Sedící žena

Sedící žena
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169906/sedici-zena-169906.jpg 1 7 7

Surrealistický román francouzského básníka kreslí portrét krásné a smyslné malířky z Montparnasu, která se rozhodla uskutečnit jakýsi mužský harém. V uvolněné kompozici kreslí portrét krásné a smyslné malířky z Montparnassu, která se rozhodla pořídit si jakýsi mužský harém, aby mohla uspokojit své rozmanité erotické choutky. Více než vlastní příběh zaujme poetické a barvité líčení bizarního prostředí Montparnassu a jeho bohémy, soustředěné kolem proslulých kaváren Closerie les Lilas, Café du Dome a Café de la Rotonde.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon , Jan Fromek

Femme assise, 1920

smisek280
05.04.2021

Jestli byl někdo schopný tuto knihu dočíst do konce, smekám mu klobouk.

tisha8409
13.08.2015 ztráta času

Mnohomužný harém? Něco na způsob snu Quida z Báječných let pod psa, kdy je on a jiní kluci nahý v kleci a Jaruška je hodnotí?
Strašně divné, vůbec to k tomuto autorovi nesedí.

ELMA
15.07.2015 1 z 5

Při čtení jsem se ztrácela, a chvílemi ani nechápala, "co tím chce básník říci". Naprosto souhlasím s předchozím komentářem.

D.-e.-e.-
10.11.2012 ztráta času

Jedna z nejhorších knih, které jsem kdy četla. Opravdu jsem vnímala pouze jednotlivá slova, přičemž děj mi značně unikal - zda-li nějaký byl... :-( Dodnes nevím, o čem pojednávala, což beru jako takovou malou osobní prohru, protože čtu ráda a nic podobného se mi ještě nikdy nestalo.

Guillaume Apollinaire
francouzská, 1880 - 1918