Šeptej do ticha
Lenka Lanczová
Spousta dívek si myslí, že hezké holky to mají v životě lehčí než ty ostatní. Hlavní hrdinka, osmnáctiletá Monika, je přesvědčená o opaku. Přestože jí kamarádky závidí její úspěchy v modelingu, poslední dobou se jí moc nedaří. Rodiče se rozvádějí, Monika se s maminkou stěhuje z Brna do malé vesnice, kde nikoho nezná, do školy musí denně dojíždět, zvykat si na nové učitele i spolužáky... A proti kamarádkám si připadá handicapovaná: dosud nechodila s žádným klukem, protože na to neměla čas. Po seznámení se s Jáchymem se vše mění! Monika nachází nejen nová přátelství, ale i velkou lásku, užívá si studentského života a pouští se na tenký led, když vymýšlí past pro největšího frajera školy, který si přímo koleduje o trest za svoje chování k dívkám. Nejdříve to vypadá jako dobrý nápad a skvělá pomsta, jenže hra s city a na city může být také pěkně nebezpečná a může se vymknout z ruky.... celý text
Tahle kniha byla moje první od této autorky, vůbec jsem netušila, že má nějaké pokračování, na to jsem narazila náhodně v knihkupectví. Nic méně musím říct, že celá tahle série se mi velmi líbila. Knížky jsem nenasytně hltala a hltám dál.
Zajímavá kniha, ale pokračování už číst nebudu. Líbil se mi totiž ten konec, jaký tam byl - z nebe nespadl happy end, ale hrdinka v sobě sama musela najít sílu vyrovnat se s tím a jít dál. Další dvě pokračování už budou asi něco jako mexická telenovela - rozchody, usmiřování, žárlení a nakonec happy end, protože díky lásce se v knihách mění i na myšlení frajeři. Chápu, že se náctiletým holkám takové příběhy líbí, ale tak nereálné naděje by jim autoři dávat neměli.
Skvělý příběh, konec mě opravdu rozesmutnil. Nechápu, jak mohla Monika Mikulášovi naletět, většího blba by člověk pohledal. Přesto oceňuju, že to celé neskončilo happyendem, ale tak, jak to v životě v reálu končívá. Těším se na další pokračování!
kniha se mi líbila, konec smutný, ale tak to někdy v životě dopadne, když se člověk vsází a neuvědomí si možné následky
Je HEZKÁ! Knížka má spád a je plná vtipných pasáží. Je taková "skutečná" a neuvěřitelně mě chytla za srdíčko. Monika mi byla neskutečně sympatická, ale bylo mi jí strašně líto. Líbil se mi kamarádský vztah mezi ní a její mamkou, proto jsem byla ráda, že nakonec dokázala přijmout její novou známost. Karin mi byla taky moc sympatická, byla to osobnost se vším všudy. Renáta s Mackem byly zákeřné pipiny, jednoduše husy! Neskutečně mi pily krev! Nejlepší byly výstupy pana Blachouta a tety Evy. I když jsem celou dobu fandila Mikimu, Jáchyma mi bylo určitým způsobem taky líto. Ale nepřála jsem si, aby se znovu s Monikou k sobě vrátili. I přes to, jak se k ní Miki zachoval, věřím, že mu nebyla lhostejná - vždyť přeci stále nosil její náramek!
Tak tahle kniha se hodně povedla! Ostatně jako všechny knihy od Lanczové. Kniha byla napínavá, romantická, vtipná, prostě všechno, co mám u knih ráda. Moniky mi bylo občas líto, Jáchyma taky a Mikuláš mě naprosto zklamal, takový konec jsem vůbec nečekala. Ale i tak to byla naprosto skvělá a úžasná kniha, napsaná od nejlepší spisovatelky. Všechny její knihy jsou špičkové a žádná nemá chybu. Žádně dívčí knihy se nevyrovnají těm, které píše Lanczová.
Tato kniha je opravdu pro dívky. Knihu jsem četla jako malá/mladá a velmi se mi líbila, nyní už do kvality tolik ne. Přijde mi, že čtenářky celý příběh čekají na jeho konec, kdy se konečně něco odehraje a to zase velmi rychle končí.
Jinak bych považovala knihu za odpočinkové čtení.
I přes kýčovitý názevmě kniha dost překvapila. Je to opravdu skvělý příběh "zkrachovalé" modelky. Oddychová četba.
Kniha se mi moc líbila. Myslela jsem si, že příběh bude roztahaný, ale chtěla jsem po dočtení více stránek. U některých výroků jsem se i doopravdy zasmála. Kniha jasně dokazuje, ze ne všechno končí happy endem, tak jak to mnoho knih nezobrazuje. Příběh se mi líbil. Miky mi byl hned nesympatický a od začátku mi bylo jasné, že on se nezmění. Bylo mi moc líto Jáchyma.
Pěkný, i když smutný příběh. Mikyho jsem od začátku neměla ráda a
ani jsem mu moc nevěřila, ale něco tak škaredýho jsem od něj nečekala.
Naopak Jáchym se mi líbil a bylo mi ho strašně líto. Konec je takový otevřený - asi si
přečtu další díly.
Milý příběh o Monice, které se změnil dosavadní život. Ač nechtěla, musela se smířit s tím, že opouští vše co měla. A začít od začátku.
Jedna kniha z trilogie.
přátelství láska rodina škola vztahy sázky
2019 | Těžká noc |
2014 | Život na ostro |
2013 | Dvakrát dospělá |
1997 | Znamení Blíženců |
2009 | Pošeptej po větru |
Tuto knihu jsem od Lanczové četla jako 1. A musím říct, že mě hned začala bavit. Pořád se tam něco děje, je to i romantické a prostě skvělá knížka. Určitě doporučuji.