Šťastně až navěky
Kiera Cass
Kniha povídek ze světa Selekce. Než se America přihlásila do Selekce, jiná žena musela projít touto soutěží, aby se stala královnou. Aspen nikdy nevěřil, že se vymaní z chudoby, která provázela všechny příslušníky jeho kasty. Avšak poté, co se stane strážcem, dokáže, že kasty nemusí určovat lidskou budoucnost. Marlee Tamesová se přihlásila do Selekce a prince Maxona zbožňovala, ale nikdy by si nepřipustila, že se může zamilovat i do někoho jiného. Princ si nikdy nemohl vybrat, co bude dělat – o všem rozhodoval jeho otec, ale nyní nastal okamžik, kdy vše musí vzít pevně do svých rukou. Bonusové scény, epilog, mapy a ilustrace navíc! (zdroj: NeoLuxor)... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , CooBooOriginální název:
Happily Ever After, 2015
I tady se nedá nic vytknout. Skvělá knížka od začátku až dokonce s krásnými ilustracemi :)
Skvělé! Jsem nadšená grandiózním zakončením celé Selekce a bylo mi velkým potěšením se blíže seznámit s ostatními členy ať už Elity či obyvatel paláce.
Jsem moc ráda, že nás do svého srdce nechala nakouknout ambiciózní Celesta, věrná Lucy, oddaná Marlee, laskavá Amberly, nesobecký Aspen a ušlechtilý Maxon. Úžasné osobnosti, které si obdiv zasluhují. Také díky půvabným ilustracím provazející celou knihu, jsem si tyto báječné lidi mohla téměř zhmotnit.
Krásné doplnění série s úchvatnou obálkou! Doporučuji!!!!
Nádhera, která je pomyslnou třešničkou pro obdivovatele série. Jsem opravdu šťastná, že se této výjimečné pohádce u nás dařilo a že to zatím vypadá, že vyjde kompletní. Tento bonusový kousek by mi opravdu chyběl.
Čtyři povídky, které poskytují nečekané vhledy, příběh rozšiřují a dávají víc než jsem doufala.
Dva jiné pohledy - Celestin a Lucy, osudy zbytku Elity, úžasný epilog k První a ilustrace, které strčí do kapsy i ty dokonalé obálky série.
Jsem nadšená a vřele jako ten nejlepší doplňek doporučuji!
Recenze v záložkách!
Na knížku jsem se hodně těšila. Normálně sice nemám soubory povídek moc ráda, radši čtu jeden ucelený příběh, ale u Šťastně až navěky jsem s provedením byla moc spokojená. Líbilo se mi vidět Selekci i z jiných pohledů nebo se třeba zaměřit na mladou královnu Amberly.
Jen se tedy musím přiznat, že ani tentokrát jsem si nedokázala oblíbit Aspena a to byla jeho povídka nejdelší! :D Myslela jsem si, že když uvidím do jeho hlavy a zjistím všechny jeho motivace, změním na něj názor, ale ne. Pořád jsem mu na chuť nepřišla.
A za mě je veliké plus, že je kniha doplněna překrásnými ilustracemi! Dlouho jsem si je prohlížela! :)
Knihu jsem přečetla hned ten den, co mi přišla a jsem s ní spokojená. Moc krásná knížka s překrásnými ilustracemi a povídkami. Vřele doporučuji těm, co se chtějí dozvědět něco víc o Elitě a něco víc o postavách. Mě se asi nejvíce líbila povídka Miláček a pak druhé výročí :) za mě 5 hvězdiček
Jsem strašně ráda, že se mi naskytla příležitost, podívat se na Selekci i z jiných pohledů. Popravdě těch povídek mohlo být klidně víc, protože dobré četby nikdy není dost. Dokonce i Aspen mi začal být sympatičtější, než prve.
Takže za mě 5*
Knihu jsem přečetla za dva dny a je skvěle napsaná! :) Líbilo se na selekci podívat i ze strany Marlee, Maxona, Královny, Celesty (akorát Aspena nemám moc ráda:D) a dozvědět se i něco nového.
Dobré bylo také si přečíst jak Maxon odpustil trest Marlee a Cartera, jak Ames řekla, že čekají Evelyn. Rozhodně knihu doporučuji pokud se chcete dozvědět něco víc o selekci. :)
Nádherné doplnění celé série.
Pokud někdo váháte,...radím neváhejte. Doporučuji všem, kdo se touží dovědět, jak příběh pokračoval, nebo jak dopadli ostatní z Elity. Jednotlivé povídky z pohledů různých postav byly famózní a já je absolutně hltala. Pro mě asi nejlepší byla o Marlee a Cartrovi (to byla docela síla), nebo Lucy s Aspenem byly úplně mega roztomilý, nebo o královně Amberly, nebo selekce z pohledu Maxona. Sakra prostě všechny byly skvělé. Název Šťastně až navěky se opravdu hodí, protože si tady každý našel svůj vlastní happy end.
Povídky nebyly, kromě jedné, vůbec špatné. Přesto si ale myslím, že z toho šlo dostat ještě mnohem více.
Každopádně nádherné ilustrace, obálka knih a, čtivost textu autorce opět zůstávají :) ..
povídky láska americká literatura princezny pro dívky reality show pro dospívající mládež (young adult) pohled jiné postavy na původní příběh
Krásné doplnění Selekce. Příběhů si vážím, protože se moc často nevidí, že by někdo podával jeden a tentýž příběh z více pohledů.
Osobně jsem se strašně dlouhou dobu těšila na Prince, což se mi konečně splnilo, jen mě mrzelo, jak krátký ten příběh byl.
Velice jsem se u knihy pobavila.