Chytrému napověz
David Baldacci
Sean King a Michelle Maxwellová série
Někdejší agenti tajné služby a nyní soukromá očka Sean King a Michelle Maxwellová mají pocit, že se jim zhroutil život. Michelle leží v nemocnici po sebevražedném pokusu. A Sean má nevděčný úkol: vyšetřit vraždu vědce přímo za branami střeženého areálu CIA nedaleko Williamsburgu ve Virginii. Právě teď by se mu hodila Michellina pomoc, protože se ocitl ve světě dezinformací a lží, které mají chránit fantastický svět špičkových matematiků, fyziků, válečných hrdinů a agentů. Ti všichni pracují na tajných úkolech, které mohou změnit svět. Když Sean poodhalí tajemství laboratoře, která se zabývá podivnými věcmi, a výcvikového kempu elitních jednotek CIA, ocitne se v ohrožení života on sám i jeho partnerka.“... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2009 , Mladá frontaOriginální název:
Simple genius, 2007
Opět skvělé čtení. Michelle si prochází osobní krizí, ale má Seana, který se jí snaží udržet nad vodou. Přesto zvládají řešit zapeklitý případ. Nic není jednoduché, nikomu nelze věřit. Napínavé a hodně čtivé.
Tak to zas bylo něco, hltala jsem stránku za stránkou, až jsem byla na konci bez ohledu na čas a dění kolem.
Michelle tu má závažné osobní problémy, ale má Seana, který věrně stojí při jejím boku. Sean z nedostatku peněz pak převezme případ od Joan. A ten tedy stojí za to. A přitom to měl být docela jednoduchý případ.
Michelle se silou vůle dostává z nejhoršího a vydává se za Seanem, tam se pak zachraňují navzájem. Kdo byl původně nepřítel - teď je a není? A naopak. Vše se nakonec rychle semele.
A i Michelle - alespoň její psycholog - se dozví, co se s ní děje. A od teď má šanci jí konečně pomoci. A Sean? Ten zas je při jejím boku. Jak jinak.
Skvělé - doporučuji.
O minulém díle jsem psal, že už není nutno číst Inferno, neb jedno už hrdinové zažili (ale i v prvním díle bylo jasné, že autor nemá rád právníky a úspěšné a krásné olympioničky).
Další kniha ovšem začíná minimálně očistcem pro oba detektivy. Po chvíli se zdá, že se z toho tak nějak dostanou. A za dalších pár stran to už vypadá na celkem idylku. A najednou jako se rozsvítilo slunce a vše spěje k hollywoodskému konci. Jenže jakto, že na ukazateli svítí jen 75%? To teď budou všichni jen tokat neboco?
Nebojte autor vás okamžitě vrátí na zem, tedy vlastně Seana i Michell hezky zpět do Pekla. A teprve teď to stojí za to.
Rozhodně to není čtení pro někoho se slabými nervy. A opět jedna z knížek, která tak nějak lině plyne a najednou zjistíte, že jsou 2 hodiny v noci a ono to nejde přestat.
Objevil jsem, že je česky i další díl a už teď se těším. Zřejmě to bude další papírová knížka co si koupím.
2014 | Tváří v tvář |
1997 | Absolutní moc |
2008 | Camel Club |
2009 | Mrazivá pomsta |
2007 | Ve zlomku vteřiny |
Tohle byla pro mne první kniha s tímhle párem vyšetřovatelů. Celkově byl příběh ucházející, čte se v pohodě, ale není to zrovna román s elektrizující zápletkou. Prostě takový dobrý průměr.