Sedmilhářky

Sedmilhářky
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268812/bmid_sedmilharky-f4Z-268812.jpg 4 3584 3584

Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška a v životě to vůbec nemá jednoduché, protože sama vychovává pětiletého syna. A ten se teď navíc začal ptát po svém tátovi. Madeline je velká parádnice a přitom neřízená střela. Momentálně jí ztrpčuje život její exmanžel: po letech si zničehonic vzpomněl, že by se mohl taky podílet na výchově jejich společné dcery.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

Big Little Lies, 2014

Elea
13.07.2018 4 z 5

Děj knihy se rozjížděl hodně pomalu, postupně ale rostlo napětí a konec byl dost překvapivý. Kniha rozhodně stojí za přečtení.

IvusP
11.07.2018 3 z 5

Od knihy jsem bohužel nejspíš očekávala víc, než mohla nabídnout. Nemůžu říct, že by se jednalo o špatné čtení, ale pravdou je, že děj se občas táhne, je zbytečně zdlouhavý. Postavy jsou ale hezky vykresleny a je zde reálně zobrazen smutný obrázek dnešní společnosti, ale děj by mohl být víc napínavý a rychleji odsýpat.

Pedias
10.07.2018 4 z 5

Kniha mě ze začátku moc nenadchla, byla zmatená, ale postupem času jsem hltala každou stránku, nemohla jsem se dočkat, až zjistím, kdo vlastně umřel.
Časem se možná dostanu i k seriálu - minimálně kvůli obsazení.
Poučení z knihy - není všechno zlato, co se třpytí.

Mandlevest
08.07.2018 5 z 5

Mám pro tuto autorku slabost , a proto jí prominu občasné klišé, které ve svých knihách má. To ale není případ této knihy. Za mě asi nejlepší, co Liane zatím napsala. Inteligentní, napínavá četba, zejména pro ženy.

marketa4853
07.07.2018 4 z 5

Musím říct, že kniha se mi líbila méně než seriál. Což se obvykle nestává. Nicméně atmosféra knihy, tajemství hlavních hrdinek a celkově spád příběhu mě očaroval! Konec jsem tedy nečekala, ale tak to má být! Nutilo mě to číst stále dál a dál :)

esfinge
04.07.2018 3 z 5

Nepripojuji se k nadsenym. Pro me byla kniha zbytecne zdlouhava a chvilema nudna. Celou dobu je jasne, ze nic neni tak, jak vypada.

attila1
01.07.2018 5 z 5

Začátek knihy mě moc nechytil,bylo to takové zmatené, ale po čase mě knížka velmi zaujala a nemohla jsem se odtrhnout.

VeronikaStan
28.06.2018 5 z 5

Za mě pět hvězd! Nemohla jsem se odtrhnout. Hlubší myšlenka kniha byla velmi dobře zakomponovaná. Konec jsem nečekala. Jednou se k ní vrátím. :)

Doporučuji po dočtení knihy i seriál s N.Kidman a R.Witherspoon. Od knihy se liší jen v málo věcech. Opravdu povedená jak kniha, tak i seriál.

xjitule
28.06.2018 4 z 5

Ačkoliv mě kniha zaujala, přečetla jsem jí za 2 dny. Něco mi na ní chybělo, či něco mi v autorčině psaní chybělo. Ač nedokážu říci, co. Proto 4/5

Veru.Viti
25.06.2018 5 z 5

Za mě perfektní knížka. Neuvěřitelně čtivá. Od začátku jsem se těšila až zjistím, kdo zemřel a každou další stránkou se utvrzovala ve svém názoru (samozřejmě, že jsem to neodhadla). Kniha se mi líbila. Posledních asi 150 stránek jsem knihu nebyla schopná odložit. Už jsem potřebovala vědět KDO? Neuvěřitelně čtivé. U počtu hvězd jsem neváhala ani vteřinu. Naprosto perfektní!

ElleNora
24.06.2018 5 z 5

Na začátku knihy jsem byla trochu zmatená, ale jsem ráda, že jsem na knihu narazila. Zaujalo mě to propojení mezi postavami, o tom se dá hezky přemýšlet. Hned na konci první kapitoly zjišťujeme, že mezi rodiči ve školce je vrah. Potom se vracíme v čase a dovídáme se čím dál víc věcí, které byly skryty pod veselé prostředí ve školce. Oběť vraždy mě překvapila, ale konec byl nakonec povedený.

-Annett-
23.06.2018 2 z 5

Kniha mne až tolik nebavila, ale líbí se mi její hlubší myšlenka. Navíc je krásným důkazem toho, že ne vždy je všechno tak jak se na první pohled zdá.

Tereziee
23.06.2018 4 z 5

Čtivá knížka, která má nakonec mnohem hlubší myšlenku než se zpočátku zdá.

wiolca
22.06.2018 5 z 5

Přečtena na pár zátahu. Myslím, že se teď podívám i na seriál. Líbil se mi styl psaní, preskakovani mezi postavami. Příběh mě chytil a knížku jsem nemohla odložit. Tak to má být.

DasaN
19.06.2018 5 z 5

Kniha mě příjemně překvapila, uměla vtáhnout do děje a držela mě v napětí kdo vlastně nakonec zemře a jak.

salamandrina
18.06.2018 5 z 5

I kdyz jsem nejdrive videla serial a tedy vedela zapletku knihy, musim rict, ze me to pohltilo. Jasne, odpocinkovy cteni k vode, ale ne blby a autorka ma talent zaujmout. Urcite si od ni chci precist neco dalsiho.

Šarmi
18.06.2018 5 z 5

Skvělá kniha, bavila mě od začátku do konce. Každá z hrdinek má své kouzlo. Překvapivý konec. Více takových knih! :-)

Gabux
17.06.2018 5 z 5

Knížce jsem se dlouho bránila a nechápu proč. Zhltla jsem ji během jednoho jediného dne, tak moc mě dostala. Nemá smysl ji více slovně hodnotit. To si prostě musít přečíst. Navíc ten konec? P-A-R-Á-D-A!

red_marionette
16.06.2018 5 z 5

Páni! Není co dodat, prostě si to přečtěte.

maizy
15.06.2018 5 z 5

Na začátku knihy víme, že někdo zemřel. Nevíme kdo a ani nevíme, kdo ho zabil. Následně se vracíme v ději pár měsíců zpět a zjišťujeme co k tomu vedlo. Jako hlavní hrdinky jsou tu tři ženy - matky a kamarádky, přičemž každá řeší nějaký ten svůj problém. Šedá myška Jane, jejíž syn údajně šikanuje holčičky ve školce. Upovídaná Madeline, stále ublížená odchodem svého ex, přičemž musí řešit výstřelky své pubertální dcery. A tichá kráska Celeste s naoko dokonalým životem, která musí čelit domácímu násilí. Nakonec se dozvídáme, že je pojí mnohem víc, než to, že mají dětičky ve stejné třídě.

Kniha mě bavila, děj měl ten dar, že mě dokázal krásně vtáhnout a nepustit a já tak musela i ve volných chvilkách, kdy jsem nečetla, přemýšlet o knize. Lehce se to čte, zároveň vás to ale napíná. Kdo tedy zemřel? A kdo ho zabil?

Ke knize jsem se dostala jen díky čtenářské výzvě, ale jsem za to opravdu ráda. Kniha by mě totiž asi jinak nelákala, téma matek a jejich dětí není mým šálkem kávy. Nakonec jsem ale knížku zhltla asi za tři dny a líbila se mi!

*Čtenářská výzva 2018 - č. 7: kniha, podle níž byl natočen seriál