Sedmilhářky

Sedmilhářky
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268812/bmid_sedmilharky-f4Z-268812.jpg 4 3582 3582

Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška a v životě to vůbec nemá jednoduché, protože sama vychovává pětiletého syna. A ten se teď navíc začal ptát po svém tátovi. Madeline je velká parádnice a přitom neřízená střela. Momentálně jí ztrpčuje život její exmanžel: po letech si zničehonic vzpomněl, že by se mohl taky podílet na výchově jejich společné dcery.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

Big Little Lies, 2014

Dejvid
20.03.2018 3 z 5

Za mě opravdu hooodně rozvláčné, prvních 300 stran přináší jen minimum děje, jde hlavně o vykreslení postav. Taky mi přišlo trochu zbytečné to členění do 84 (!!) kapitol. Proč jako? Aby kniha mohla být díky vynechávanému místu tlustší? Ale tak přečetl jsem to a posledních zhruba 100 stran už mělo slušný spád.

haski
17.03.2018 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, krásně vykreslené postavy a stále naznačovaná tajemství. Dokonce jsem nevěděla, kdo bude oběť, ale malé tušení jsem měla. Za každou kapitolou následovalo jednoduché zhodnocení, každá postava měla svůj pohled na událost. Zajímavé a hezké počteníčko.

dom.ini
14.03.2018 5 z 5

Výborný psychologický román, který plyne tak nějak poklidně, ale vy cítíte, že pod povrchem něco bublá a jenom čekáte, až to vybublá na povrch. Moc se mi líbilo jakým stylem byla knížka napsaná, rozhodně dne doporučuji všem, kteří mají rádi psychologické příběhy.

lenkaabooks
13.03.2018 3 z 5

Líbilo se mi jak jedna z hlavních postav nazve jiné maminky - blonďatá mikáda. Prostě americké paničky a jejich problémy. Četlo se to dobře, kdo zemře jsem netušila, komentáře na konci kapitol byly osvěžující, ale jinak.. Nic, k čemu bych se vracela. A film - ne.

hopen
13.03.2018 3 z 5

Kniha mě až tak nezaujala, více se mi líbilo filmové zpracování..

IvetaSl
13.03.2018 5 z 5

Tuto knihu jsem si našla do čtenářské výzvy a nelituji. Přečetla jsem ji jedním dechem. Celou dobu jsem čekala, kdy se stane ta vražda, která byla zmíněna na začátku a vracelo se k ní celou knihu. Ani na chvíli jsem se nenudila.

Litocha
10.03.2018 4 z 5

Z knih, které jsem od autorky četla (tahle byla třetí), byla tahle nejzajímavější. Příběh byl propracovanější, díky zvolené formě i trošku tajemný a napínavý. Postupné odkrývání toho, co se děje pod povrchem, udržovalo můj zájem, poslední asi čtvrtinu knihy jsem přečetla na jeden zátah. Postavy jsou dostatečně různorodé, aby vzbuzovaly emoce. Líbily se mi promluvy rodičů na koncích kapitol, bylo zábavné sledovat, jak odlišně stejnou situaci hodnotí.
Na seriál mám taky v plánu se podívat, ale záměrně jsem dala nejdříve přednost knize. A jsem tomu ráda.
Je to zajímavý pohled na to, jak před okolím i sami před sebou leccos skrýváme a jak naše činy ovlivňují životy dalších lidí.

Kryštofka
08.03.2018 3 z 5

Nejdřív jsem viděla seriál - luxusní vybroušený diamant, trochu neskutečný, v liniích jednoduchý, emocionální a směřující k překvapující pointě. Navíc skvěle obsazený. S krásnou angličtinou.

Kniha byla takové čtení k vodě, místy plytké, místy užvaněné a schematické podle šablony Jak psát román pro ženy. S pointou ve stylu všechno souvisí se vším.

Za co jsem ale strhla jednu hvězdičku je překlad. Perly typu, “jeden střevíc jí zlomyslně odíral kůži vzadu na patě. Dělal se jí tam ošklivý krvavý strup”. Když vás tlačí bota, udělá se vám PUCHÝŘ, třeba krvavý. Na strup si musíte nějakou chvíli počkat.

Pak to přecházení z vykání do tykání bez varování. A co obrat “zabije k smrti”? Dá se zabít nějak jinak? Nebo ledabylá francouzská chůva? Spíš lehkovážná, je-li její jedinou charakteristikou svádění ženatých mužů....atd.

Trustty
04.03.2018

Knihu hodnotit nebudu, protože tenhle žánr není ani trochu z mého soudku. Seriál jsem neviděla a ani neshlédnu.

"Mě představa pečení moc láká, ale nějak ji nedokážu přetvořit na skutečnost. Jak to děláš, abys doma měla všechnu tu mouku, cukr a co já vím, vanilkovou esenci? No, koupím to. Na takovém místě, co se mu říká supermarket".

Občas jsem se zasmála, ale to je tak všechno.
Doporučuji všem co mají sny a nedokážou je přetvořit na skutečnost :))

konformita
02.03.2018 5 z 5

Super čtení. Koukám taky na seriál, mám před sebou poslední díl. Nicol Kidman mě tam nějak nesedí, nevíte, proč???

hvězdo.kupa
02.03.2018 5 z 5

Myslím, že při tomhle čtení jsem vydechla až, když jsem zaklapla desky. Byla to pecka, dlouho se mi nestlo, že by mě tak strašně moc překvapil konec. Ještě dlouho jsem to vstřebávala a pěla ódy :D A hrozně mě potěšilo, že se to chystali zfilmovat s hvězdným obsazením. Což mě ve výsledku nepotěšilo vůbec. Natáhnout toto skvostně napínavé dílo do sedmi dílů bylo podle mě hrozně na škodu a závěr, ta původně nejvíc struhující část, tu natočili v pěti minutách a šlus. Vizuelně hezký, ale málo překvapivý. Být vámi, rozhodně dám nejdřív přednost knížce!

koki.veru
02.03.2018 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Připomnělo mi to seriál Zoufalé manželky, který jsem dřív sledovala :) Velmi se mi líbilo, že hned na začátkuuvedla, že někdo zemře, ale celou dobu jsem nevěděla kdo ani jak a proč. Opravdu hodně povedená knížka. Jsem zvědavá na seriál.

Mrs.Brick
01.03.2018 5 z 5

skvělý konec, čtivá, zajímavá kniha

adrika20
01.03.2018 2 z 5

Čekala jsem od ní víc, nemůžu se zbavit dojmu že to byla ztráta času.

kkubelkova
01.03.2018 5 z 5

Úplně skvěle se to četlo, knihu jsem nemohla odložit, brala jsem si jí i s sebou do školy, do autobusu a málem jsem přejela zastávku :-D Jen mě teda trochu mrzí, že jsem jako první viděla seriál, takže jsem věděla jak to dopadne, nicméně je to vážně skvělé ❤️ Dávám 5 hvězdiček, ale zasloužilo by si to víc

MikyEla
28.02.2018 4 z 5

Trošku pomalejší start pro mě, doufala jsem, že se kniha rozjede. Naštěstí rozjela, byla jsem celou dobu napnutá, kdo umře. Během čtení jsem přišla na to, že byla kniha i zfilmovaná - stejnojmenný seriál. Jak to tak ale bývá, kniha je lepší. Velmi čtivé.

Simmminek
28.02.2018

Kniha se mi velmi líbila. Autorka Liane Moriarty je prostě božská autorka. Je to už několikátá knížka od zmíněné autorky, kterou jsem četla a znova jsem nadšená. Líbí se mi, že v jejich knihách vystupuje více hlavních postav, jejichž osudy se v průběhu děje prolínají. Po přečtení jsem se těšila na stejnojmenný seriál, ale ten mě bohužel zklamal. Seriál mi připomíná horší verzi "Zoufalých manželek". Chápu, že obvykle to co je natočené, úplně nekopíruje knižní předlohu. V seriálu na mě až příliš mnoho vulgarismu (možná to je jen tím dabingem) a extrémů. Po 5. díků jsem v koukání na seriál přestala, takže závěr nemůžu hodnotit. Jsem ráda, že jsem si nejprve přečetla knihu. A teď už se jdu pustit do knihy "Na co Alice zapomněla". :-)

fons
26.02.2018 4 z 5

Zaujal mně především seriál, který jsem nedávno viděl už potřetí, tak jsem si chtěl pro porovnání tenhle román "pro ženy" přečíst. U některých pasáží jsem se upřímně nahlas zasmál, u některých kroutil hlavou, do jakého extrému jsou situace vyhroceny. Jedno ale musím uznat - serál je v mnoha ohledech propracovanější (zejména konec). Při čtení mi automaticky naskakovaly tváře herců (což mi nevadilo, protože obsazení je skvělé) i americké pobřeží, na kterém se seriál odehrává a sedí mi k příběhu víc. V knize jsem jen dostal "Zoufalé manželky s iPhony" spíchnuté horkou jehlou...

Ale to že mám z žen zase o to větší strach, to se příběhu povedlo na jedničku! :-)

marimari
22.02.2018 5 z 5

Líbila se mi víc, než Poslední výročí. Lidská duše je velice křehká a najít cestu do nitra člověka je někdy složité. Pořád platí, že vzor rodičů a rodinné vztahy jsou ve výchově dětí rozhodující.

Indiánka
22.02.2018 5 z 5

Moc pěkně se mi četlo,jen ten konec nevím proč mi přišel tak nějak šup ať už to máme odbyté.