Barmské dědictví
Geoffrey Archer
Sam Packer série
< 3. díl
Je padesát pět let po druhé světové válce a barmská džungle stále ukrývá krvavá tajemství. Sam Packer, který je ve službách MI6, měl spolu s přitažlivou australskou policistkou prokázat bývalému vojákovi britské SAS jeho současné drogové obchody z Asie do Austrálie, je z tohoto nezdařeného případu odvolán. Nyní má zabránit bývalému americkému válečnému zajatci v zabití bohatého Japonce, který vedl proti spojencům kruté výslechy. Sam je vystaven tlaku i ze strany své přítelkyně žijící v Londýně, aby s ní trávil více času, jinak hrozí tím, že se s ním rozejde. Navíc ho nenechává lhostejným ani jeho kolegyně. Jeho práce ho dovede znovu ke špičce drogových dealerů z oblasti Golden Triangle (Myanmar -bývalá Barma, Laos, Vietnam a Thajsko). Těm nezbývá nic jiného, než sprovodit ho ze světa za každou cenu… Svižně psaný, napínavý příběh z oblasti, kterou řada turistů měla možnost poznat na vlastní oči, přináší mnoho nečekaných zvratů.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2007 , Fuego , Beta-DobrovskýOriginální název:
The Burma Legacy, 2002
Za mně čtivý příběh sledující dva samostatné případy, které se nakonec nějak propojí. Do toho vstupuje soukromí hlavního hrdiny, jež se též proplétá s vyšetřováním a vystavuje detektiva dilematu, jak naložit se svým životem.
Závěr nabízí dramatické vyústění s několika překvapivými zvraty.
Zasazení do oblasti JV Asie dodává příběhu na zajímavosti a i když jsem navštívil jen některá popisovaná místa, získal jsem dojem, že autor ví, o čem píše, že ty zmiňované lokality odpovídají skutečnosti.
Sotva průměrný thriller,jehož největší slabinou je,že hlavní hrdina nemá moc velké charisma.50%.
Kniha se čte dobře, líbilo se mi, že jsou v ději obsaženy úryvky z knihy Perryho. Byla jsem také zvědavá, jak dopadne vztah Sama a Julie.