Sedmilhářky
Liane Moriarty
Lhát si do kapsy je stejně špatné jako obelhávat druhé… Jane, Madeline a Celeste. Zakřiknutá mladá samoživitelka, podruhé vdaná zasloužilá matka a věčně zasněná místní kráska. Tři ženy, které by snad nemohly být rozdílnější, a přesto se z nich staly nerozlučné kamarádky. A vlastně není divu – území mateřské školy, kam chodí jejich děti, připomíná nelítostnou džungli plnou lží a úskoků, kde rodič zkrátka potřebuje někoho, kdo by mu kryl záda. Jsou však alespoň k sobě navzájem doopravdy upřímné? A co v jejich školce vyšetřuje policie? V poutavém příběhu o síle přátelství a mateřské lásky není nouze o překvapivé zvraty a temná tajemství, s nimiž se nelze bez obav svěřit ani těm nejbližším.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , OneHotBookOriginální název:
Big Little Lies, 2014
Interpreti: Tereza Bebarová
"Tohle je vyšetřování vraždy a ne nějaký cirkus!" ...ovšem já vám garantuji,že v určitých momentech se smát budete. Skvěle napsaná kniha,jsem nadšením bez sebe. Pro mě nejlepší kousek od Liane. Vyprávění z poloostrova Pirriwee je naprosto dokonalé,nechybí tu prostě nic a lituji,že knížka není delší.
Musím dát 5 hvežd! Kniha byla velmi čtivá, nemohla jsem se otrhnout, celou dobu držela čtenáře v šachu, až vlastně největší zklamání bylo když jsem se dozveděla pointu a kniha musela skončit. Dle mého nejlepší dílo autorky!
Přečteno jedním dechem! Toto je první kniha této autorky a jsem nadšená. Za zavřenými dveřmi nikdy nevidíme co se děje ani u nejbližších sousedů, natož nejlepších kamarádů... JEŠTĚ JSTE NEZAČALI ČÍST? ...CHYBA!
"Občas je správné udělat něco nesprávného."
Čtivá a velmi dobře napsaná kniha, což je u této autorky již klasika. Líbilo se mi vkládání úryvků z vyšetřování, které se rozplete až na konci - čtenáře tak nechává příběh celou dobu v napětí a hezky postupně graduje.
Spokojenost a těšing na další autorčino dílo ;o)
Tuto knížku jsem si zvlášť užívala a příběh mě po celou dobu absolutně bavil, někdy až k záchvatům smíchu, jak důmyslně byl napsaný, jak se každým detailem odvolával na spáchanou vraždu :-) Byla to zábava. Od počátku víme, že se stala vražda, ale nevíme, kdo zemřel, ani kdo vraždu spáchal, což s postupujícím dějem ve čtenáři zvyšuje napětí a nervozitu :-) Nadchla mě i psychologie postav, jak krásně a realisticky byly vykreslené, všechny tři hlavní hrdinky mi byly sympatické a uměla jsem si představit přesně tyto typy žen. Slovo, které pro mě již od začátku naprosto přesně vystihovalo a popisovalo celý příběh, mě napadlo už na samém začátku knihy, a bylo to slovo "šťavnaté". Prostě šťavnatý příběh, mělo to jiskru, spád. Nádherně vybarvené povahy lidí, prostě krásně popsané, jací lidé jsou a jací umějí být, bylo to k smíchu, a na druhou stranu k rozpakům a lehkému smutku, protože tak to prostě na světě mezi lidmi chodí. Ke konci mě potkalo něco, co člověka nikdy úplně nepotěší, a to to, že mi došlo, jak to celé bude a dopadne. Toto "procitnutí" mě bohužel připravilo o překvapení, které by zážitek z knihy ještě znásobilo, ale to už je vždycky při čtení riziko. Nicméně celkově opravdu hodně dobré a kvalitní vyprávění. Reálné, do žádné strany nepřehnané, krásné životní vyprávění, které si klidně dokážu představit, že by se stalo. Super, fakt skvělá kvalitní četba, kterou můžu jedině všem doporučit!
Určitě lepší jak Manželovo tajemství. Po dlouhé době kniha, u které jsem se vztekala. Samozřejmě v tom dobrém směru. Kniha byla báječná, čtivá se skvělým tématem. Blonďatá mikáda mě přiváděla do varu. Hlavní hrdinky moc sympatické a prostě jsem nadšená! Určitě budu doporučovat, už teď o tom pořád mluvím :o)
Moriarty umí i z těch nejobyčejnějších a zdánlivě nudných životů vykřesat zajímavou zápletku, proplést několik jedinečných životních osudů, zamotat do toho diskuzi na aktuální společenské téma a jako třešinku rozvířit hladinu poklidného maloměstského života násilným úmrtím. Krásná a poutavá směsice lidských charakterů, roztodivných vztahů a neočekávaných počinů. Začátek je pozvolnější, ale příběh vás postupně vtáhne. Je to stylově velice podobné Manželovu tajemství, ale řekla bych, že už je to o úroveň výš. Rozhodně doporučuji.
Opět naprostá spokojenost. Na začátku je člověk trochu zmaten s velkého množství postav, ale časem se zorrientuje a pak už čte jedním dechem. A narozdíl od Prázdného místa od Rowlingové mají všechny tyto postavy v ději své podstatné místo pro závěrečné finalé.
Konec byl velkolepý, o jedé části konce příběhu jsme informováni od začátku, a ten druhý je sice od určité fáze poněkud předvídatelný. Ale i tak mám ráda, knihy, kdeté mají promyšlenýý závěr a autor nezařazuje zbytečnou omáčku jen aby děj natáhl...
Jediné, co mi trochu vadilo je, jak byla vykreslená komunikace s 5tiletými dětmi.
KNIHU ROZHODNĚ DOPORUČUJI
Líbila se mi víc než Manželovo tajemství a Alice, skvěle napsané, čtivé, ze života, dávám *****, ale přesto bych našla spoustu lepších knih, které by si zasloužily být v edici Světového bestselleru.
Ale i tak skvělé počteníčko a rozhodně se těším na další :)
Skvělá obálka.
Opět další kniha ze které jsem mile překvapená. Tak tohle jsem nečekala, kniha mi vyrazila dech, jsem z ní nadšená a opravdu stojí za přečtení, tuhle knihu nemůžete přehlížet!! :)
Skvělá kniha. I když se mi tak na začátku nejevila, působila na mě tak nějak fádně, obyčejně. Ovšem ani jsem se nenadála a už jsem prožívala příběh Jane, ještě ho ani nestačila přebrat v hlavě a už jsem odkrývala, co vězí za pseudodokonalým vztahem Celeste... A tak dále, a tak dále. Pak už jsem se oddala rychle gradujícímu ději, tajila dech a prožívala protínající se cesty tří hlavních hrdinek. Autorka velmi přesvědčivě podala příběh, který - jak už bylo řečeno - může potkat každého, přičemž se ovšem neuchýlila k laciným a osvědčeným praktikám. Příběh má překvapivý vrchol a jeho zakončení mě uspokojilo čtenářsky i emotivně. Jedna z knih, které mě opravdu zasáhly v pozitivním slova smyslu. Ráda hodnotím plným počtem hvězdiček.
Mazec! Dalsi ***** knizka od teto autorky.
Od zacatku vime, ze nekdo zemrel, ale kdo, jak, proc, ci rukou? Puzzle, ktere se najednou spoji na poslednich strankach. Nic neni tak, jak se na prvni pohled zda. Perfektne vykreslene myslenkove pochody obeti domaciho nasili.
Trosku me desila ta linka se sikanou, ceho jsou matkogangy schopny.
Tak trochu "Zoufalé manželky" a "Stepfordské paničky" dohromady ...... :D. Ještě nejsem u konce, ale zatím dobré.
Výborná kniha, ostatně jako i obě předešlé, od L. Moriarty.
Tři kamarádky, tři životní příběhy, a v nich hluboko schovaná tajemství, která se ke konci propletou a ovlivní jejich životy. A to, co se na první pohled zdá dokonalé, zdaleka ještě nemusí být pravdivé.
Za mě skvělé čtení a autorce se opět povedlo věrohodně popsat pocity a chování žen v běžných i emočně vypjatých situacích.
Kniha určitě stojí za přečtení. Na začátku trochu pomalý rozjezd a chvíli trvá, než se čtenář zorientuje. Ale pak se začtete. Několik zajímavých aktuálních témat, která se mohou dotknout v průběhu života každého. Méně obvyklým způsobem je podané téma domácího násilí.
Nedokážu posoudit, která kniha od Liane pro mě byla nejlepší, bavili mě všechny, hodně. Z téhle jsem momentálně hodně nadšená, protože mi přišla nejnapínavější. Ale stejně tak mě bavily i předešlé dvě. Autorka je prostě dobrá :-)
Skvělá kniha. na začátku trošku trvalo, než se to rozjede, ale pak jsem přečetla jedním dechem, abych zjistila, kdo vlastně zemře....super. Doporučuji.
Kniha se velmi dobře čte, témat je tam několik, všechna nadčasová, mohou se týkat každého z nás.
Místy mi to přišlo zdlouhavé, ale určitě stojí za přečtení.
vraždy rodiče děti ženy humor tajemství australská literatura šikana domácí násilí zfilmováno – TV seriál
2014 | Manželovo tajemství |
2017 | Sedmilhářky |
2015 | Na co Alice zapomněla |
2017 | Šílené výčitky |
2016 | Tři přání |
Od začátku víte, že někoho zabili, a jeste 50 stránek před koncem nevíte koho a kdo. Přesto má kniha skvělý spád, skvěle vylíčené postavy a napětí se stupňuje s každou další kapitolou. Když začnete číst, uz se od knihy neodtrhnete! Skvělá oddechovka...