Šaráda
Sandra Brown
![Šaráda Šaráda](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25566/sarada.jpg?v=1348934159)
Populární hvězda televizního seriálu, Cat Delaneyová, prošla ve svém životě už mnoha zkouškami. Její dětství bylo poznamenáno smrtí rodičů a těžkou nemocí a nyní, v dospělosti, ji čeká další těžká zkouška - transplantace srdce. Aby Cat mohla žít, musel někde zemřít jiný člověk. Kdo to byl, jakým žil životem, co znamenal pro své bližní - to jsou otázky, na které Cat nezná odpověď, ale stále na ně myslí. Rok po zdařilé transplantaci se vrací k práci v televizi a poznává muže, který ji velmi vzrušuje a jehož pečlivě ukrývané tajemství chce odhalit. Někde však žije člověk, který hledá srdce milované bytosti a je přesvědčen, že srdce musí zemřít, aby milovaná duše došla klidu. Musí zemřít všichni, kdo dostali srdce v určitý den. Také Cat se to týká. Nejprve se jí ztratí léky, bez nichž by nemohla žít, potom dostane anonymní dopisy s výstřižky o smrti jiných lidí s transplantovaným srdcem. Pak už jen očekává útok - ale odkud? ... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2000 , Knižní klubOriginální název:
Charade, 1994
![petraj30 petraj30](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/279606/m_petraj30-658c86d3e23fb.jpg?v=1703708372)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha byla velmi zajímavá, napínavá, dobře se četla a moc se mi v jistých ohledech líbila, ale je tu pár maličkostí. Někdy mě až doběla vytáčela hlavní hrdinka, jindy zase horko těžko uvěřitelné situace. Zápletka nebyla vůbec špatná, naopak byla velmi dobrá a o něčem takovém jsem četla poprvé, ale bylo to podle mě moc překombinované. Nicméně přivřu nad tím obě oči, nebudu tápat na drobnostmi a s klidem prohlásím, že je to další kniha která stojí za přečtení.
P.S.: Vraha jsem vůbec neuhádla a pořád čekala na rozuzlení všech nehod které se na začátku odehrály. Dopadlo to úplně jinak, než by člověk předpokládal
![curilka curilka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Tahle kniha mně vůbec nezaujala, je to snad druhá kniha v životě, kterou jsem nedočetla. Docela mně to mrzí, protože autorku mám ráda.
![georginaa georginaa](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19133/georginaa-FTk.png?v=1657799882)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tenhle příběh byl velice psychicky náročný, každý chce žít i když má malou šanci se uzdravit. Nejhorší je psychopatický vrah, který chce někoho o život připravit. Cat se bohužel dostane do této situace. Seznámí se se spisovatelem Alexem, který se bude snažit vraha dostat a Cat bude chtít pomoct.
![smardice smardice](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/221981/m_smardice-6511caa900a3c.jpg?v=1695664809)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Další z emotivních příběhů s detektivní zápletkou, tentokráte z lékařského prostředí, zabývající se transplantací, darování lidských orgánů a hlavně jak to ovlivní, ať negativně či pozitivně, všechny zúčastněné. I když jsem tušila, kdo je vrahem už od založení Catiiných dětí, kniha se mi líbila. Za mě 5 hvězdiček.
![Luciska13 Luciska13](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Jsem na vážkách, co na to říct. Kniha byla opravdu napínavá a nemohla jsem se od ní odtrhnout, ale bylo to tak moc ujeté a svým způsobem i úchylné, že je mi z toho špatně. Věřím, že transplantace srdce je asi psychicky ta nejnáročnější operace, co se může stát a to pro obě strany, ale rozuzlení zápletky mě opravdu šokovalo i svým způsobem znechutilo.
![Han-nah Han-nah](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha se mi líbila, i když mě velmi lámalo podívat se na konec, kdo ničí životy těch, kteří společně s lékaři bojovali o svůj život díky transplantaci srdce. Ale odolala jsem a knihu se zaujetím dočetla. Spisovatelce se podařila napsat hezký detektivní příběh a popsat pocity všech zúčastněných. Ne, jenom ty, kdo srdce přijímají, ale hlavně, co to znamená pro blízké těch, kteří zemřeli a tak se stali dárci, aby někdo jiný mohl dále žít.
Život je vzácný a je to dar. Dar při našem narození a pro někoho velký a cenný dar i po smrti.
![Szekynka Szekynka](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/226196/m_226196-AF4.jpg?v=1519224374)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nezklamala, začátek byl docela krutý. Popis všech smrtelných nehod mě docela vzal a bylo mi těžko z toho jak je život pomíjivý. To co člověk má, může zmizet ze dne na den. Vykreslení hrdinů a děje zvládla autorka opět bravurně. Kniha má svižný spád. Když uvážím, v jakém roce dílo vyšlo, musím podotkonout, že obdivuju autorku za to s jakou grácií dokázala napsat detektivku a zároveň veřejně promluvit o problematice darování orgánů.
![shay shay](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha splnila mé očekávání. Hned na začátku několik příběhů různých lidí a zbytek knihy vám vrtá hlavou, který ten příběh vlastně souvisí s hlavní hrdinkou. Děj je velmi napínavý a nakonec všechno dobře dopadne.
![intelektuálka intelektuálka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Transplantace srdce, pronásledování, boj o život - to je trápení hrdinky této knihy.
A nepřítel je velmi blízko...
![Květinka008 Květinka008](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/124513/m_124513-LwQ.jpg?v=1485188146)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ke knize se ráda vracím, protože děj a postavy jsou propracované, bohaté, neprozrazují nic dopředu a pokaždé si čtení užiju!
![moudivlacek moudivlacek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak tahle kniha opět u mně silně zabodovala. Od začátku velmi silný emotivní příběh. Sice v první chvíli máte pocit, že tolik příběhů se vám bude motat, ale ono se to během děje hezky propojí a začíná vše vysvětlovat.
A když si budete myslet, že je vám vše jasné, i když budete mít podezření, tak vše může být úplně jinak.
Já si moc oblíbila hlavní hrdiny Alexe i Cat, Deana mi bylo trošku líto.
Konec mě úplně rozplakal dojetím.
Tuto knihu mohu upřímně jen doporučit - skvělá detektivka s romantikou
![EvikU. EvikU.](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/177264/m_eviku.png?v=1734958588)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tahle kniha mě zase dostala. Bylo to moc napínavé, čtivé. Vůbec si nedokážu představit že bych byla v její situaci. Když se začne smiřovat s tím, že má někoho jiného srdce, tak ji usilují o život.
![janesy janesy](https://www.databazeknih.cz/img/users/40_/40173/janesy-ijV.jpg?v=1607617519)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
jj kniha byla dobrá, ale ve všech knihách této autorky se dá snadno předvídat, jak dopadne vztah hl. hrdinů. Tím nechci říci, že S,B, nemám ráda, naopak, velice dobře se čte.
![konzervářka konzervářka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jako všechny knihy od autorky nezapomenutelná knížka, dobrá zápletka, žádná červená knihovna. Napínavá od začátku do konce.
škola druhé šanceAutorovy další knížky
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2018 | ![]() |
2007 | ![]() |
2008 | ![]() |
Po delší době jsem zkusila autorku a vůbec to nebylo špatné.