Šerin a Amar

Šerin a Amar
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/213906/mid_serin-a-amar-213906.jpg 3 19 19

Šerin, překrásná mladá Afghánka, přesídlí se svou ortodoxní rodinou do Spojených arabských emirátů. Tady se na první pohled zamiluje do mladého Inda Amara a začne prožívat peklo.Šerin má jediné přání: sdílet se svou osudovou láskou společný život. Její rodina však něco takového považuje za zločin.

Přidat komentář

uzivatel83509
19.06.2024 5 z 5

(SPOILER) Kniha se dobře četla, příběh Šerin a Amara mě bavil, byl to hezky zpracovaný příběh zakázané lásky dvou mladých lidí, kvůli rozdílné víře jejich rodin. Amar to měl v životě lehčí, než Šerin... já, být na jejím místě, asi bych nebyla tak silná, jako ona... šílené... jak ji mlátili kvůli telefonu, hrůza... Amar mě hrozně naštval, když za ním Šerin utekla a on ji odmítl, že ji nic nemůže nabídnout a vrátil ji zpět k rodině, která ji hned odvezla k mulláhovi... na jednu stranu ho chápu, ale na druhou stranu bych ho nakopala... od té doby mě dost štval (slušně řečeno) a knihu jsem dočetla jen kvůli Šerin...

Ivka82
11.09.2022 2 z 5

Jedním slovem nuda...


Pavčule
23.05.2021 2 z 5

Ráda čtu tyhle knihy o utiskovaných ženách a Islámu . Dvojici jsem fandila , nicméně tohle mi přišlo už moc přeslazené . Pořád jen kňučení , jak jeden druhého milují . Příště budu asi hledat o něco starší hlavní hrdiny . Nějak mi to nesedlo .

veronika5179
30.08.2015 3 z 5

Nemyslím si, že to byla špatná knížka. Spoustu jsem se z ní dozvěděla, takže i proto hodnotím kladně. Co se týče milostného příběhu, tak mě trochu štval Amar, když chtěl nechat Šerin na holičkách jen proto,že není připravený vydělávat a vázat se..Nicméně spíše oceňuji informační hodnotu a ta pro mě byla přínosem.

dibakova
11.08.2014 1 z 5

Zpracování této knížky se mi nelíbilo takže jsem knížku ani nedočetla a vrátila ji . Mohla by být třeba jinak napsaná to bych ji možná přečetla

asam
01.06.2014 4 z 5

Romeo a Julie v 21. století. On Ind - křesťan, ona narozená v Afganistánu - muslimka. Vychováni ve dvou odlišných světech, v kulturách, které jsou tak protikladné, že nenajdou nic společného. Příslušníci dvou tak odlišných nesmiřitelných náboženství. Velice zajímavý pohled do denního života obou mladých lidí žijících v jednom městě, tak blízko a přitom nekonečně od sebe vzdáleném světě.
Zklamalo mě však literární zpracování.