Sbohem, maturito
Karel Štorkán
Román o středoškolácích z maloměstského gymnázia líčí jejich radosti i trampoty, první lásky i zklamání a strach z blížící se maturity. Podle některých motivů byl natočen televizní seriál Zkoušky z dospělosti. 2. vydání
Vzala jsem ho do ruky v šesté třídě a byla zklamaná, ani jsem ho ne dočetla. Celý příběh se strašně táhl, podobně jako seriál.
Jednu dobu jsem četla tuhle knížku pořád dokola, knižní zpracování se mi líbí víc než seriál. Kniha je originální tím že mezi kapitolama je vždy číslo školního časopisu.
Krasny roman, krasne napsane, odpocinkove, ale poutave a dokaze vtahnout do deje behem par stran. Skvele dilo!
Příhody jedné maturitní třídy, kde spolužáci řeší běžné problémy dospívajících – první lásky, rodinné rozepře, budoucí povolání. Kniha je psána jako školní časopis, takže samotný příběh je doplněn různými povídkami a fejetonky.
Je to kniha po mé mamce. Četla jsem ji do čtenářské výzvy. Příjemně mě překvapila. Četla se hezky.
Nebylo to špatné. Četl jsem, abych porovnal se seriálem a seroš je lepší. Kdo nečetl doporučuji.
Naprosto pohodové čtení, nevěřila jsem, že mě tato knížka zaujme...:) Už byla mou poslední knížkou po mamince, kterou jsem ještě nečetla :)
Připojuji se, četla jsem ji také v době své maturity a i několikrát potom. Vždy jsem se dobře pobavila. Rozhodně doporučuji přečíst. :)
Tuto knihu jsem vzala do ruky v době, kdy mě samotnou čekala maturita a byla jsem ráda, že jsem to udělala. Kniha je milá, vtipná a díky ní ze mě spadl veškerý stres kolem maturity. I když jsem nestíhala, nestíhala jsem ani čtení povinné četby k maturitě, knihu jsem vzala do ruky a během dvou dní jsem jí během přestávek přelouskala. Opravdu moc pěkná knížka, až mě to samotnou překvapilo. Nemohu dát jinak než 5hvězdiček :o) Opravdu doporučuji přečíst :o)
studenti první láska maturita pro dívky pro dospívající mládež (young adult)
2012 | Kronika katů Mydlářů |
1997 | Kat Jan Mydlář - Ve službách císařů |