Veronika tančí v Londýně
Lorna Hill
"Sen o baletní škole se vyplnil! Hrdinkou této knihy je Veronika Westonová, malíř Jonathan, baletka Stela a dobrosrdečná paní Crapperova. Světoznámá baletní škola Sadler´s Wells je velmi náročná. I když je Veronika velice talentovaná a nesmírně houževnatá, musí dřít do úmoru. Naštěstí její taneční partner Toni je ochoten ji kdykoliv pomoct. Veronika se totiž poprvé setkává s jevem, který se v prostředí tvrdé umělecké konkurence zákonitě objevuje a to s lidskou závistí a žárlivostí.... celý text
Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 1996 , Albatros (ČR)Originální název:
Veronika at the Wells, 1992
Kdysi dávno na ZŠ mi jí půjčila spolužačka a já si dodnes pamatuji, jak jsem se do knihy zamilovala a pořád si jí od ní půjčovala a četla znovu a znovu a když mi to bylo trapné si jí půjčovat, tak jsem si jí pomalu opsala :D :D
Je mi jasné, že dnes už bych knihu vnímala jinak, ale tehdy to pro mě bylo takové to první setkání se "skutečným" světem a uvědomění si, že ne všichni jsou ti naklonění a že i když se snažíš být ke všem milá, neznamená to, že tě všichni budou mít rádi.
Páni, na tuhle knížku jsem úplně zapomněla, že jsem četla, až donedávna, když jsem ji našla na půdě v krabici. Krásná nostalgie. Baletu jsem se věnovala přes deset let a tato literatura mi byla velmi blízká. :-)
Je to tak dávno, co jsem ji četla, ale uvízla mi v hlavě a občas na ni vzpomenu dosud. Moc hezký příběh o splněném snu, píli, lásce. Už jako děvčeti mi imponovaly na závěr ty růže od Sebastiána. Představovala jsem si, že také jednou takovou kytici třeba dostanu.
Líbila se mi na základní škole a líbí se mi dodnes.Krásný příběh o holčičce která má svůj sen a ten se jí splní.Oba díly jsou skvělé
Někdy smutné, jindy veselé... Oba díly se mi moc líbily. Sebastián mi bude opravdu chybět :-(