Serpens Levis - Ve smyčkách hada
Michal Kocián
![Serpens Levis - Ve smyčkách hada Serpens Levis - Ve smyčkách hada](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/292801/mid_serpens-levis-ve-smyckach-hada-Vah-292801.jpg?v=1460644516)
Z pražských patologií se záhadně ztrácejí mrtvoly. Zvídavá studentka dívčí školy Viola s medikem Johannem Hertzem se za vysvětlením podivných příčin musejí vydat až do temné spleti stok vedoucích pod městem.
![Disease Disease](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19509/disease-gvn.jpg?v=1540891501)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Kresba pěkná, ale rozvržení stránek a scénář obecně slabší. Také lettering a jazyk dialogů mohl být steampunkovější.
![JajaCZ JajaCZ](https://www.databazeknih.cz/img/users/76_/76393/m_jajacz-jrS.jpg?v=1638263228)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Dej bol zaujímavý a vykreslený pekne, ale grafické spracovanie musím skritizovať. To je tak, keď obkresľujete Angelinu Jolie z fotiek dostupných na googli. Úplne mi to pokazilo zážitok a nervovalo ma to, tak ako neprehľadnosť. Nikdy som nevedela v ktorom okienku dej pokračuje.
![Ailee Ailee](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/100515/m_100515-nE6.jpg?v=1490079274)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Pár komiksů jsem už četla a chtěla jsem zkusit něco nového. Steampunk je fajn a ty kresby byly docela povedené, ale děj už trošku pokulhával. Chování některých postav bylo... no nedávalo smysl. Nejhorší však byly ty diaology a "dějové vložky", které popisovaly, co se děje, i když to bylo zjevné z kreseb. Bohužel, nebavilo mě to. Ale větší komiksové fandy by to zaujmout mohlo.
![Cryptkeeper Cryptkeeper](https://www.databazeknih.cz/img/users/85_/85577/m_cryptkeeper-cXY.jpg?v=1554972027)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Škoda,že je to klasifikováno jako komiks pro děti a mládež. Což uplně není,je tam až manga důraz na prsa a ženské pozadí,doplněný o nemalou dávku krve a létající končetiny:) Což by bylo fajn,jen kdyby ten příběh byl ponurejší a propracovanější;)
![Tozbee Tozbee](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/29031/29031-qrn.jpg?v=1429697808)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Jednotlivé kresby nejsou špatné (byť mi styl nesedí). Obrazy na stránce ale plynou nepřehledně, texty mají příšerný font. Příběh je na hranici trapnosti. Totální slátanina. Jako pokus o komiks tohoto druhu nemůžu hodnotit jinak než jako propadák.
![jarynek jarynek](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/170417/m_jarynek-vEH.jpg?v=1641747106)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Pěkná kresba. Koncept tajemného příběhu zasazeného do staré Prahy je také dobrý, jen se čtěnář moc nesmí zamýšlet nad některými podrobnosti. Každopádně jako český pokus o komiks tohoto druhu hodnotím kladně.
![martinstefko martinstefko](https://www.databazeknih.cz/img/users/40_/40210/martinstefko-9w3.jpg?v=1555390211)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Oceňuji, že se někdo u nás snaží vydávat něco, co by mohlo být mainstreamové, co se nesnaží jít nějakými speciálními uměleckými trendy, ale prostě jde tvůrcům hlavně o to, aby své čtenáře pobavili. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1189-serpens-levis-ve-smyckach-hada-55.html
![muchomurka muchomurka](https://www.databazeknih.cz/img/users/66_/6670/muchomurka-KNw.jpg?v=1540840377)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Na komiksy moc nejsem, ale tento se mi líbil. Jak příběhem, tak ilustracemi. Podzemí asi opuštěné továrny, krásné šaty a domy, nádech hororu, mystično - vše smíchané v tajemném příběhu. Co víc si přát? Jen občas jsem byla zmatená a četla texty na přeskáčku, protože nebylo zřejmé, kde který pokračuje.
2017 | ![]() |
2014 | ![]() |