zajímavý nápad. Doporučuji všem potterhardum
Překrásné poutavé příběhy doplněny různými informacemi od Albuse Brumbala, které si autorka mohla odpustit. Rozhodně bajky jsou velmi poutavé a kouzelné a dokonce i vtipné. Rozhodně krásná a odpočinková kniha
Nevšední a originální pohádky. Docela mě zaujaly. Hodně drsná byla o chlupatém srdci. Brumbálovy poznámky byly příjemné zpestření a občasná vsuvky od Hermiony mě pobavily. Mohlo toho být víc, uvítala bych pokračování.
Část díla
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Velmi pěkně napsaná kniha... :)
Nejvíce se mi líbily bajky Fontána příznivé sudby a Příběh tří bratří.
Brumbálovy komentáře mi někdy vyloženě vadily a někdy mě zase příjemně pobavily...
Rozhodně doporučuji všem fanouškům Harryho Pottera. :D