Satanské rituály
Anton Szandor LaVey (p)
Kniha pro všechny, kdo by rádi poznali, jak vypadá magie, a zakusili působení skrytých temných sil. Najdou zde podrobnosti umožňující najít odpovědi na mnoho otázek jako: Je magie skutečná? Lze ji k něčemu použít? Se Satanskými rituály mohou začít svou hledačskou cestu poučeni i o historických kořenech temné magie
Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: 2010 , BaronetOriginální název:
The Satanic Rituals, Companion to The Satanic Bible, 1972
Nevím tak nějak, jak knihu ohodnotit.
Brala jsem knihu jako takové obohacení vědomostí o satanismus a doplnění vzdělání. Rituály na mě upřímně moc složité a jistým věcem až tolik nerozumím, takže to si netroufám kritizovat.
Celkově mi pointa satanismu v knížce přijde tak, že je to obrácené křesťanství s pointou věřit a veřejně se k tomu hlásat.
Nejsem satanista, brala jsem to pouze jako informační a vzdělávací četbu, jediné co mě na knize opravdu zaujalo a dalo byl konec knihy.
Styl rituálů a požadavky na všechny ty rekvizity jdou ruku v ruce se záměrem autora napsat knihu ve stylu odpovídajícímu smýšlení a poměrům v USA, ne v Evropě. Proto je podle většina rituálů v knize prakticky nepoužitelná. Z estetického hlediska by byl jedinou rozumnou volbou obal s Bafometem či cokoli "důstojnějšího", nikoli tento buzerantský, kýčovitý obrázek ukřižovaného Ďábla. Tohle byl poslední hřebík do rakve.
Verdikt: Zbytečné
Celá kniha je pitomost a ztráta času.