Sedmilhářky
Liane Moriarty
Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška a v životě to vůbec nemá jednoduché, protože sama vychovává pětiletého syna. A ten se teď navíc začal ptát po svém tátovi. Madeline je velká parádnice a přitom neřízená střela. Momentálně jí ztrpčuje život její exmanžel: po letech si zničehonic vzpomněl, že by se mohl taky podílet na výchově jejich společné dcery.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2015 , Ikar (ČR)Originální název:
Big Little Lies, 2014
Další úžasná kniha od této autorky. Tato a Na co Alice zapomněla jsou podle mě ty nejlepší. Přečetla jsem ji za dva dny! Rozhodně doporučuji :)
Asi jsem od této knihy čekala něco jiného... Místy mi připadala dost zdlouhavá, některé scény a dialogy mě nebavily. Líbily se mi výpovědi na konci každé kapitoly, které knize dodávaly napětí a vedly k zamyšlení, co se vlastně stalo a komu. Liane Moriarty má svůj styl vyprávění, někoho zaujme více, někoho méně. Určitě stojí za přečtení.
Obvykle se do ,,zenskeho" cteni nepoustim. Ale takhle knizka byla skvela. Cetla se mi lehce, nechtela jsem prestat. I konec pro me byl prekvapivy. Takze ja jsem nadmiru spokojena.
Pro mě trochu zklamání, viděla jsem nejdříve seriál a kupodivu byl podle mého lépe zpracován než kniha. Takový průměr.
Do příběhu jsem se nemohla začíst, nějak mě nezaujal. Navíc konec byl snadno odhadnutelný. Čekala jsem od této knihy víc.
Moje druhá kniha od autorky. Po Šílených výčitkách jsem měla obavy, ale opak byl pravdou. Děj pěkně plynul a stránky ubývaly. Skvěle propracované a až do poslední chvíle jsem netušila, kdo byl onen rodič z kvízového večera. Všechny tři hlavní hrdinky si mě získaly a s očekáváním a napětím jsem vplula do jejich třinácté komnaty. Skvělá kniha, určitě doporučuji.
Kniha se mi četla skvěle, jelikož autorka je skvělá vypravěčka. Příběh je napínavý, občas vtipný a místy i k zamýšlení.
Knížka se mi líbila, moc dobře se čte - koukám teď ještě na filmové ztvárnění a zdá se mi velice zdařilé a věrné předloze
Skvělá odpočinková knížka. Příjemný jednoduchý, ale zajímavý příběh i ze života. Doporučuji.
Moriarty mám ráda. U Sedmilhářek se mi líbí lehký děj a řádná spletitost, která se dost dobře vyjasní. Ona to prostě umí. Těším se na seriál.
Knihu jsem dostala darem, a tak jsem jí dala šanci hned dvakrát. Poprvé před pár měsíci jsem přečetla dvě kapitoly. Tentokrát jsem vydržela čtyři. Ve čtvrté už jsem ale přeskakovala. Tak mě to strašně nebavilo.
Matky pětiletých dětí se navzájem pomlouvají, jedny řeší jak jsou úžasné a pokrokové, jiné jak jsou ve stresu ze svých nadaných dětí. A vyšetřování vraždy se točí kolem žabomyších sporů této skupiny.
I když mám sama dvě děti zrovna v daném věku, tak mě to téma naprosto nebavilo. Asi mám v sobě silný odpor vůči pomluvám a povrchním řečím, na kterých je tato kniha postavena.
A jazyková stránka je věc sama pro sebe. Popisy řasenek a krásně nalíčených žen mi přišly jak ze slohovky středoškoláka. Navíc se zde používají hovorové výrazy, ale ve větách napsaných čistě spisovnou až literární češtinou. Působí to hodně nepřirozeně a o tom hůř se to čte. Nemůžu posoudit, z jaké míry je toto chyba překladatele, nebo jestli tak byl psán i původní anglický text.
Bohužel této knize nemůžu dát ani tu jednu hvězdu.
Miluji tuhle knihu. Skvělý děj. Propletené životy a rozhodně je to reálně vyhlížející příběh. Byla jsem nadšená asi bych si přečetla i pokračování. Za mě skvělý, skvělý, skvělý ...
Knížka se četla rychle, příjemné spojení detektivky/thrilleru/černé komedie. Původně jsem čekala asi větší drama, ale byla to moc příjemná oddychovka. Největší zábava bylo hádat, kdo že to tedy zemřel.
Výborná knížka. Autorka píše pro mě velmi čtivou a vtipnou formou. Seriál, který byl podle knížky natočen je také super.
Ale jo ... Rozhodovala jsem se, jestli neuberu jednu hvězdu za víceméně slabší zápletku, ale nakonec jsem usoudila, že kniha si zaslouží plný počet za nápad. Je až zvláštní, kolik žánrů je schopný člověk přijmout s líbivostí. Očekávala jsem nějaké šílené drama, husí kůži a skřípání zubů. Nekonalo se tak ... Ovšem, když se prakticky na každé stránce děje něco, co netušíte k čemu spěje, musíte číst dál. Nikdy jsem nebyla na typicky "ženské" čtení, ale tuhle knihu jsem zhltla za den a musím říct, že to je skvěle odvedená práce. Tolik různých životních příběhů, tolik překvapení ... Prostřední, ve kterém se děj odehrává se mi opravdu líbilo, protože ve skrytu duše toužím být také taková princezna a dáma. Po přečtení Manželova tajemství se mi do této knihy vůbec nechtělo, ale opak byl pravdou. Supr čtení pro správné holky :) ... Doporučuji
vraždy rodiče děti ženy humor tajemství australská literatura šikana domácí násilí zfilmováno – TV seriálAutorovy další knížky
2014 | Manželovo tajemství |
2017 | Sedmilhářky |
2015 | Na co Alice zapomněla |
2017 | Šílené výčitky |
2016 | Tři přání |
Myslím, že kniha určitě stojí za přečtení. Sice jsem se na začátku ztrácela kvůli stylu, kterým je kniha psaná a chvíli dokonce uvažovala o tom, že končím. Naštěstí jsem vydržela a druhou půlku dočetla jedním dechem. A protože víte, že se na konci příběhu něco stalo, tak jste při čtení stále ve střehu. Opravdu bezva počtení. Jednoznačně doporučuji.