Sedm manželů Evelyn Hugo
Taylor Jenkins Reid
![Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537893/bmid_sedm-manzelu-evelyn-hugo-6637729087a5d.jpg?v=1714909840)
Znal ji celý svět, ale své tajemství si málem odnesla do hrobu… Mladou začínající novinářku Monique Grantovou zaskočí nabídka stárnoucí hollywoodské hvězdy, stranící se už celé roky veřejnosti a médií, aby napsala její knižní biografii. V životní cestě Evelyn Hugo, která byla plná skandálů i úspěchů a jejímiž milníky se stalo vedle několika oscarových nominací především sedmero hereččiných manželství, se odráží nejen proměna americké továrny na sny, ale do jisté míry též dějiny ženské emancipace ve Spojených státech. Což je trochu paradox, protože ona sama je nejlepším příkladem toho, že některé věci se zkrátka nemění – ženy stále těží ze své krásy, šoubyznys je pořád plný falše a obyčejné lidi nepřestává fascinovat svět bohatých a mocných. Není divu, že barvitý příběh filmové divy vzbuzuje v Monique plno otázek. Jedna ji ovšem trápí víc než ostatní: Proč právě ona? Nejúspěšnější z řady bestsellerů, které úspěšné americké spisovatelce získaly miliony fanoušků po celém světě. „Evelyn Hugo je okouzlující ikona, kterou budete obdivovat, ale také nezdolná bojovnice, jakou byste chtěli být. Její životní příběh vezme člověka za srdce a pohltí čtenáře až do poslední stránky.“ – Jamie Blynn, US Weekly. „Nejdřív sňatek, který uzavřela ještě jako neplnoletá a který skončil rozvodem v jejích osmnácti letech. Potom námluvy zosnované filmovým studiem a bouřlivé manželství s králem Hollywoodu Donem Adlerem. Zvěsti o tom, že ho opustila, protože ji bil. Její comeback ve snímku Francouzské nové vlny. Blesková svatba ve Vegas se zpěvákem Mickem Rivou. Oslnivé manželství s elegantním Rexem Northem, které zkrachovalo na mimomanželských avantýrách obou zúčastněných. Krásný milostný příběh jejího života s Harrym Cameronem a narození jejich dcery Connor. Srdcervoucí rozvod a Evelynina téměř okamžitá svatba s jejím dávným režisérem Maxem Girardem. Údajná aféra s o mnoho mladším kongresmanem Jackem Eastonem, která ukončila vztah s Girardem. A konečně manželství s finančníkem Robertem Jamisonem; o sňatku se šuškalo, že Evelyn k němu přinejmenším částečně ponoukla touha pomstít se své někdejší herecké kolegyni – a Robertově sestře – Celii St. James. Teď už jsou však všichni její manželé po smrti, a Evelyn je tudíž jediná, kdo má do výše zmíněných vztahů vhled.“ – ukázka z knihy.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno:Originální název:
The Seven Husbands of Evelyn Hugo, 2017
Interpreti: Valerie Zawadská , Tereza Dočkalová , Jakub Koudela
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak ten konec jsem úplně nečekala, ačkoliv nějakou souvislost jsem tušila od začátku, jen tohle mě fakt nenapadlo. Kniha se četla velmi dobře, zajímavě vykreslená povaha Evelyn, komplikované, ale velice inteligentní, cílevědomé silné a schopné ženy. Opravdu člověku přišlo, že si prošel celou částí historie, kterou Evelyn popisovala - hlavně prostředí Hollywoodu v době největšího rozkvětu bylo zajímavé. Pravděpodobně dám šanci i dalším knihám autorky.
![marinaowHE marinaowHE](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/455067/m_marinaowhe.jpg?v=1735922888)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tohle bylo skvělý. Začátek se zdál pomalejší, ale čím víc se rozjížděla, tím víc se nedala odložit. Je to moje třetí knížka od Reid a o chlup předhání Daisy Jones. Autorka prostě umí napsat smyšlený příběh tak, abyste si mysleli, že jste v tomhle vyrůstali, že je to vlastně opravdová biografie a že všichni ti lidé doopravdy existovali a pomalu tvořili historii. Lehce se zapomene na to, že se vlastně většina věcí z toho nestala. Evelyn je opravdu mimořádná žena, která si veškerou svou slávu zasloužila, i přes to, jaký příběh měla a jak se k herectví dostala - v zásadě to jen poukázalo na fakt, že byla krásná, sebevědomá a byla si jista svými kvalitami, věděla, že dosáhne něčeho velkého a za tím si šla. Využila všech svých předností a prostředků dostat se na vrchol. Kniha skvěle poukázala na to, jak svět celebrit je doopravdy neopravdový a že to, co lidé vidí a čtou, není zdaleka taková pravda, jakou se to podává a tím pádem prodává. Je to i ukázka toho, že tohle nedokáže každý a je někdy mnohem jednodušší být prostě klasický, neznámý člověk, jako dalších sto milionů. Jak je jednodušší milovat toho, koho doopravdy chceme, zajít si na drink s kým chceme, aniž by nás u toho pronásledovalo spoustu lidí, kteří reálně jen čekají na to, jak moc vás budou moct znemožnit, pomluvit a vydělat na vašem neštěstí či touze po normálním životě. Evelynin konec jsem čekala víceméně od začátku, ale je to přesně tak, jak vždy chtěla. Podle svého, s grácií ji podobné a s úsměvem na tváři jít tam, kde snad potká své nejmilovanější, ty, pro které doopravdy žila. Skvělá kniha, skvělý příběh.
![Hania932 Hania932](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/202009/m_202009-2a8.jpg?v=1512825822)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Přečtení knihy jsem dlouho odkládala, protože vždy, když je okolo knížky tak velké "haló" čtení odkládám. Po přečtení už chápu proč taková humbuk okolo knihy byl a stále ještě je.
Knížka je velmi čtivá a zajímavá. Úplně ze začátku mě kniha naprosto pohltila, pak mi přišlo, že se příběh trochu táhne a je zdlouhavý, ale konec byl skvělý. Hlavní postava Evelyn si toho opravdu hodně prožila.
Při čtení jsem neměla žádný WAU efekt, ale příběh je opravdu dobrý.
Určitě stojí za přečtení.
![michaela.97 michaela.97](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/204820/m_michaela-97-KbJ.jpg?v=1599906310)
*audio
Od začátku perfektní, i když jsem si do nějaké doby říkala, že jsem to čekala lepší (chápeme se – ten hype kolem a oslavné recenze). Ale pak to bylo pořád lepší a lepší a já pochopila, co na tom ti čtenáři mají. Zanedlouho jsem měla pocit, že je Evelyn vážně skutečná. Že potřebuju slyšet víc z jejího příběhu. Autorka má skutečně dar.
Posledních několik desítek minut jsem už měla slzy v očích. Nechtěla jsem, aby to skončilo a zároveň mi autorka zlomila srdce stejně jako Evelyn. Tohle už jsem dlouho při čtení necítila. Navíc audio je tak perfektně načtený, že můžu jedině doporučit i těm, co už mají knížku za sebou v papírové podobě. Já ji hned začala poslouchat znovu – před spaním. Z hudebních předělů a podkresů bych potřebovala playlist na Spotify, jak skvěle se do celého vyprávění hodí. M.i.l.u.j.u!
![misssicccka misssicccka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Po pravde asi uplne nechapu to vysoke hodnoceni knihy a jeji samotny smysl. Fakt jsem takova zmatena.
Ctive to bylo. Nejvice asi posledni tretina. Prekvapive to take bylo, ehm chvili.
Hodi se to do vyzvy.
![Roux Roux](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/12197/m_roux.png?v=1731103065)
![2.5 z 5 2.5 z 5](img/content/ratings/25.png)
Opět jdem dostala něco, co jsem nepotřebovala. Je to všechno tak průměrné. Přitom mám autorku ráda a četla jsem od ni už třetí knihu. Škoda
![TinkaH TinkaH](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Není všechno zlato, co se třpytí. To platí o pozlátku slávy i o knize jako takové. Poslouchala jsem jako audioknihu.
Poslech jsem dlouho odkládala, do knížky se mi nechtělo. Příběh byl hodně rozvleklý a na závěr jsem čekala asi větší odhalení. Nebylo to zcela špatné, ale asi lehce zapomenutelné, ačkoliv je to napsané dobře a máte pocit, že čtete něčí životopis. Ale moc nechápu to, že spousta lidí považuje knihu za to nejlepší, co kdy četli. Carrie Soto byla lepší, svižnější.
![Lily101 Lily101](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/207781/m_lily101.jpg?v=1735983498)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Otrávil mě rozsah pro svou rozvleklost a ten závěr za mě extra wow nebyl. Rozhodně za tu opakovanou a rozvleklou čtecí krizi nestál, byť byla kniha místy čtivá, tak příběh byl tak natažený, že výsledný dojem nebyl tak dobrý.
![Sali88 Sali88](https://www.databazeknih.cz/img/users/72_/72242/m_72242-Y5E.jpg?v=1459854947)
Člověk by si mohl říct, co bude na tom, jak nějaká herečka vypráví o svých sedmi manželech. ale tahle kniha má hodně. Nejen že je neskutečně čtivá, nutí vás číst pořád dál, jak kdybyste četli napínavý thriller a chtěli odhalit vraha, protože zkrátka potřebujete vědět, co bude dál. Potřebujete vědět vše o životě Evelyn. Chcete znát její rozhodnutí, co ji k nim vedlo, jaký byl její život doopravdy. Chcete znát pravdu.
Evelyn je fiktivní postava, přesto vás to nutí brát ji jako ženu, která skutečně žila.
Evelyn vypráví svůj příběh novinářce Monique. Vypráví o svém dětství, mládí, o tom, co musela udělat pro to, aby se z ničeho vypracovala na pozici tak známé osobnosti. Pokud člověk něco chce, musí si za tím jít. Ukazuje světlé i stinné stránky hereckého života, co člověk musí skrývat i jak skandál může někoho posunout ještě výš nebo naopak stáhnout dolů.
V závěru čtení mě čekal šok, který jsem absolutně nečekala. Evelyn mě dokonce dvakrát rozbrečela, tak silné čtení to místy bylo. Nemůžu jinak, než knihu doporučit.
![Tess23 Tess23](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/319942/m_tess23-7VK.jpg?v=1594833217)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Dlouho jsem váhala s přečtením této knihy. Ani nevím proč.
V momentě, kdy jsem ji začala číst, jsem se ale nemohla odtrhnout. Vyprávění je poutavé, životní příběh Evelyn zajímavý. Až tak, že máte pocit, že Evelyn je reálně žijící postava.
Přečteno jedním dechem.
![monika0181 monika0181](https://www.databazeknih.cz/img/users/40_/408377/m_monika0181-ixF.jpg?v=1694128210)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Patřím mezi ty, kteří váhali s přečtením této knihy.
Je neskutečně psaná, máte pocit, že Evelyn je skutečná postava, tak s knihou splynete. Byť vám Evelyn bude pít krev, jak se chová, chápete ji. A budete rozpolceni stejně jako Monique na konci vyprávění.
Téma to není jednoduché a ani nebyla doba, o které se píše pro skupiny, o kterých je řeč. Přesto je důležité, že je.
![Verunka289 Verunka289](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/35216/35216.jpg?v=1381127977)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Naprosto právem má kniha vysoké hodnocení a řada lidí ji považuje za jednu z nejlepších knih, které kdy četla. Vyprávění o životě jedné stárnoucí filmové hvězdy je strhující. Když jsem začínala číst, netušila jsem, o co tam vlastně půjde.... říkala jsem si, že to bude prostě asi jen nějaká zhýralá hvězda střídající chlapi jak na běžícím páse.... Skutečná zápletka byla nečekaná.
Taylor Jenkins Reid má obrovský dar. Při četbě máte pocit, že herečka Evelyn Hugo reálně existuje a máte chuť si vyhledávat informace o jejím životě.
![Jitka822 Jitka822](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![2.5 z 5 2.5 z 5](img/content/ratings/25.png)
Vlastně celkem obyčejný román s pár zajímavými myšlenkami co v životě má a nemá cenu řešit. Záleží tedy na úhlu pohledu. Mě vlastně zklamalo to, že je to fikce.
![Babo Babo](https://www.databazeknih.cz/img/users/64_/64274/m_babo.jpg?v=1720549848)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha se četla dobře, dokonce byla napsaná tak přesvědčivě, že jsem měla tendenci hledat filmy, které byly zmiňovány a herecká obsazení. Nakonec jsem to neudělala, ale umím si představit, že by se klidně mohlo stát, že americká herečka mohla toto vše prožít.
Pro mě příjemná oddychovka.
![katma katma](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/121441/m_121441-zFU.jpg?v=1472725893)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jedním slovem. Fenomenální! Knihu jsem hltala od prvních stránek a musím jí stoprocentně doporučit. Knížka je napsaná, tak totálně věrohodným způsobem, až jsem chvilkama měla pocit, že čtu životopis. Knihu jsem si zamilovala a vím, že si jí v budoucnu přečtu znovu.
![katpas76 katpas76](https://www.databazeknih.cz/img/users/37_/373162/m_katpas76-6533c99c5a689.jpg?v=1697892765)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Během tří dnů jsem si na této knize opravdu smlsla. Evelyn Hugo jsem v podstatě 99% knihy nesnášela. Její chování, intriky, lži a vypočítavost autorka vykreslila bravurně a vyvolala ve mně tak silné emoce, až jsem se tomu sama divila.
Posledních pár stránek mi názor na Evelyn trochu změnilo. Jak? Nebudu spoilerovat a raději doporučím, abyste si knihu přečetli. Určitě za to stojí.
Pro mě velké překvapení, protože knihu jsem předem považovala za jednu z mnoha amerických umělých bestsellerů. Ale byla skutečně výborná, hluboká, propracovaná a nezapomenutelná.
![anovy64 anovy64](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32208/m_general-vFx.jpg?v=1676228521)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak to byla moc hezká kniha o tom, že existuje mnoho různých druhů velkých lásek, ale jen jedna je ta pravá, pro kterou jste ochotni udělat řadu věcí, ale ne vždy je to to správné, co byste udělat měli. Doporučuji si knihu přečíst, nebudete litovat svého času.
láska ženy manželství rozvod tajemství Hollywood romantika herečky fiktivní životopisy, biografie LGBT, queer, LGBT+Autorovy další knížky
2023 | ![]() |
2017 | ![]() |
2020 | ![]() |
2015 | ![]() |
2022 | ![]() |
Super čtení, zajímavý příběh. Skoro máte pocit, že je to skutečný životopis. Občas se mi to zdálo trochu zdlouhavé.