Učedník
Michael Hjorth , Hans Rosenfeldt (p)
Případy policejního psychologa Sebastiana Bergmana / Sebastian Bergman: Policajný psychológ série
Sebastian Bergman znovu objevil smysl svého života. Zjistil totiž, že má dospělou dceru Vanju. Poprvé od chvíle, kdy mu tsunami vzala jeho ženu Lily a dceru Sabine, cítí, že má důvod žít. Jeho situace je však složitá — Vanja je jednou z nejlepších policistek v zemi, pracuje v celostátní komisi pro vyšetřování vražd, kde on sám dřív působil, a Sebastiana Bergmana z duše nenávidí. Ten proto řeší dilema: má dceři říct, že je její biologický otec, nebo si to má navždy nechat pro sebe? Sebastian Vanju týdny zpovzdálí sleduje, ale pak si uvědomí, že jediná možnost, jak se jí přiblížit, je stát se znovu součástí vyšetřovacího týmu. Jeho členové se právě snaží dopadnout pachatele několika brutálních vražd, jež ve všech detailech připomínají vraždy Edwarda Hindeho, chladnokrevného, psychopatického manipulátora, kterého Sebastian dostal před lety za mříže. Jako nepopiratelný odborník na Hindeho se Sebastian navzdory osobním nevraživostem do týmu vrací, aby pomohl najít jeho napodobitele, a brzy poznává otřesnou pravdu — se sérií vražd je spjatý víc, než by ho kdy napadlo, a je pouhý krůček od toho, aby navždy ztratil i druhou dceru. Učedník je po Temných tajemstvích druhou knihou ze série o policejním psychologovi a sebestředném sukničkáři Sebastianu Bergmanovi. Po celém světě se dosud prodaly téměř dva miliony knih celé série a dvě stě tisíc výtiskůUčedníka jenom ve Švédsku. Práva na románovou sérii byla prodána již do dvaceti zemí. Třetí díl s názvem Fjällgraven(Hrob v horách, 2012) připravujeme k českému vydání na podzim 2014.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2014 , HostOriginální název:
Lärjungen, 2011
Příběh velmi povedený, ale dám hvězdičku dolů, zato jak strašně mi lezli na nervy jak Sebastian tak Vanja. Nic méně za přečtení to určitě stojí.
Přečteno jedním dechem! Je jisté, že jsem objevila další úžasnou detektivní sérii. Akorát Sebastian mi trochu leze na nervy :-)
Téééda !!! Fakt super díl a když vám to ještě mluví do ouška Aleš Procházka ,tak to je dvojí zážitek :-)) No, Sebastian se má asi na co těšit,co provede jeho,, spolubydlící,, Jdu na další,,pokec,, s Alešem :-)))
No, tak musim rict, ze po delsi dobe jsem se zacetla tak, ze jsem vyhledavala kazdou volnou chvili ke cteni , coz jiz samo vypovida o tom, ze se mi kniha libila moc. Nejen, ze to bylo extreme napinave, ale take me hodne bavilo vykresleni postav. No, a jeste musim napsat to, ze do dalsiho dilu se pustim s naprostou jistotou, protoze proste posledni strana mne na to dostatecne nalakala.
Druhý díl je ještě lepší než první. Tahle série má vynikající začátek a už teď se těším na pokračování.
Tohle byl sice teprve druhý případ Sebastiana Bergmana, ale pro mě definitivně už teď jedna z nejlepších sérií ever! :))) Knihu jsem zase přečetl jedním dechem a skvěle jsem si ji užil. Pět stars a brzo půjdu na další! :)
Definitivně objevena nová detektivní série, ve které budu určitě pokračovat. Já hledala novou Kristinu Ohlsson mezi švédskými autorkami a ejhle, našla jsem ji u mužských kolegů:-). Miluju tyhle hutné detektivky, ve kterých se prolíná vyšetřování případu se soukromím detektivů. A když se mi dostanou pod kůži, je vyhráno, zajímá mě, co bude dál. Ale ...Tento díl jsem rozečetla u moře a dočítala doma, já jsem prostě nepoučitelná, už loni jsem psala, že detektivky k moři, do horka, si brát nebudu, že mě tam nebaví to číst. Mno, letos se mnou letěla opět a ještě 500set stránková:-)). A tak mě první půlka nechytla tak jako ta druhá, dokonce jsem ji proložila jinou knihou :-), ale doma už to svištělo a četla jsem nonstop. Výborná série, čtivá, napínavá, s výborně rozehranými osudy vyšetřovatelů a jednoho policejního psychologa, který skoro všem leze na nervy, ale mě tedy baví dokonale :-). A vlastně i soukromá linka všech zúčastněných je výborná detektivka, která zdařile konkuruje hlavnímu detektivnímu vyšetřování. A já už mám doma pokračování. Je z knihovny, dojde na něj brzy ( narozdíl od knih v domácí knihovně, no jo, no:-)).
Tak já tedy nevím...druhý díl shltnut za jeden den a pro třetí se budu muset zítra tajně proplížit,aby si doma neťukali na hlavičku.
Jenže zvládnu to do té doby vydržet, jakou věc vymyslí Ellinor?
A zvládnu si rozmyslet jestli je víc boží Sebastian, Billy, Ursulla nebo Vanja?
Super knížka, dobře vymyšleno a skvěle se čte.
Lepší než první díl...bomba....Jedu další díl...děsím se co provede Ellinor...Ty ženské jsou Sebastianova zkáza....
Jednim slovem, V.Y.N.I.K.A.J.Í.C.Í
Ostatni by uz bylo jen opakovani moji recenze k prvimu dilu serie.
Ba ne, prece jen, tento dil byl jeste o kousek lepsi.
Ani 5 hvezd nestaci.
Skvela serie, moc doporucuji.
Sebastian je mi sice stále stejně nesympatický, ale knihy s ním mne baví a výborně se mi čtou. Tento druhý případ byl také napínavý a zajímavý. Knize nemám tedy co vytknout a v této řadě budu určitě pokračovat.
První díl mě asi bavil vic, nicméně třetí dam urcite taky. Nebyl tady tak originalni motiv - seriove vrazdy, napodobovani, msta, to už napsala řada autoru. Přesto pro mě byla kniha čtiva. Bavi me Sebastian, jak je nesnesitelny i skvely. A vlastně jak všechny postavy nemaji černo bílý popis, mají sve mikro zivoty, nalady, osudy.
Ze začátku to až tak nevypadalo, ale vyklubala se z toho bezva kniha. Napínavá, co nutí číst dál a dál.
85%
Skvělé, jak jinak! Řádí tady sériový vrah žen, který naprosto přesně kopíruje sériového vraha Hindeho.Ten ale sedí ve vězení, kam ho dostal Sebastian. Hinde je nebezpečný a mazaný slizoun. Každý Učedník má svého Mistra, ale jak se někdo mohl přes přísnou ostrahu k Hindemu dostat? Ke konci už všechno přiostřuje, napínavé je to jako hrom. Ale celá kniha má spád a spousty zvratů, je naprosto perfektní.. Kromě Učedníka tady operuje ještě muž s jizvou přes tvář. A hlavním cílem Hindeho je ublížit Sebastianovi přes někoho na kom Sebastianovi velice záleží.
Moc se mi líbí, že autoři se nevěnují jen dopadení vraha, ale poctivě rozebírají jednotlivé postavy. Jejich vykreslení nemá chybu.
Ještě připíšu, jak mě vytáčel ředitel věznice svou tupostí.
Kdo ještě nečetl, rychle si přečtěte tuto řekla bych thrillerovou klasiku.
V niečom bola kniha výborná a v niečom ma príbeh vôbec nebavil a prišiel mi, že sa len naťahuje. Tak isto Sebastian, niekedy to bol sympoš a potom som mala chuť ho niekam poslať a už ho nikdy nevidieť.
Moja mamina však celú sériu zbožňuje a tak ju odo mňa podedila. Takže je to zase len o čitateľovi :)
Ja som už v ďalších dieloch nepokračovala.
Opět skvělé čtení. Vanja mi chvílemi lezla na nervy a svým chováním připomínala malé dítě , ale i přesto byla kniha čtivá, napínavá a příběh propracovaný. Těším se na další knihu .
No trochu psycho....ale přečíst to jedním dechem je nutnost:). Dám si chvíli pauzu a pak budu ve čtení série pokračovat i když Sebastian mě často štve. Každopádně doporučuji číst postupně, já bohužel četla nejdříve poslední díl :(
detektivní a krimi romány thrillery napětí Švédsko severská krimi švédské detektivky zfilmováno – TV seriál kriminální thrillery
Ze začátku jsem si říkala, že Sebastian a ty jeho věčný ženský… a jak to souvisí s vyšetřováním? Měla jsem problém se tím začátkem prokousávat, dokonce jsem chtěla knihu odložit. Ale tolik kladných recenzí mě hnalo dál a dobře jsem udělala, když jsem pochopila proč Sebastian a ženský na každé straně, tak už to mělo spád. A ten konec mě zase navnadil na další díl.