S naprostou jistotou
Adam Mitzner
Elle Brodenová vede dvojí život. Ve dne pracuje jako úspěšná právní zástupkyně, v noci dává průchod své vášni ke zpěvu v nejtemnějších klubech na Manhattanu. Její tajemství nikdo nezná – ani Charlotte, mladší sestra, kterou prakticky vychovala. Zdá se ale, že Elle není jediná v jejich rodině, kdo něco skrývá. Když jí Charlotte oznámí, že našla vydavatele pro svůj první román, je nadšená… Ale pak její sestra zmizí. Když po ní začne Elle pátrat s pomocí Gabriela Velasqueze, starého známého z newyorské policie, čeká ji šokující zjištění. V sestřině románu se odráží její skutečný život a kterákoli z postav mužů-milenců tak může být zapletena do jejího zmizení. Elle se zoufale snaží Charlotte najít a usilovně prochází seznam podezřelých, kteří odpovídají fiktivním postavám ze sestřina románu. Netuší ale, zda již není příliš pozdě na to, aby zachránila sestru, o níž se možná jen domnívala, že ji doopravdy zná.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2018 , BaronetOriginální název:
Dead Certain, 2017
Kniha nebyla úplně špatná, líbila se mi. Do dvou třetin byla napínavá, jen mi vadilo, že v poslední třetině se odhalil vrah. Nevadí, já to autorovi nakonec opouštím, ale příště bych určitě vraha takhle brzo neodhalovala.
Kniha se mi líbila, snadno se četla, skvělý námět. Bohužel nepatří mezi knihy, které vám uvíznou v paměti. Rozhodně se k ní hodlám vrátit, abych si její děj znovu připomněla.
Tak tohle mi autor neměl dělat! Příliš brzy na můj vkus, odhalil vraha... Druhá část knihy byla pak o tom, kdy to Elle docvakne, co je osoba X, vlastně zač?!
Jinak měla kniha docela slušný potenciál, námět. První část je vyprávěna z pohledu Elle a ve druhé části příběhu, jsou už na vyprávění, popisování dva...
Opravdu dobrý námět na knihu , to cením, ale kniha mě začala bavit až v druhé polovině, když se v ní objevil Tyler. Nicméně jsem hned od začátku poznala, kdo je, to bylo dost jednoduché. Stejné dialogy mi nevadily, naopak mi to přišlo zajímavé, jednou je číst ze strany Elly a jednou ze strany vraha :)
Zajímavá detektivka, která se rychle čte, je napínavá a překvapí. Ale... tajná proměna hlavní hrdinky ve zpěvačku je zcela zbytečná, stejně jako nekonečné vysvětlování právnické a makléřské hantýrky a bohužel je tu i častý nešvar protahovaného konce. Nejvíc mi však v druhé půlce vadili zcela totožné dialogy z první poloviny. Proto nízké hodnocení
Takový průměr.... napínavé jen uprostřed a ke konci...... s jinýma detektivkama těžko srovnat. Dočetla jsem, ale bylo mi líto knihy nechat, když jsem byla už na sté straně, ale přiznávám, sem tam jsem musela přeskakovat..
Celkem povedený thriller. Dobře se čte a ruzzuzlení není špatné, i když je odhaleno na můj vkus příliš brzy. Výtku bych měla k motivu, který mi moc nesedí k charakteru dané postavy. Celkově nejde o špatný kousek, i když jsem v rámci tohoto žánru četla i lepší knihy.
Elle pátrá po zmizelé sestře Charlotte. K jejímu nalezení může pomoct Charlottin rozepsaný román, ve kterém se odráží její skutečný život a kterákoli z postav mužů-milenců může být zapletena do jejího zmizení.
Za mě to nebylo vůbec špatné čtení, ale ani nic, co by vzalo dech.
Začalo to dobře a vypadalo to na důkladný právnický thriller. Jenže to by hrdinka nesměla pracovat jako obhájkyně v otcově firmě, a zejména se proměňovat v noci na nekontrolovanou sexbombu-zpěvačku. Jakmile se do tohohle úletu autor pustil, mne pustil z háčku, definitivně.