Šepot
Chrissie Keighery
Demi je patnáct. Žije s rodiči na předměstí australského města. Sní své sny a nic jí neschází. Jednoho dne se ale vše změní a Demi si musí zvykat na novou školu, najít si nové kamarády, a dokonce se naučit nový jazyk a poznat novou kulturu. Kniha Šepot je o objevování sebe sama a svého místa v životě. Vypráví o hledání, odvaze, přátelství a první lásce a o tom, že neexistuje situace, v níž by nám život přestal nabízet smysluplné možnosti. A také že věci často nejsou takové, jak se na první pohled zdají...... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , RunaOriginální název:
Whisper, 2011
Příběh byl dojemný a téma originální. Knížka se mi moc líbila ikdyž je pravda že mi připadalo že je Demi 14 a ne 16, ale to mi nevadí. :D
Nejvíce se mi líbilo, jak Demi popisovala svoje pocity a také to, že bylo popsané jak udělat ve znakovém jazyce různá slova. To jsem si vždy zkusila.
Souhlasím, že se Demi chovala někdy hloupě, ale pak se to i díky Felicity a vysněnému klukovi změnilo. Doporučuji. :-)
Demi se občas chovala trochu hloupě, když za každou cenu viděla sama sebe vyčleněnou z kolektivu i když by to tak vůbec být nemuselo. I z toho s Julesem dělala od začátku velkou věc. Jinak pohodové čtení pro méně náročné čtenáře.
Začátek mě navnadil na skvělý, hlubší příběh, ale potom to bylo takové neslané, nemastné...
australská literaturaAutorovy další knížky
2016 | Šepot |
2016 | Penelope - prostě perfektní: Projekt Nejlepší kamarádka |
2016 | Penelope - prostě perfektní: Tajná táborová příručka |
Knížka má své kouzlo... Někdo řekne, že to bylo nezáživné a nudné, pro někoho se otevřel svět zcela nový a neprobádaný. Za mě průměrný příběh, čtení pohodové, nějak náročné:-)