Rytíři a jiná havěť
Agáta Kestřánková
Příběhy vesměs gangsterského a fantasy žánru se špatným koncem. Na své si přijdou i milovníci černého humoru. První povídky napsala autorka v jedenácti letech. Za pohádku Abecedníček získala zlaté ocenění v soutěži Zlatá Ema, povídka Cesta mrtvé duše a prázdného těla, která uvádí tuto knihu se umístila na stupních vítězů soutěže internetového portálu Meredit. Povídky: - Cesta mrtvé duše a prázdného těla - Dárek pro Sancheze - Dotknutelní - Životopis amerického Čecha - Cesta Karla Havlíčka Borovského - Víkend u dědečka - Pisálkova Spása - Příběh George Rogerse - Sluha a princ aneb Jak se stát rytířem - Barbar Ered ... celý text
Pár krátkých povídek, které nejsou špatné, ale dle mého nijak převratné dílo. Některé jsou dle mého zbytečné a možná jen na doplnění prázdných stran, ale celkově to sedí.
Mladá autorka, která má potenciál. Jen trochu zapracovat, aby další kniha byla lepší.
Super. Je úžasné, že mladí autoři takhle skvěle píší. Náhled povídek Rytíři a jiná havěť je na www.agatakestrankova.cz
prvotina černý humor gangsteři
Část díla
- Barbar Ered 2010
- Cesta Karla Havlíčka Borovského 2010
- Cesta mrtvé duše a prázdného těla 2010
- Dárek pro Sancheze 2010
- Dotknutelní 2010
Prvotina od nadané autorky.
Povídky již vyšlé v časopisech. Mix postřehů a fantazie.
Citace:"Naše jediné štěstí bylo, že dědeček už odložil svoji hrozivou zbraň, poněvadž si vzpomněl, že se už celou čtvrthodinu nepodíval na svoje e-maily. Vybídl nás, abychom mu pověděli, jak se máme, a vypnul naslouchátko. Povyprávěli jsme tedy o všech problémech i úspěších v práci a ve škole. Když děda postřehl, že už nikdo nehýbe rty, prohlásil, že si nás rád poslechl a opět si sluchátko zapnul. Usedl si k počítači a začal vypalovat lightscriby tak usilovně, až se z něj i mechaniky kouřilo."
Hezký.