Sedm manželů Evelyn Hugo

Sedm manželů Evelyn Hugo
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537893/bmid_sedm-manzelu-evelyn-hugo-6637729087a5d.jpg 4 2084 2084

Znal ji celý svět, ale své tajemství si málem odnesla do hrobu… Mladou začínající novinářku Monique Grantovou zaskočí nabídka stárnoucí hollywoodské hvězdy, stranící se už celé roky veřejnosti a médií, aby napsala její knižní biografii. V životní cestě Evelyn Hugo, která byla plná skandálů i úspěchů a jejímiž milníky se stalo vedle několika oscarových nominací především sedmero hereččiných manželství, se odráží nejen proměna americké továrny na sny, ale do jisté míry též dějiny ženské emancipace ve Spojených státech. Což je trochu paradox, protože ona sama je nejlepším příkladem toho, že některé věci se zkrátka nemění – ženy stále těží ze své krásy, šoubyznys je pořád plný falše a obyčejné lidi nepřestává fascinovat svět bohatých a mocných. Není divu, že barvitý příběh filmové divy vzbuzuje v Monique plno otázek. Jedna ji ovšem trápí víc než ostatní: Proč právě ona? Nejúspěšnější z řady bestsellerů, které úspěšné americké spisovatelce získaly miliony fanoušků po celém světě. „Evelyn Hugo je okouzlující ikona, kterou budete obdivovat, ale také nezdolná bojovnice, jakou byste chtěli být. Její životní příběh vezme člověka za srdce a pohltí čtenáře až do poslední stránky.“ – Jamie Blynn, US Weekly. „Nejdřív sňatek, který uzavřela ještě jako neplnoletá a který skončil rozvodem v jejích osmnácti letech. Potom námluvy zosnované filmovým studiem a bouřlivé manželství s králem Hollywoodu Donem Adlerem. Zvěsti o tom, že ho opustila, protože ji bil. Její comeback ve snímku Francouzské nové vlny. Blesková svatba ve Vegas se zpěvákem Mickem Rivou. Oslnivé manželství s elegantním Rexem Northem, které zkrachovalo na mimomanželských avantýrách obou zúčastněných. Krásný milostný příběh jejího života s Harrym Cameronem a narození jejich dcery Connor. Srdcervoucí rozvod a Evelynina téměř okamžitá svatba s jejím dávným režisérem Maxem Girardem. Údajná aféra s o mnoho mladším kongresmanem Jackem Eastonem, která ukončila vztah s Girardem. A konečně manželství s finančníkem Robertem Jamisonem; o sňatku se šuškalo, že Evelyn k němu přinejmenším částečně ponoukla touha pomstít se své někdejší herecké kolegyni – a Robertově sestře – Celii St. James. Teď už jsou však všichni její manželé po smrti, a Evelyn je tudíž jediná, kdo má do výše zmíněných vztahů vhled.“ – ukázka z knihy.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

The Seven Husbands of Evelyn Hugo, 2017

Interpreti: Valerie Zawadská , Tereza Dočkalová , Jakub Koudela

Schary
13.09.2024 5 z 5

Pětihvězdičkové premiové čtení, rozhodně doporučuji. Evelyn je zajímavá žena, která je pro kariéru herečky schopná všeho, během života jí prochází životem spousta mužů a žen. Děj začíná na konci jejího života, kdy bilancuje a zpovídá se ze svých hříchů. Měla jsem od knihy určité očekávání, ale musím říct, že mě příběh hodně překvapil...

SuperSmidrs
11.09.2024 5 z 5

Dlouho jsem se nedokázala přinutit to přečíst, protože to četl každý. Ale jak jsem začala, už jsem v podstatě nedokázala přestat. Četla jsem v AJ, takže za překlad neručím, ale ten příběh je super, má to spád a hlavně to má všechny dějové linky uzavřené :-D

Annie10
11.09.2024 5 z 5

Musím říct, že mě kniha hodně bavila a nenudila jsem se u ní. Bála jsem se toho hypu kolem ní, ale byla jsem příjemně překvapená. Jen od konce a rozuzlení, proč vlastně zrovna Monique píše biografii a proč bude Evelyn nenávidět, jsem čekala víc.

kniznisvetsjiri
06.09.2024 4 z 5

Teeeda řeknu vám, jsem ráda že mám knihu za sebou. Kapitoly byli sice tak akorát dlouhý ale samotná kniha mi přišla hrozně utahaná a šíleně se to vleklo. Myslela jsem že konec snad nikdy nepřijde. Tím ale nechci říct že je kniha špatná nebo že se mi nelíbila.

Po přečtení některých recenzí bylo zjevné že Evelyn čtenářům moc k srdci nepřirostla. Já ale půjdu proti proudu a řeknu, že mě Evelyn byla velmi sympatická. Také byla rozhodná, ctižádostivá a velmi praktická žena. A to všechno se mi líbilo.

Samozřejmě že některé věci které provedla se někomu mohou zdát špatný, ale co vy byste obětovali proto abyste zachránili sebe nebo své blízké? Já všechno. A ona taky, a taky to udělala.
A za to ti patří velké dík Evelyn, že si mi připomněla co je v životě důležité.

Atmosféra starého Hollywoodu byla výborná.

GiraffeAndy
02.09.2024 4 z 5

Bavilo mě to víc než Daisy Jones & The Six, ale pořád mi autorčin styl tak úplně nesedí – těžko se mi utváří nějaký hlubší vztah k postavám, vyprávění často jen plyne po povrchu a nedává moc šancí vytvořit si nějaký vlastní postoj nebo vyvolat větší emoce.

Je zajímavé číst o fiktivních známých osobnostech, ale mám takový pocit, že se jako čtenáři nikdy nedostaneme přímo do jejich života. Jen nám ho celý převypráví ze svého pohledu.

Romantická dějová linka je toho příkladem – těžko se mi vybavuje nějaká významná scéna, během které by čtenáři tento vztah byl ukázán (možná jen jedna ke konci). Už z principu jsem jim samozřejmě fandila, ale nemohu říct, že bych jejich vztah nějak víc prožívala.

Také závěrečný zvrat byl od určitého bodu předvídatelný. Přesto uznávám, že to bylo zábavné čtení, nenudila jsem se, ale to obrovské nadšení kolem autorky zatím nesdílím. Je to rozhodně čtivé, kniha má krátké kapitoly a pořád se tam něco děje, ale nemyslím, že ve mně zanechá nějaký trvalejší dojem.

Ráda si ale přečtu i Carrie Soto, ať to mám (skoro) kompletní. Na čtení v angličtině je to ideální.

PaníLenka
25.08.2024 4 z 5

Ze začátku se zdá, že půjde o to, kterak “chudá dívka z Kuby ke slávě v Hollywoodu přišla nejen kvůli své kráse, ale především cílevědomosti, nicméně se příběh zaklikatí naprosto nečekaně zajímavým směrem, vztahy jsou složité a barvité. Vše podáno tak, že se mi knížku nechtělo odložit, napětí rozhodně nechybělo a nešlo si k oběma postavám - Monique i Evelyn - nevytvořit vztah. Znovu se mi potvrdilo, že nic není tak, jak to vypadá na první pohled a jak vše podává bulvár…

L.Helena
22.08.2024 5 z 5

Podle názvu se může zdát, že se jedná o příběh povrchní herečky, která střídá muže jak ponožky..., jenže opak je pravdou. Čtení mě opravdu bavilo, kniha se velice dobře čte, rozuměla jsem hlavní hrdince s každým rozchodem i novým manželstvím. Navíc se odehrává docela napínavá vedlejší zápletka, proč právě Monique a jak je s příběhem spjatá.
Určitě se poohlídnu i po dalších knihách této autorky.

lucifess
20.08.2024 5 z 5

Tak tato kniha mě fakt bavila. Skvělá! Evelyn byla extrémně cílevědomá, což je mi velmi blízké. V každém okamžiku věděla co a hlavně proč dělá. Byla mi velmi sympatická. Silou vlastní vůle a píle změnila svůj osud a vypracovala se z nuly na sto.

CtenarkaMina
18.08.2024 5 z 5

Do knihy se mi původně ani nechtělo, ale od prvních stran mě příběh pohltil. Líbilo se mi to moc. Od autorky si určitě přečtu i něco jiného.

Vzpurny_samotar
16.08.2024 5 z 5

Neměla jsem očekávání a přišla mi úžasná. Emočně silná. Připomněla mi, jaký je mít zlomený srdce. Autorka šla okamžitě na seznam ke čtení

lucakuca
07.08.2024 5 z 5

Vauu!
Touha, chamtivost a rychlost - tři pilíře nejúčinnějšího podvodu. A tady to frčíííí!!! Jeden manžílek za druhým!!!! Autorka mě zaujala, líbí se mi její psací styl, líbí se mi námět, obsah, lákavá anotace i obálka.
Čtivé, napínavé a hlavně!
Dechberoucí a srdcervoucí!

Anežka173
04.08.2024 5 z 5

Ten mediální bum, který kolem knihy je, si kniha rozhodně zaslouží. Strhující a místy až temný příběh, který odhaluje zákulisí herecké branže.

Zama
02.08.2024 5 z 5

Jedním slovem - MILUJU!
Ta kniha mě vtáhla do děje a nepustila.
Víc k tomu nemam co říct. Je to opravdu skvělá kniha! Neváhejte a přečtěte si jí.

Patrochilles
02.08.2024 5 z 5

Ke knize jsem se dostala díky kamarádce - samotnou by mě nenapadlo si ji přečíst - a jsem za to strašně ráda. Bylo tam sice pár trochu nudných částí, ale jinak to bylo naprosto perfektní. Určitě doporučuji :)

Netae
01.08.2024 4 z 5

Tohle je jedna z těch knih, které musíte stůj co stůj dočíst a dozvědět se, jak to dopadne. Příběh slavné herečky je vyprávěný dost syrově, bez pozlátka Hollywoodu. Evelyn není žádná kladná hrdinka, je to prostě žena, která si v životě vždy šla za svým a udělala spoustu dobrých i špatných rozhodnutí. Určitě se podívám i po dalších knihách této spisovatelky.

marcela3655
27.07.2024 5 z 5

Úchvatná kniha.Nejdříve jsem se knihy bála..není to můj styl..Nakonec jsem byla mile překvapená a hltala stranu za stranou....Dlouho mě nic tak nenadchlo..

ela1972
26.07.2024 5 z 5

Z této knihy jsem měla trošku strach. Bála jsem se, že budu zklamaná, protože má moc kladných hodnocení. Ale jsem nadšená. Souhladím se vším, co je napsáno v předchozím komentáři.

Jara.v
25.07.2024 5 z 5

Poslední dobou mám docela šťastnou ruku na kvalitní příběhy s podtextem k zamyšlení. I tato kniha mě pohltila. Nemohla jsem ji odložit. Byť smyšlený příběh, ale ukazuje lesk i bídu Hollywoodu v jeho největší slávě. Boj o místo ve společnosti ale i v životě. Co vše je člověk ochoten udělat, aby ochránil své blízké. Co je ještě morálně správné. Dá se to takto globálně posoudit? Nebyl to příběh plný akce, ale přesto to bylo čtivé a na konci ukápla i nějaká ta slza.

Mi-šu-le
18.07.2024 5 z 5

Úžasná kniha plná úžasných postav. Mám chuť poznat Evelyn Hugo, Harryho, Celii a další. Po dlouhé době příběh, který mě naprosto uchvátil a nutil číst až do pozdních hodin. Musím říct, že knihu nejen doporučuji, ale je to vážně zážitek. Od autorky si přečtu i jiné knihy. Smála jsem se, plakala, byla navztekaná, ale hlavně stále zvědavá, co bude dál. Příběh je plný intrik, podvodů a lží, přitom to nijak čtenáře nestresuje. Úžasné!!!

Allys
16.07.2024 5 z 5

Knihu jsem nějakou dobu obcházela, vzhledem k tomu, že nejsem fanda bulváru a sledovaní „hvězd“ mimo času ve filmech. Hodnocení tady mě však nakonec přesvědčilo a jsem tomu velice ráda.
Tenhle fiktivní příběh je napsaný tak realisticky, že je těžké uvěřit, že se to nestalo. Autorka se inspirovala několika skutečnými událostmi u reálných hereček. Skvěle podaný dej, čtenář prožije asi všechny možné emoce a najdou se i překvapivé zvraty a dojímavé momenty.
V příběhu je velice přirozeně a nevtíravě zpracovaná i LGBT tematika, násilí v na oko dokonalých manželstvích, emocionální chlad ve vztazích, kariéra žen ve významném období pro Hollywood apod..
Po celou dobu jsem tušila přepojení Evelyn s Monique, ale jak to bylo, mě překvapilo. Příběh je plný zvratů, tajemství a často i toxických vztahů, celkově je však všechno z příběhu uvěřitelné.