Rychločtení aneb Šetřme časem!
David Gruber
Autor vlastní na pojem racionální čtení ochrannou známku a zahrnuje podle něj rychločtení (selektivní čtení = skimming), rychlovyhledávání (orientační čtení = skipping a kurzorické čtení = scanning) a rychlostudium (statarické čtení = studying). Všem oblastem se podrobně věnuje a poté procvičuje v testech i cvičeních. zdroj: mlp.cz... celý text
17.05.2016
Knihu jsem sice nedočetl, nicméně absolvoval jsem dvoudenní kurz probíhající právě pod záštitou D.Grubera. Výsledky již po dvou dnech (mezi nimiž byl měsíc) byly citelé a měřitelné. Doporučuji.
2015 | Zlatá kniha komunikace |
2007 | Rychločtení aneb Šetřme časem! |
2009 | Time Management - efektivní hospodaření s časem - klíčová součást beneopedie |
2002 | Řečnické triky |
2000 | Jak se efektivně učit cizí jazyk aneb terapie pro chronické začátečníky |
Knížka je dle mého psaná velmi nešikovně, metoda je popsaná až moc teoreticky a chaoticky, chybí praktické příklady u jednotlivých "zbraní". Je tam spousta zbytečných pasáží, které s tématem nesouvisí, například téměř stránková filipika proti všem, kdo kdy autorovi neodpověděli na mail. Autor se snaží kde to jen jde dokazovat, že je geniální. Dokonce se přirovnává k Zátopkovi, Jágrovi, a dalším. Kdyby samochvála smrděla, nedala by se knížka přes hejna much a mušek , které by kolem ní létaly, ani vidět. Autor je také dost odtržený od reality a nemá smysl pro humor. Osobně mi to dost znepříjemňovalo čtení. Pan Gruber v knize (a také na webu) neustále zmiňuje, že tuto jeho metodu kdekdo zkopíroval a teď ji bez jeho svolení vyučuje, takže bych se spíše poohlédla po této kopii, možná to bude stravitelnější.