Selekce
Kiera Cass
35 dívek. 1 princ. Životní šance. To je SELEKCE! Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , CooBooOriginální název:
The Selection, 2012
Je to pohodvé čtení. Červená knihovna se zajímavou fantasy zápletkou. Knížka se mi četla jedním dechem, i když si druhý den si už nemůžu moc vzpomenout, o čem byla. Nazvala bych ji typem knížky na jeden večer:). Musím se také připojit k ostatním názorům, že je to romantická obdoba Hunger Games.
Knihu jsem kupovala především proto, že mě zaujala luxusní obálka a pozitivní hodnocení knihy. Do knihy jsem se opravdu rychle začetla a hned od začátku jsem se obávala momentu, kdy dočtu poslední slova celé série. Nevím čím to je, jestli jednodušším a rychlejším dějem nebo stylem psaní či překladu, ale tato série se mi četla úplně sama. Styl psaní mi neuvěřitelně sedl a četba knihy mě bavila bez ohledu na děj. Chci další díly!!!
Tato kniha mě velice zaujala. Nikdy bych nevěřila, že přečtu knihu o tolika stránkách za den. Mísení současné doby a dob království a chudoby je trochu zpočátku matoucí, ale člověk si zvykne. Určitě bych knížku doporučila děvčatům od 13let. Kniha zaujme jak obalem tak i obsahem.
To je tak krásný, za jediný den jsem jí přečetla a hned se vrhám na druhý díl. A fandím princovi, snad se zadaří :)
Velice pěkná a čtivá kniha. Doslova jsem se od ní nemohla odtrhnout. S každou končící kapitolou jsem se těšila na další. Už se moc těším až si přečtu další díl. Musím ale podotknout, že mi to připomínalo Hunger games. Akorát Hunger games byla trochu drsnější a pro mě byla navíc trochu lepší. Ale i tak se mi Selekce velice líbila a opravdu nemám, co bych jí vytkla. Byla skvělá.
Přiznám se, že jsem si ho přečetla jen díky velkému HALO kolem něj.Toto je opravdu pohádkový příběh. Je na něm ovšem až moc patrné, že se jedná o čtení spíše pro dívky. Pro mě ten příběh nebyl vůbec věrohodný. Dle popisu hlavní hrdinky mi přišlo, že život v kastách není tak strašný. Rozhodně jako odpočinkové čtení to není vůbec špatné. Ale neznačovala bych žánr knihy jako fantasy ani moc jako dystopii. No jsem zvědavá na pokračování a hlavně na to, jestli se v knize dozvím jak to ve skutečnosti bylo s rebely.
Nejlepší kniha, když začneš číst už nutně potřebuješ další díly. Tohle se spisovatelce velice povedlo. Mám už celou triologii a těším se na další díly, co mají teprve vyjít.
Kniha mne nadchla. Byla neuvěřitelně čtivá a také jsem se od ní nemohla odtrhnout. America mi přišla docela fajn, ale koho jsem nesnášela byla Celesta. Taková ďábelská bytůstka! Jinak byla vážně suprová a i Elita, kterou už jsem také dočetla. Teď už jen čekám na První, až bude dostupná v knihovně. Knihu doporučuji těm, kteří mají rádi témata ohledně soutěžení, milostné trojúhelníky a princezny (ano zní to trochu divně). Nedoporučuji těm, kteří nechtějí číst neustálé rozhodování mezi dvěma chlapci :D
Lehké, odpočinkové, čtivé, jedna kniha se dá přečíst za večer. Perfektní nápad autorky, super čtení nejen pro teenagery.
Já si teda nemůžu pomoct a zatím mi přijde, že jsem tady jediná, ale jako Hunger games mi to nepřijde ani trochu... Je to jenom můj názor.
Každopádně všechny tři knížky jsem přečetla asi za 6 dní, protože jsem prostě nemohla tu knihu vždycky pustit z ruky (donutilo mě až to, že kouknu na mobil - jsou tři ráno a já vstávám v 6 do práce :D), tak moc pro mě byla skvělá a vážně po přečtení jsem měla chuť otevřít znovu první díl! I když jsem to neudělala, udělám to tak za měsíc určitě. Neříkám, že je tam něco "extra" neočekávaného, ale pokaždý napínavý až do posledního (pro někoho nejspíš očekávaného - nechápu proč, páč já teda nic nepředpokládala) rozhodnutí nebo slova.
Naprosto odzbrojující knížka - tak od půlky poslední knížky jsem asi 4x brečela z nervů a následného smutku, že to snad nedejbože nedopadne tak, jak já chci.
Prostě za mě TOP kniha!
Přiznávám, knihu jsem si koupila jen kvůli pěknému obalu:D Ale po přečtení par kapitol, jsem se nemohla odtrhnout. Knihu jsem si zamilovala a nemohla se dočkat dalších dílů. V mnoha recenzích se píše, že Selekce je "Hunger games bez tolika krveprolití" a já s tím souhlasím. Knihy tohoto typu, tudíž knihy z tzv. neupřesněné budoucnosti mám moc ráda a i když se všechny podobají, každá je jiná...
Kniha mě bavila od první chvíle. Knihu jsem nemohla ani na chvíli odložit z rukou. Nemůžu se dočkat, až budu číst druhý díl.
Opravdu moc krásná knížka.Hned na první pohled mne zaujal ten úžasný obal(jako většinu:)))
Když jsem se začetla,nemohla jsem od knihy odtrhnout oči a jen těžko jsem ji dávala stranou.
Ano,kniha se opravdu podobala Hunger Games,ale America není a nikdy nebude Katniss.
Na konci knihy byla America v lásce nerozhodná a neměla jasno,komu věnuje své srdce,ale už jsem se dočetla že pokračování této trilogie se bude jmenovat ,,Dědička",takže to asi nakonec bude Maxon(od začátku jsem měla radši jeho než Aspena:)))))
Celkově mne knížka Opravdu dostala a nemám nic,co bych ji mohla vytknout.Krása:-)
Úžasná knížka, kterou jsem přečetla téměř jedním dechem. Málokdy se mi stává, že se od knížky nemohu odtrhnout a hltám kapitolu po kapitole místo toho, abych šla už konečně spát, když jsem tak příšerně unavená. U Selekce se mi to stalo. Sice to nepatří mezi kdovíjak složitou literaturu - je to spíše oddechová knížka, ale splňuje vše, co bych od takového typu příběhu čekala.
Příběh byl vesměs jednoduchý a místy předvídatelný - nic co by extra překvapilo, ale četla jsem ho ve správné době a Selekci si zamilovala. Mezi učením na zkoušky je fajn si odpočinou u nenáročného a romantického příběhu... :)
Hodně lidí přirovnává Selekci k Hunger Games. Svým způsobem ano, má to něco společného, ale Hunger Games nesnáším, kdežto Selekci jsem si oblíbila (to bude asi tím, že v Selekci nebojují děti o přežití.)
A co dodat... tuto knižní sérii jsem si koupila kvůli NÁDHERNÝM OBÁLKÁM! :D a utracených peněz nelituji. :)
americká literatura intriky první láska pro dívky romantika Severní Amerika reality show pro dospívající mládež (young adult) zranění kasty, kastovní systém
2014 | Selekce |
2015 | Elita |
2016 | Dcera |
2016 | Šťastně až navěky |
2020 | Zaslíbená |
Tuto sérii začal číst asi každý podle skvostné obálky, která nás všechny tak zaujala... Samotná kniha nemá nijak náročný děj, ale je třeba pozdvihnout styl psaní této autorky... Kniha se čte úplně sama a i přes nenáročnou zápletku donutí čtenáře číst do noci, než se na poslední straně objeví věta - konec první knihy a my utíkáme do knihkupectví pro druhý díl, aby dobrodružství Americy pokračovalo!