Misty
Virginia Cleo Andrews
Pentalogie: Misty, Star, Jade, Cat, Tajemná zahrada Román pro ženy a starší dívky s psychologickými prvky o problémech dospívajících dcer po rozvodu svých rodičů. Po rozvodu svých rodičů dochází Misty na psychologická sezení k doktorce Marlowové, která řeší problémy dětí a mládeže. Dr. Marlowová jednoho dne uspořádá společné sezení čtyř stejně postižených dívek - hlavní hrdinky Misty, Star, Jade a Cathy, aby si navzájem vyprávěly své příběhy. Dozvídáme se příběh Misty, která vypráví o svém vztahu k rodičům, jejich vztahu k ní a sobě navzájem a svých prvních osobních vztazích, které vznikly právě díky rozvodu rodičů.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2001 , BaronetOriginální název:
Misty, 1999
Mírné zklamání, oproti tomu, co jsem od autorky už četla, mi tato série připadá slabší, ale uvidím, jsem teprve na začátku. Třeba ještě názor změní, pentalogie teprve začíná..
Tato kniha se me libila,ale bohuzel pro me byla slabsi nez ostatni knihy co jsem cetla od teto autorky.
Děj je pěkně a čtivě zpracovaný, jak to u této autorky je zvykem, přesto mě tento příběh ničím nepřekvapil. Pokud srovnám knihy - Zlomená křídla a Půlnoční let, které musím koncepčně trochu srovnat, je toto zpracování příběhu slabší.
1998 | Květy z půdy |
1993 | Lístky ve větru |
1995 | Nemilovaná |
1994 | Svítání |
1993 | Vykoupení ohněm |
Od autorky jsem četla sérii Květy z půdy, když srovnám zatím první díl z této série, jedná se o hodně slabý odvar. Nakonec jsem se do příběhu začetla, hlavně díky vyprávění Misty o jejich romantických karambolech a pohledu na život s rozvedenými rodiči. Kniha je velice kraťoučká a určená pro náctileté dívenky. Před více lety bych hodnotila nejspíš více hvězdičkami. Rozhodně nechápu naprosto zavádějící obálku!? Podle mě by na ní měla být vyobrazená Místy!