Ztracená sezóna přehled

Ztracená sezóna
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476282/bmid_ztracena-sezona-0re-476282.jpg 4 70 70

Musí ji najít! Za každou cenu... Čtvrtý díl oblíbené série Sběratel je tady! Osmiletá Brooklyn Mercerová zmizela. Ačkoli jsou agenti FBI Eliza Sterlingová a Brandon Eddison zvyklí na takové případy, tenhle je skutečně rozhodí. Únos se totiž stal na výročí zmizení Eddisonovy vlastní mladší sestry, k němuž došlo před lety. Zneklidňující je také podobnost zmizelé dívky s Elizou – mohly by skoro být matka s dcerou. Eliza je odhodlána vyřešit tento případ za každou cenu, ale čím víc se do něj noří, tím víc ji děsí to, co vychází najevo... Osmiletá Brooklyn Mercerová zmizela. Ačkoli jsou agenti FBI Eliza Sterlingová a Brandon Eddison zvyklí na takové případy, tenhle je skutečně rozhodí. Únos se totiž stal na výročí zmizení Eddisonovy vlastní mladší sestry, k němuž došlo před lety. Zneklidňující je také podobnost zmizelé dívky s Elizou – mohly by skoro být matka s dcerou. Eliza je odhodlána vyřešit tento případ za každou cenu, ale čím víc se do něj noří, tím víc ji děsí to, co vychází najevo. Po celé zemi totiž mizely dívky podobné Brooklyn už několik desítek let… Má ještě děvčátko naději na záchranu? Čtvrtý díl oblíbené série Sběratel začíná velkým závodem s časem!... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)

The Vanishing Season, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracená sezóna. Přihlašte se a napište ho.

Sicarius
17.07.2023 4 z 5

Závěrečný díl série Sběratel byl srdceryvný, ale přesto napínavý, zda zachrání ztracenou dívku, která se ztratila cestou ze školy.

Tentokrát je díl z pohledu Elizy, která se dala dohromady s Eddisonem. Docela mě mrzelo, že se děj soustředil i na osobní problemy Elizy, viz. její svatební šaty, které se rozhoduje spálit delší dobu, kvůli nevydařenému předchozímu vztahu.

Záhada, která nás doprovází celé čtyři díly ohledně Eddisonovy mladší sestry se vyřeší a představa je opravdu šílená..

Líbilo se mi, když se věci najednou spojily dohromady a vytvořily celek logického uskupení. Upřímně jsem netušil, že budu věřit v dobrý konec, který nakonec neřeknu jak dopadl.

Co si budeme, táto série mě přivedla více méně k většímu čtení knih a tím se váže její hodnota ke mně. Je to jedna ze slabších sérii detektivek a třeba na Chrise Cartera ohledně sériových vrahů nemá, ale tak zase táto série není nejhorší.

Ivushaak
17.04.2023 5 z 5

Za mě nejlepší díl hned po Sběrateli motýlů, ale rozhodně nejsmutnější. Kniha se točí okolo unesené holčičky a kolem agenta Eddisona, kterému také dříve zmizela mladší sestra. Kniha nás chvílemi vrací do události dob minulých, zaměřuje se hodně na pocity, co člověk prožívá když mu zmizí milovaná osoba a nevíte co se s ní stalo, na obviňování se (že jsem měl tehda udělat věci jinak) a podobně. Konec byl poměrně emotivní, až jsem z něj měla knedlík v krku. Nesouhlasím s předchozími recenzemi, že se v tomto díle vůbec nevyšetřovalo, proti Letním dětem, to bylo nebe a dudy, i těch kafíček a přespávaček bylo o poznání méně.

sloncekhk
12.04.2023 5 z 5

Tak za mě jednoznačně skvělá série knih. Lehké nenucené čtení.

Knižní novinky (34. týden)

23.08.2021

Kniha Ztracená sezóna v seznamech