Rudá válka

Rudá válka
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484341/bmid_ruda-valka-aCq-484341.png 4 36 36

Mitch Rapp série

< 17. díl >

Ruský prezident Krupin nemá šťastný rok. Sankce Západu drtí hospodářství jeho země, námluvy Ukrajiny s NATO pokračují, v Rusku se zdvihají masové protesty proti jeho autoritářské politice. Navíc lékaři zjistili, že trpí zhoubným mozkovým nádorem. Má-li mít šanci přežít, bude se muset podrobit dlouhodobé léčbě, která ho oslabí. A tak se samovládce rozhodne pro riskantní postup: po mně potopa. Západní svět tuší, že by Krupin pro odvrácení pozornosti mohl podniknout útok na Ukrajinu. Jenže politik, který už nemá co ztratit, vymyslí ďábelštější plán – invazi tří pobaltských republik. Protože všechny patří do Severoatlantické aliance, znamená to prakticky zahájení světové války. Zabrání jí politici? Stěží. Spojené státy mají krajní řešení: agenta Mitche Rappa a jeho ruského spojence z rozumu Gríšu Azarova, bývalého Krupinova elitního zabijáka.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Red War, 2018


více info...

Přidat komentář

Luigi1
06.11.2023 3 z 5

Kniha napsaná docela solidně a to vše co k tomu říct

lailaj
28.05.2023 5 z 5

tohle byla moje první kniha od tohoto autora a musím říct, že je čtivá. Pár věcí trochu nadnesených, u konce mi to přišlo trochu, jako že autor nevěděl, jak z toho ven. Vzhledem k tomu, co provedlo rusko a Putin, tak jsem se musela jít kouknout, kdy byla kniha napsána a musím řídt, že neskutečně dobrá předpověď


Merlin_CZ
16.08.2022 5 z 5

další super díl s Mitchem Rappem, tentokrát jsem si ale trošku připadal, že čtu aktuální zprávy . ruský prezident má rakovinu a aby utajil léčbu nařídí útok na pobaltské státy :)

Zuzana.85
12.08.2022 5 z 5

Mrazivě připomínající dnešní dobu. Naprosto skvělá kniha od začátku do konce!

hnusák
20.06.2020 3 z 5

No, místy mne kniha přidadala přitažená za vlasy, ale proti gustu ... M.Rapp začíná být celosvětově známý jako brutální zabiják číslo jedna, bojí se ho dokonce i na carském dvoře. To, že se dá dohromady i s Gríšou, pro změnu s Krupinovým zabijákem, to je tedy něco . Ale zase to nebylo tak špatné, svým způsobem mám Mitche rád.

ThomasRuhe
30.09.2019 3 z 5

Kniha je napsaná celkem dobře, solidní dramatický děj, kterým Mills vlastně navazuje na tvorbu Vince Flynna.

Jack Bauer
22.09.2019 4 z 5

Od samého začátku do posledních stránek velmi čtivé, ale už to není ta klasická „Rappovka" jak psal Flynn. Konec se mi zdál trochu přitažený za vlasy, ale i tak je to skvělé pokračování, které stojí si za to přečíst. Na této sérii se mi líbí nejen akce, ale i hraní se slovíčky, diplomacie.

oleg
20.07.2019 4 z 5

Tento příběh byl slabší než ostatní ale stejně se mi líbil....

Alpa9
13.07.2019 3 z 5

Mitch dokonalý, nepriateľ bezcitný, zápletka dramtatická. Škoda len, že z thrilleru sa stala fantasy.

Foks
11.07.2019 3 z 5

V předešlých příbězích byl Rapp "dokonalý zabiják", ale na hraně uvěřitelnosti. Toto už je James Bond...

rodak
11.06.2019 4 z 5

Nevím, nevím.Pořád je to Rapp,ale co občas teď zažívá za situace hlava nebere Třeba s týmem těch nemocných v závěru knihy,to už bylo jak z parodie.Ale přečtu si i další díly,pokud budou.

biki
01.06.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila víc, než předchozí díl. Autor tu využil několika nepotvrzených fám, které se před časem objevily i v našem tisku, a na jejich základě postavil vcelku kvalitní zápletku. Nejprve se mi úvodní akce zdála ze strany Krupina značně přehnaná. Pak mi ale došlo, že se tak chtěl zbavit člověka, který ho dokonale prokoukl a byl mu po jistou dobu hodně blízko, takže dokázal odhadnout směr a způsob jeho myšlení, což se Krupinovi vůbec ale vůbec nehodilo. Mitch s Azarovem byli fakt dobrá dvojka a co se mě osobně týče, ani mi by nevadilo, kdyby toto spojenectví autor ještě v budoucnu využil.
Z technického hlediska mi vadil způsob vynětí i uchování jater - mám pocit, že jen ostrý nůž to tak úplně nevyřeší, že je to asi trochu složitější. Ale budiž, autorova básnická licence. Ovšem reakce nejvyššího vojenského vedení Ruska na Krupinovy, respektive Sokolovovy záměry mi přišla hodně vlažná - je ale fakt, že si nedovedu ani vzdáleně představit, jaké poměry tam doopravdy panují.

Autoři knihy

Vince Flynn
americká, 1966 - 2013
Kyle Mills
americká, 1966
Skrýt reklamy