Rychlovečeře
Jarmila Mandžuková
Současná doba je ve znamení rychlosti a spěchu. Rychle vyrábíme, stavíme, cestujeme, ba dokonce i rychleji dospíváme. A všudy spěcháme. Je to způsobeno mírou zaměstnanosti a pracovního vytížení. V denním životě však jsou okamžiky, kdy je vhodné, ba přímo nutné se zastavit a udělat si chvilku pro domácí pohodu. A to nejlépe u společného stolu. Jenže jak toho docílit, když se přiřítíme domů ze zaměstnání a rodina netrpělivě čeká na okamžik nakrmení? Anebo již dokonce omdlévá hlady? Co si živitelka nebo živitel má počít rychle a hned teď, když nemá samoprostírací ubrousek ani hrneček, který sám vaří? V takových případech pomůže tato kuchařská knížka, kterou napsala renomovaná odbornice na moderní výživu ing. Jarmila Mandžuková. Současná doba je ve znamení rychlosti a spěchu. Rychle vyrábíme, stavíme, cestujeme, ba dokonce i rychleji dospíváme. A všudy spěcháme. Je to způsobeno mírou zaměstnanosti a pracovního vytížení. V denním životě však jsou okamžiky, kdy je vhodné, ba přímo nutné se zastavit a udělat si chvilku pro domácí pohodu. A to nejlépe u společného stolu. Jenže jak toho docílit, když se přiřítíme domů ze zaměstnání a rodina netrpělivě čeká na okamžik nakrmení? Anebo již dokonce omdlévá hlady? Co si živitelka nebo živitel má počít rychle a hned teď, když nemá samoprostírací ubrousek ani hrneček, který sám vaří?V takových případech pomůže tato kuchařská knížka, kterou napsala renomovaná odbornice na moderní výživu ing. Jarmila Mandžuková. Zaměřila se na přípravu večeří, což je za všedních dní hlavní, neřkuli jediné jídlo konzumované rodinou vespolek. Shromáždila dvě stovky jednoduchých receptů, v nichž najdeme pokrmy všeho druhu: polévky, jídla z masa či ryb, těstoviny, zeleninu, vejce či sýr, ale i pomazánky, toasty, saláty a nakonec i sladké pokrmy. Pro každého něco a především rychle. Kvality a spolehlivost receptů prověřil mistr kuchař Dušan Pálka, který podle nich vytvořil pokrmy ve fotografické příloze. A ten potvrdil, že chutná teplá večeře podle těchto receptů se dá připravit snadno a nejdéle do 30 minut! Skvělé, že? A nejen to, autorka pamatovala přitom i na hloubku naší kapsy a na libý vzhled pokrmů. Díky tomu si můžeme dopřát dobrou chuť i chvíli pohody během pár okamžiků.... celý text
Přidat komentář
Autorovy další knížky
2003 | Co jíst, když ... |
2017 | Bylinky - Léčivá moc přírody |
2003 | Kuchařka - Mikrovlnná trouba pro začátečníky |
2002 | Vánoční netloustnutí aneb Lehké vánoční cukroví |
2006 | Co pít, když... |
Na tuto knihu jsem narazil náhodně při prohlížení autorčina webu