S láskou z Riviéry
Jules Wake (p)
Oblíbená autorka romancí z atraktivních destinací Jules Wake čtenářky tentokrát zavede na francouzskou Riviéru. Carrie učí ve škole a jedním z mála povyražení pro ni je kino se sestrou Angelou a pubertální neteří Jade. Když ji snoubenec Alan požádá o ruku, je potřeba zúčtovat s minulostí. Carrie před ním totiž tají, že je stále manželkou Richarda Maddoxe, z něhož se vyklubala filmová hvězda první velikosti. Rozvod ani jeden z nich dosud neměl potřebu řešit. Na Azurovém pobřeží se nyní nabízí jedinečná příležitost – Carrie se svými příbuznými míří na dovolenou do míst, kde Richard zrovna natáčí svůj budoucí trhák. Po letech odloučení dojde na setkání, které její život ovlivní zásadním způsobem. Carrie sama netuší, co chce. Co když si celou dobu jen něco nalhávala? Jisté je jen jedno – pobyt na Riviéře si musí užít na maximum.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , MottoOriginální název:
Escape to the Riviera, 2016
Kdybych věděla, že autorka píše pod pseudonymem, knihu bych si nekoupila. Již jsem od této autorky četla knihy, které mě velmi nezaujaly. Toto bylo ze stejného šálku, spíš pohádka než reálný příběh, který vypadá, jako že někdo vzal typické scény z filmů a nacpal je do 100 stran, takže děj působí splácaně a uměle.
Až úplně na konci romantický příběh dostal trošku hloubku a chování obou hlavních postav nějak zapadlo, ale většinu knihy se jen plácali v pocitech, nevyjasněné minulosti, dialogy byly plytké a postavy celkově nudné. Za uzavření příběhu, které mě nakonec bavilo, dávám tři hvězdy, jinak mě kniha zklamala.
Nádherná, skvělá oddechová romantika, kterou jsem přesně potřebovala. Hlavní hrdinka Carrie odjíždí strávit léto se svojí sestrou Angelou a její dcerou Jude na Azurové pobřeží. Tuto destinaci si nevybrala náhodně, ale z důvodu toho, že se dočetla, že její manžel Richard (slavná hollywoodská hvězda) tam právě točí film. Carrie se totiž potřebuje s Richardem rozvést. ... U těchto knih je jasné, jak dopadnou. Ale i tak kniha rozhodně stojí za přečtení, krásné prostředí, dialogy i harmonické rodinné vztahy (i když je pravda, že Jude je velmi často na pár facek ...., ale dobře, mlátí s ní puberta).
S knihami od J. Wakes respektive J. Caplin nelze sáhnout vedle.
Popravdě bych knihu použila jako podložku pod skříň s ulomenou nohou. V knize mi vadí nevychovaný spratek Jade a to, jak se čtenáři podsouvá nutnost být bohatší, úspěšnější, známější - prostě "in" a "cool"...Uf. Žádná hloubka, tu tady opravdu nečekejte. Jsem v polovině knihy a nejsem si jistá, zda ji dokážu dočíst.
Tohle byla opravdu skvěle napsaná oddechová romantarna. Autorka má velmi hezký styl psaní. Kapitoly vám mizí pod rukama a vy se chcete dočíst dál a dál. Moc se mi líbila hlavní postava Carrie, byla si vědoma svých činů a uměla se jim poté vystavit čelem. Taky postava puberťačky Jade byla moc hezky zpracovaná - takhle by měla puberťačka vypadat. Budu moc ráda když si od autorky přečtu i další knihy. Jednoduše doporučuji, je to skvělé letní oddechové čtení!
,,Ta skutečná Carrie chodí běžně na pláž bez plavek. Krade lodě a unáší na nich lidi, naskakuje na skútr a řítí se do západu slunce a řeže ve ferrari zatáčky. Jedná zbrkle a užívá si každou minutu.
Nestará se o to, co bude. Úplně jsem už zapomněla, jaké to je skutečně žít. Nebo jít za tím, co opravdu chci.
Tento romanticky příběh se odehrával na tak nádherném místě,mela jsem pocit jako bych tam byla. Celá jeji rodina byla super a když se jeji minulost střetla s přítomností...to bylo teprve něco.
opět splnilo mé očekávání, krásný romantický příběh, sympatické postavy a nádherně popsané prostředí, jak kdybych sama byla na dovolené! :)Už se těším na knihu "s Láskou z Říma", která na mě čeká doma.
Autorka jako vždy splnila mé očekávání. Jasně, že to bylo předvídatelné, hlavní hrdinka mě občas svými utkvělými představami dráždila, ale opět jsem se bavila, bylo to vtipné, zajímavé, poučné a hlavně zábavné čtení. Julie Caplin - Jules Wake je prostě sázka na jistotu.
Další kniha do sbírky od mojí oblíbené autorky. Občas to bylo předvídatelné, občas lehce kýčovité, ale celkově byl příběh zajímavý a moc mě bavil. Líbil se mi konec, mám ráda, když se hlavní hrdinka rozhodne bojovat sama za sebe a za to, co chce a potřebuje.
Moc děkuji nakladatelství @Albatros za poskytnutí knihy #spoluprace IG: @strana394
Román S láskou z Riviéry je plný slunce, moře, romantiky i zapomenuté lásky. Oddechové vyprávění zaujme všechny romantické čtenářky holdující nenáročným příběhům. Je to taková správná zamilovaná kniha, u které člověk od začátku prostě ví, jak to dopadne, ale vůbec mu to nevadí.
Hned co knížku otevřete, na vás dýchne atmosféra, kterou umí vytvořit jedině Caplin. Velká část děje se tedy odehrává na Riviéře plné sluníčka a moře. Úplně jsem se přenesla na písčité pláže a azurové moře. Kromě krásného popisu prostředí se zde samozřejmě vyskytuje i francouzská kuchyně, ovšem v mnohem menší míře, než jak je tomu u série Romantických útěků.
Kniha vás vtáhne do děje a nepustí, dokud se nedostanete na poslední stránku. Zajímavý děj s velmi vydařenou zápletkou, se spoustou vtipných scének, notnou dávkou romantiky a neskutečnou přitažlivostí mezi hlavními hrdiny Příběh je plný vzpomínek na mladický vztah Carrie a Richarda.
Pod pseudonymem Jules Wake se skrývá autorka série Romantické útěky Julie Caplinová. Ať už pod tím nebo tím jménem, nenechám si od ní utéct jedinou knihu. Přestože její příběhy jsou častokrát klasické romantické příběhy, tak zase jako přidanou hodnotu nabízejí autentické prostředí různých částí světa a perfektní líčení nejrůznějších lahůdek co jen gastronomie nabízí. Jednoduše se v jejích textech viditelně odráží vlastní poznatky a zkušenosti. Doplňkem úplně na špici je potom to, že knihy se můžou číst jako samostatné příběhy, ale v každém dalším díle se objevují již známé postavy, které jsou pak společným prvkem a je velmi příjemné se opět potkávat se známými hrdiny.
Její nejnovější knihou přeloženou do češtiny je osud Carrie ze série S láskou Pozvolna vplouváme do děje, kdy Carrie, učitelka a pisatelka divadelních her, mimo jiné také velmi sympatická, dobrodružná a neobyčejně obyčejná hrdinka, má toho nejvyrovnanějšího chlapa na světě Alana a on ji požádá o ruku. Situace prosycená štěstím se změní ve větší problém, když na mysl přijde skutečnost, že Carrie je už přece osm let vdaná za slavnou filmovou hvězdu Richarda Maddoxe. Ke snadnému vyřešení stačí svého manžela najít, rozvést se a jít si zase po svých. Když ale Carrie vyrazí se svou sestrou Angelou a pubertální neteří do Francie na Azurové pobřeží, kde Richard zrovna ,,naprostou náhodou natáčí, sled událostí obrací vše vzhůru nohama. Neviděli se roky, copak mezi nimi může stále existovat to dávné pouto? Nebo je to všechno letní atmosférou? Carrie začíná pochybovat kdo je ten pravý a zároveň se vrací zpět ke svému starému já.
S každou další knihou se autorka zlepšuje a vylepšuje svůj styl psaní. S Riviérou už ho dovedla na vysokou úroveň. Nejen že ubyly popisy jídel, ovšem ne vymizely, ale také její schopnosti vylíčit prostředí jsou úžasné. Jules Wake umí ,,pouhými slovy vyjádřit veškeré pocity, ty přenést na čtenáře, a to mě na této knize nejvíce bavilo. V těch několika vytížených dnech, během nichž jsem knihu přečetla, se pro mě Riviéra a duo Carrie a Richard stali příjemným útočištěm. A velmi milým překvapení se také stal akčnější náboj příběhu zvraty střídají menší zápletky a naopak. Tušíme sice všichni jak vše skončí, ale právě o takovéto příběhy bychom se neměli ochuzovat.
Tento milostný únik nás přivádí do života Carrie, učitelky dramatiky. Všechno se zamotá ve chvíli, kdy se tak nějak cvrnkne do čela aha, asi mě požádá můj Alan o ruku, takže bych asi měla vyřešit, jak to udělat. Jak se nechat rozvést. Námět skvělý. Ale známe to už z mnoha komedií. Kdy zkrátka něco takového neřešíte, dokud vám fakt neteče do bot. A to naší Carrie teď teče. A tak se sebere a mizí do Francie, kde se potkává se svým mužem. No a co by to bylo za návrat, kdyby se neřešila minulost, nechala se dít přítomnost a tak se nějak nezačala psát i budoucnost.
Pokud máte před sebou sami nějaké životní rozhodování, jedete na dovolenou nebo jen sedíte schoulené při PMS do deky, cucáte čaj, pak si k tomu dejte tohle. Příjemně vás to pohladí na duši na tělě na srdci a pak už jen stačí vstát a začít žít i ten svůj život. Co třeba na Riviéře?
Moje první setkání s Jules Wake a taky s Julii Caplin a asi si dám časem další.
Julie Caplin opět nezklamala. Knížka mě bavila od začátku do konce a u téhle jsem opravdu až do posledních stránek netušila, jak dopadne.
Sérii S láskou z... píše Julie Caplin pod jménem Jules Wake. Knížka je opět velice lehká, skvěle se čte a máte ji přečtenou za chvilku. Doporučuji sebou třeba na dovolenou. Na Riviéru.
Tentokrát autorka malinko změnila svou zaběhnutou osnovu. Hlavní hrdinka Carrie má před svatbou s učitelem Alanem. Jako, má ho ráda, to ano. Ale žádná velká vášeň to není. Velice rychle však vyjde najevo, že milá Carrie se nezdá. Ona už totiž vdaná je. Za hollywoodského herce Richarda. Vše se zamotá v okamžiku, kdy Carrie vyrazí se svou sestrou a neteří na francouzskou Riviéru, aby se tam s Richardem setkala a vyřešila s ním rozvod. Asi tušíte, že to nebude snadné.
Přiznám se, že tentokrát jsem netušila, jak to milá Jules Wake vyřeší. Jestli bude Carrie zodpovědná a zůstane s Alanem (kterého má ráda) nebo se znova probudí vášeň mezi ní a Richardem. Pochybovala jsem tak moc, že jsem si nemohla pomoct a podívala jsem se na konec knížky. Což teda normálně nedělám
Kupte si je všechny, jestli Jules Wake neznáte. Protože jsou fakt super...
Tentokrát pro mě neměla knížka Jules Wake takové terapeutické účinky jako obvykle. Autorka píše úžasně čtivě (a řekla bych, že jako Wake dokonce líp, akčněji než jako Caplin) a vždycky mě tím konkrétním prostředím úplně pohltí, jako kdybych tam byla.
Tady je ale příběh plný vzpomínek na mladický vztah Carrie a Richarda a mě úplně bolela ta jejich ztráta a pocit křivdy. Je to spíš můj problém, nemám moc ráda příběhy napravovaných vztahů. Pořád tu jsou fajn dialogy, příjemné postavy a pohádková láska, ale ty Carrieiny slzy v kině i jinde jsem jí natolik věřila, že jsem si to nedokázala tolik užít.
Moje oblíbená autorka romantických knih a její nejnovější kniha, to mi zkrátka nemohlo uniknout. A opět jsem byla moc spokojená, i když u těchto, pro mě velmi oddechových knih, je děj docela předvídatelný, ani trochu mi to nevadí.
Scénáristka Carrie žije poklidným a spořádaným životem, má solidního přítele a bydlí se svou sestrou a její pubertální dcerou. Carrie své dřívější divoké já zamkla na hodně západů a teď je, jak sama říká, rozumná.
Když ji přítel Alan požádá o ruku, je moc šťastná, ale má to jeden docela zásadní háček. Je totiž stále vdaná za Richarda, který odjel před osmi lety za hereckou kariérou do Hollywoodu a od té doby jsou odloučení a nebyli v kontaktu. A chudák snoubenec o tom nemá ani tušení.
Jak z toho vybruslit, když ani neví, kde se její stále-ještě-manžel nachází? A že je z něj teď hvězda světového formátu, to Carrie také moc situaci neulehčuje.
Jaká to náhoda, že se Carrie se sestrou a neteří chystají o prázdninách na francouzskou Riviéru, kde Richard zrovna natáčí svůj nový film.
Tam, na krásném Azurovém pobřeží, na sebe Carrie s Richardem doslova narazí - a tohle shledání po letech všem pěkně zamotá život.
A jak to s nimi dopadne, to už si přečtěte sami!
Kniha byla opět velmi čtivá, se spoustou vtipných scének a notnou dávkou romantiky. Kdo máte autorku rádi, nebudete zklamaní. A kdo naopak její knihy ještě neznáte, klidně začněte s touto!
romány pro ženyAutorovy další knížky
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Když si potřebuji odpočinout, tak knížky od této autorky jsou jasná volba.