Čtvrtá opice
Jonathan Dylan Barker
Sam Porter série
1. díl >
Je perfekcionalista, je neuchopitelný, je psychopat. Přezdívá se mu Opičí vrah. Je to zabiják s pokřiveným viděním světa a s absolutní absencí soucitu. Detektiv Sam Porter ho pronásleduje dlouhých pět let a po celou tu dobu od něj dostává balíčky s děsivým obsahem. Každá doručená zásilka obsahuje část těla zavražděné oběti. Teď ale došlo k významnému zvratu v pátrání: Porterovi se dostal do ruky vrahův deník. Podaří se mu z šílencových zápisků vydedukovat jeho osobnost? Dokáže rozklíčovat motivy jeho jednání? Pokud uspěje, mohl by dosáhnout něčeho donedávna nepředstavitelného – totiž najít příští Opičákovu oběť dřív, než bude pozdě.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2018 , DominoOriginální název:
The Fourth Monkey, 2017
Velmi dobře a rychle se kniha četla, ikdyž bývám skeptická, pokud jde o kapitoly, které jsou "z pohledu vraha", tady mi to vůbec nevadilo. Něco se předvídat dalo, ale všechno úplně ne, takže došlo i na moment překvapení. Určitě budu číst pokračování.
Nejdříve kniha od Cartera Zloba a teď Čtvrtá opice od Barkera. Psychopati z obou knih by si mohli potřást rukama a jít spolu na výlet. Aspoň po dobu, než si přečtu něco milého a nebo méně drastického. Čtvrtá opice je kniha drsná, kolektiv detektivů je sehraná parta - a já stojím na další díl ve frontě českobudějovické knihovny :-)).
Za mě nejlepší detektivka, kterou jsem tento rok četla. Konečně něco trochu jiného, napětí se drží po celou dobu a já se rozhodně těším na pokračování :)
Čtyři hvězdy za 90% děje v deníku a Emoryiných chvil.
Ten deník byl napřed ok ... ke konci měl ale najednou z utahaného nic akci, najednou stačila vteřina, vše bylo vyřešeno.
Pátrací chvíle vždycky nesnáším a nečtu, jenže bez nich to v detektivce nejde žejo.
Násilí tam bylo, nebylo to ale nic extra enormně neznámýho děsivýho, a ultra hrdinné vyšetřovatele tam máme taky - tlusťoušek leze 11 pater tak, až se mu rozevře rána po noži a on za sebou trousí potůčky krve.
Jedině jemu se totiž Opičák svěří, však jo.
Nechci to moc rozebírat, protože bych pak zjistila že to vlastně bylo o ničem, proto opakuju ZA ČTYŘI.
Skvělý thriller. Lehce se čte, hrdinové jsou velcí sympaťáci. Po dlouhé době úžasná četba. Pokračují na další díl.
To byla jízda! Kniha se četla lehce, těšila jsem se na další a další stránky, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Vřele doporučuji.
Skvělá detektivka, jasně psaná - po kapitolách, proložená úryvky z deníku vraha....i ten závěr....prostě paráda!!!
Takové lehce brutální čtení. Fantazie některých autorů je vážně veliká a tady se s ní nešetřilo. Ale bavilo mě to, hlavně deník, ten byl opravdu strašidelný. Určitě půjdu i do další knihy autora.
Moc dobrá detektivka/thriller. Čte se opravdu jedním dechem. Se zajímavými postavami na obou stranách barikády, jak těch, představujících zákon, tak těch záporných.
Mám pocit, že kdybych napsala, že se mi kniha moc líbila, připadala bych si zvrhle, trochu asi jako Matka. Nicméně knihu jsem přečetla za dva dny, což svědčí o tom, že se četla krásně a bavila mě. Místy na mě byla dost drastická a nejednou jsem kontrolovala prostor pod postelí. Při čtení Deníku jsem si vzpomněla na rodinu Adamsových. Taky taková trochu ujetá rodinka. A v každém případě se těším na druhý díl, zajímá mě jak se vypořádá s Matkou.
I přesto, že některé pasáže byly na můj vkus celkem drastické, hodnotím knihu plným počtem. Příběh měl spád a i když byl místy trochu přitažený za vlasy, moc se mi líbil.
vraždy sérioví vrazi psychopatologie deníkové záznamy detektivové prolínání minulosti a současnosti Chicago psychopati, sociopati vyšetřováníAutorovy další knížky
2018 | Čtvrtá opice |
2019 | Pátá oběť |