Sádlonoška
Alena Čálková
Humorný příběh pro všechny, kteří se rádi zasmějí i dojmou nad životem druhých! Vypovídá o neustále nespokojené Karolíně, která zahajuje boj s vlastní váhou, pracovním i osobním životem. Protože je magnetem tragikomických situací a milostných proher, je vděčná za svoji ještě více tragikomickou kamarádku Irenu. Ale i ta jednou "trhne partu" a Sádlonoška je na bitevním poli najednou sama...... celý text
(SPOILER)
Jednohubka na odpoledne, knížka, která je humorná pouze v začátku, kdy připomíná nadhledem a peripetiemi Bridget Jonesovou. Jenže pak se to zvrtne do líčení běžného života... a nevěra otce rodiny, úmrtí babičky nebo odhalení, že je nejbližší kamarádka lesba, opravdu záchvaty smíchu nevyvolá.
Původně jsem knížku chtěla zařadit do ČV - místo vaší poslední dovolené, protože se děvčata chystala do Chorvatska na Krk do Bašky (moje srdcovka). A pak najednou opakovaně Baška Voda, což je vesnice dole u Makarske. I když pominu osobní dotčenost (:-) ), protože je zaměňuje spousta lidí, nemůžu přehlédnout autorčinu nedůslednost.
Tak, jsou i lepší knihy. Nebyla nejhorší, zajímavá byla linka Ivana - Karel, ale jinak spíš nic než moc. :-)
Smát se? Nebylo čemu. Myslela jsem, že má tak 38 když furt fňuká, jak jí ujel vlak ..a ne jen 27...no nudný prázdný a trapný s tím vnucováním děcek jako jedinýho důvodu žití...pruda.
Tedy humorné to nebylo ani za mák, spíš nudné a hlavní hrdinka byla hrozná pipina....knížka mě nebavila a spíš jsem ji jen prolistovala.
Půjčila jsem si ji poté, co jsem absolvovala náročené období a chtěla vypnout u oddechové knížky. To se mi jednoznačně splnilo, ačkoliv se o žádný zázrak opravdu nejedná.
Velmi jednoduchá, oddechová kniha se stokrát ohraným tématem, která je ale tak mile napsaná, že jsem ráda, že jsem si ji v knihovně půjčila. Vracet se k ní nebudu, protože nemá žádné velké poselství, ale mezi knihy "nemám náladu na těžká témata, chci se jen bavit" ji klidně zařadím. Splnila, co jsem od ní očekávala a díky tomu dávám čtyři hvězdy.
I když jsem se u čtení vyložené nesmála, knížka se mi líbila, pobavila jsem se, pěkně napsáno.
Dle komentáře na obalu knížky "Budete se chtít pořád smát!" jsem čekala asi něco jiného, lepšího, malinko vitpnějšího. Přečetla jsem to, občas jsem se i zasmála, ale víckrát po ní asi opravdu nesáhnu :-)
Žena hledá muže, najde ho, jsou spolu, jsou spolu šťastni...tím se vyřeší všechny problémy v rodinných vztazích a všichni jsou šťastni až do smrti.
Z takových knížek jsem vyrostla...prostě fakt nuda!
2007 | Sádlonoška |
2009 | Mužolapka |
2015 | Borůvky na prodej |
2009 | Jak potrestat školníka |
2019 | Do průvanu za uši tatínci se nevěší |
Oddechovka, kterou jsem po přečtení knihy Nabarvené ptáče, potřebovala. Určitě jsem se netřískala smíchy po celou dobu četby, jak obálka slibuje, ale účel to splněno. Autorka má dobrý styl psaní, kniha se čte sama. Hlavní hrdinka mě sice občas trochu rozčilovala, ale četlo se to dobře.