Záhrada motýľov

Záhrada motýľov
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369033/bmid_zahrada-motylov-BDP-369033.jpg 4 1201 1201

„Krása ešte nikdy nebola taká desivá... Prvý diel oceňovanej trilógie.“ Izolovaná záhrada, kvitnúce rastliny a... zbierka nádherných motýľov – mladých žien, ktoré boli unesené. O to všetko sa stará Záhradník, zvrhlý muž posadnutý uchovávaním krásnych dievčat. Jedna z tých, čo prežijú, Maya postupne odkrýva podrobnosti o tomto desivom mieste aj o svojom väzniteľovi. Ako sa jej napokon podarí utiecť? Prežijú aj ďalšie dievčatá? Agenti FBI Victor Hannoverian a Brandon Eddison musia vyriešiť najotrasnejší prípad svojej kariéry.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , XYZ (SK)

The Butterfly Garden, 2016

kachna146
31.10.2021 5 z 5

Za mě velmi čtivé. Líbila se mi osobnost hlavní postavy i námět příběhu. Přitažené za vlasy to tedy opravdu je, ale opravdovost jsem zde nečekala, ani nehledala. Možná za pár let změním názor, ale pro můj typ čtenáře skvělá volba.

Levianka
29.10.2021 4 z 5

Bylo to čtivé i napínavé , ale závěr mi přišel až jako mooc náhoda. Kniha se mi, ale líbila a doporučila bych ji dále

cerna7151
09.10.2021 5 z 5

Kniha se velmi dobře četla, čemuž pomáhaly i kratší kapitoly, které mě osobně vyhovovaly. Bylo zajímavé sledovat příběh očima oběti, nikoliv vyšetřovatele.

vladka321
02.10.2021 4 z 5

Tato kniha mě přišla malinko přitažená za vlasy. Vlastně od začátku jsem se v ní docela hledala. Byla vyprávěna tak nějak stroze, jako by bez citů, ztraceně. Hlavní hrdinka byla smířena s osudem až moc a to i přesto, že věděla co se s ní pravděpodobně stane. Stále jsem od ní v tom jejím patetické líčení událostí čekala nějakou revoltu, vzpouru! Nakonec přišla odjinud, i když možná... No, nechci prozrazovat více. Kniha je to zajímavá a já jenom chci věřit, že psychopati nejsou až tak zvráceně vynalézaví, aby to mohla být pravda. Protože potom by to vážně bylo honě děsivé a nepochopitelné. A vlastně, jsou snad vyšinutí jedinci pochopitelní???!!!

nela3812
19.09.2021 5 z 5

Příběh z trochu jiného úhlu, kdy přeživší vypráví o tom všem, co se jí stalo a příběh se nám odkrývá zpětně. Známe tedy konec příběhu, nicméně to „nejhorší“ je příběh samotný. Především chování a myšlenky Zahradníka jsou skutečně zvrhlé, propracované a nechutné. Nebylo třeba mnoha detailů, aby se do příběhu čtenář vžil, ale i přesto nelze zcela pochopit zvrácenou mysl zahradníka.

Postava May a její vlastnosti dodali příběhu své kouzlo. Je přímá, uštěpačná, obětavá a bojovná. Její vyprávění ze zahrady bylo prostřídáno s rozhovory s FBI. Což mě jako čtenáře naprosto uchvátilo. Kniha se díky tomu četla sama a zápletka, ač velmi jednoduchá je díky své zvrácenosti vlastně naprosto dostatečná.

V příběhu se okrajově objeví mnoho různých postav – především dívek ze zahrady, které si jako čtenář zamilujete. V situaci, v jaké se nachází a jak s ní bojují to snad ani jinak nejde. A také agent FBI Victor je velmi sympatickou postavou, která se mi v příběhu líbila. O jeho kolegovi však to samé tvrdit nemohu, trpělivostí a intuicí zrovna nepřekypuje.

Nechci prozrazovat mnoho, ale tuto knihu vám musím doporučit (5/5 hvězd), po jejím přečtení nebudete mít slov. Svět je malé místo plné děsivých tajemství.

misatrix
17.09.2021 3 z 5

Toto je ma treti kniha z tohoto zanru, nejsem tedy zadnym odbornikem. Pro me byla kniha velice ctiva a napínavá, se zatajenym dechem jsem se docitala o osudech nekterych motylu, o zahrade a o Mayne zivote. Myslim, ze uz si nebudu moci precist dila E. A. Poea, aniz bych si vzpomnela na tuto knihu.

evilunicorn
12.09.2021 2 z 5

No, tak tedy tohle bylo utrpení číst.Bez napětí,neuvěřitelně nesympatické postavy, logika kdesi v nenávratnu. O stylu psaní se snad nebudu ani šířit, tohle by nenapsal ani školák prvního stupně.. Nechápu to vysoké hodnocení, ale budiž, ne každému se líbí to samé.

Dela111
12.09.2021 1 z 5

Co to bylo?! Kolik let bylo autorce, když to napsala? Měla to v šuplíku od patnácti?!
Tady mám zase jednou odlišný názor od většiny čtenářů, dokonce i od mnoha mých oblíbených, ale tak nemůže se všem líbit totéž... Za mě byla toto jedna z největších blbostí, co jsem kdy četla - pohádka říznutá thrillerem, navíc se špetkou podivně zvrhlé červené knihovny!

Je to nereálný nesmysl napsaný jednoduchým až naivním stylem. Nemám problém přehlédnout něco méně uvěřitelného pokud toho není příliš, ale tady je všechno špatně - reálnost takového zločinu i psychologie všech postav, včetně policie. Hlavní postava - oběť - je sice velmi mladá a nevzdělaná, ale při výslechu vystupuje jako světaznalá suverénka, která svým povzneseným chováním občas setře i agenta FBI. Stejně neuvěřitelné bylo i její chování v zajetí.
Při popisech zahrady a toho, jak to tam několik desítek let fungovalo, jsem se ujišťovala, že nečtu parodii na thriller. A tak bych mohla dlouho pokračovat dál, ale podrobně rozepisovat vše, co je špatně, by zabralo dost času a já ho hodně ztratila už samotnou četbou.
Asi od poloviny jsem knihu četla už jen ze zvědavosti, zda je tak divná a nevyzrále napsaná celá. Je.

GYROTOURBILLON
05.08.2021 3 z 5

Plně souhlasím s Miro67.

kulatina
29.07.2021 4 z 5

Psychologický detektivní příběh se dvěma dějovými linkami, výslech zůstavších oběti se střídá s "přímým přenosem" života a jednani psychopata. Občas jsem měla chaos, ve ktere déjové lince se nacházím, ale jinak chválím neotřelý příběh, který se dobře čte a při kterém občas leze mráz po zádech.

TerezaaBaarova
23.07.2021 5 z 5

Tak tohle byla velká zvrácenost!
Atmosféra, hrůzostrašné činy, psychicky narušený gentleman.
Značka: Kniha pro silnější povahy!

*MOŽNÝ SPOILER*

Příběh začíná trochu jinak, ve vyšetřovací místnosti a postupně se dozvídáme všechno….všechno o zahradě, Motýlech a Zahradníkovi.
Trochu se obávám, co bude v dalším dílu…

Lucc93
21.07.2021 5 z 5

Masakr. Přečetla jsem tolik knih, ale příběh tohoto typu, to bylo něco neuvěřitelného. Originální, brutální, děsivé. Doporučuji.

Fatis04
21.07.2021 5 z 5

Knížka mě opravdu dostala, čtivá od začátku do konce, vzala jsem si jí na dovolenou a i když jsem měla čas až pozdě večer, přečetla jsem ji rychle, patří k těm, co vám nedovolí usnout

Nikola086
24.05.2021 5 z 5

Díky této knize jsem začala číst thrillery. Opravdu fantastická kniha, plná nečekaných zvratů a událostí. Od čtení jsem se nemohla odtrhnout a po dočtení jsem chtěla okamžitě další díl.
Opravdu jen doporučuji, myslím si, že takovýto thriller na českých trzích nenajdeme :)

natydrossler24
14.05.2021

Naprosto úžasný, zvrácený, dojemný. Miluju thrillery a tehle doporucuju!!

Miro67
04.05.2021 3 z 5

Taková hororově laděná pohádka pro dospělé. Ne zrovna uvěřitelné, ale čtivé.

ivetdos
13.04.2021 4 z 5

Tak tohle byla bomba! :) Perfektní psycho thriller i pro takový cítě jako jsem já, co nemají rádi horory a těžký thrillery :D bude vám běhat mráz po zádech, ale bude se vám to líbit. Miluju ten styl vyprávění, kdy pořád musíte číst dál a hltáte každé slovo. Máte pocit, že jste v obraze a na konci zjistíte, že to tak úplně není. Jsem nadšená a doporučila bych ji každému!

mfc
23.03.2021 3 z 5

Aj keď sa to čítalo dobre a taktiež bol fajn ten retrospektívny spôsob rozprávania, na viac hviezdičiek to nie je.
Ani by mi nevadili viaceré logické diery, s tým sa pri tomto type literatúry viac-menej ráta. Ale napr. čo zráža hodnotenie dole:
- neuveriteľné správanie postáv (všetky unesené sa v podstate správajú rovnako bezproblémovo, ostatní sú popísaní klišé)
- snahu o budovanie nejakého tajomna hodnotím kladne - ale ten záver je ako z nejakej inej knihy, vôbec nepasuje k predchádzajúcej atmosfére.

pavel9410
21.02.2021 3 z 5

Docteno a nevim uprimne co si o tom myslet. Stockholmsky syndrom, pribeh, ktery je zaroven hodne syrovy, pritom ma ale i svoji poetiku? Zvraceny sen cloveka, ktery si pestuje svoji sbirku? Uf, asi mne tento pribeh bude strasit jeste nejakou dobu.

asodomkova
10.02.2021 5 z 5

Z knihy jsem byla zprvu nadšená. Bylo to zvrácené, bylo to napínavé a nedalo se od ní odtrhnout. Dokud jsem se nedostala ke konci, byla jsem z knihy unesená. Ten konec nebyl zrovna vydařený. Autorka se snažila nutně pospojovat všechny souvislosti, až z toho vzniklo něco naprosto nereálného. To mě celkem zklamalo, jinak za mě bomba.