Rozstřel
Lee Child , * antologie
Dvacet dva světově uznávaných autorů se spojilo kvůli této nezapomenutelné antologii. Na každé povídce se vždy podíleli dva spisovatelé: muž a žena. Jedenáct nejoblíbenějších světových autorek od Diany Gabaldon přes Sandru Brown po Kathy Reichs se dalo dohromady s jedenácti neméně oblíbenými mužskými autory, jako je například John Sandford, C. J. Box, Nelson DeMille nebo Peter James. A to všechno pod taktovkou oceňovaného britského spisovatele Lee Childa.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2019 , KalibrOriginální název:
MatchUp, 2017
Každá z těch povídek měla něco do sebe. Některé se mi četly líp, některé hůř, ono hodně záleží na vkusu každého čtenáře. Ale musím uznat, že oproti románu jsou povídky stručnější, nejsou tak rozevláté a nudné a jde se tam rovnou do jádra věci, což jsem zažila poprvé a tento styl akce a napětí mě hodně oslovil. A tím pádem i dost bavil.
Mám ráda antologie už proto, že si tam čtenář může najít to svoje. Všechny povídky se četly dobře, možná ta předposlední byla trochu slabší. Než se vůbec začalo něco dít, tak byl konec.
Tak jak mám Childa rád,tak tato kniha mě moc nezaujala. Nějak jsem se v ní hledal,ale nenašel se.
Dát dohromady dva autory muže a ženu aby spolu napsali povídku. Nápad zajímavý ale u některých dvojic se to nepovedlo. Bohužel ty slabší povídky to startují a tak jsem byl v pokušení knihu odložit. Zejména když jsem se těšil na Reachera od Childa on působil místo drsného chlapa který si umí se vším poradit a zlosiny zmasakrovat jak nějaký nerozhodný blb bez koulí. Naštěstí od Morella se to zlepšilo a nakonec člověk narazit i na pár skvělých věcí které určitě bylo fajn přečíst. Za přečtení to určitě stojí ale je třeba se připravit u některých dvojic byť jsou z velmi dobrých autorů na zklamání.
Kniha kriminálních příběhů od různých autorů na různá témata. Některé mě bavily, do jiných jsem se nedokázal začíst.
Po precteni komentaru, jsem od povidek nic necekal, ale kazdopadne jsem si nasel nektere, ktere byly dobre a nektere trochu mene dobre, jako u kazde povidkove knizky. Presto doporucuji.
Kniha povídek, které sepsali vždy dva autoři - muž a žena. Se svými charakteristickými postavami napsali společně příběh, který se někdy povedl a někdy ne. A za mě se tento koncept spíše nepovedl.
V této antologii bylo pár výjimečných povídek - takových, od kterých jsem se nemohla odtrhnout. V úplném protipólu zde byly však i příšerné povídky, které jsem nebyla schopná dočíst. Pak tu jsou povídky s dobrým nápadem, ale celkově nic moc. A pak tu jsou povídky, kde je příbě šroubovaný a těžkopádný.
Celkově vzato, dávám 2 hvězdy za některé z povídek. Jsou autoři, kteří to viditelně zvládli s přehledem. Ale je jich málo. Spousta z povídek mi navíc přišla na stejný způsob - jako by snad autoři neuměli vymyslet nic kreativního (opravdu dobrých myšlenek na příběh jsem tam zachytila jen pár).
Inu, nebude to kniha, ke které se s radostí vrátím, nicméně za těch pár dobrých povídek autorům díky. Je možné, že některé z těchto autorů, kteří mě zaujali svým způsobem psaní, ještě v budoucnu vyhledám. :)
Na tuto knihu jsem se neuvěřitelně těšila, takže mi udělalo velikou radost zjištění, že jsem ji vyhrála v soutěži. Bohužel má očekávání nenaplnila.
Sestavení těchto povídek je úžasný nápad, protože každou z nich napsala žena a muž. Myslím, že to jsme v knižním světě ještě neměli (tím myslím knihu, kde je každá povídka od dvojice autorů s opačným pohlavím).
Veškeré mé nadšení se téměř zhroutilo po přečtení první povídky. Byla totiž naprosto o ničem a nudná! Druhá to sice zachránila, ale bohužel ne na dlouho.
Kdybych si knihu nerozdělila (povídka na den), tak by se mi četla špatně a pomalu.
Plusem je zde určitě to, že je každá z povídek něčím jiná, takže si každý najde to své.
Abych to shrnula, pro mě zde bylo více těch, které mě nenadchly a nevzpomenu si na ně.
Za mě tedy průměr. Knihu ale neoznačuji za špatnou, jen doporučuji menší očekávání.
některé lepší, jiné horší. kvůli některým to ale stálo za to, třeba Lisa Jackson nebo Nelson Demille, některé opravdu příjemně překvapily, třeba jako Charlaine Harris... ale těžko se budete těšit na postavy sérií, které česky nevyšly.
Typická sbírka povídek, některé lepší a některé horší. Některé (ta o Rambovi) strašné. A potom jedna o upírech, to byl tedy velký přešlap. Každou napsali dva autoři a dosadili si své hrdiny. Bohužel toto spojení bylo v povídkách dost křečovité. Ale když se od toho člověk oprostí, bylo to celkem svižné čtení.
Některé povídky byly super, jiné dost slabé. Je ale třeba říct, že nejsem milovník povídek a také že ne všechny postavy jsem znala, což jim možná v mých očích trošku ubíralo na atraktivitě. Každopádně nápad vedoucí k téhle antologii byl velmi zajímavý!
Část díla
- Čest & ... 2017
- Honba za Rouškou 2017
- Hra na vraždu 2017
- Krátký příběh 2017
- Na volné noze 2017
Už jsem někde psala, povídky nejsou zrovna moje oblíbené. Tohle se ale povedlo. Sice mi někteří hrdinové z různých žánrů a autorů nic neříkali (nečetla jsem), jejich setkání a spolupráce v těchto povídkách bylo zajímavé. Některá se mi líbila víc, jiná míň, ale bavila jsem se.