Šest rakví

Šest rakví
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550315/bmid_sest-rakvi.jpg 5 255 255

Detektiv Kim Stoneová spěchá ke shořelému domu, uvnitř něhož byla nalezena těla dvou dospívajících dětí a jejich rodičů. O život je však nepřipravil požár, ale kulka. A vražednou zbraň drží v ruce matka Helen Daynesová. Případ vyvolá v Kim bolestné vzpomínky na dětství, o to víc chce odhalit pravdu. Poté v Helenině ložnici objeví drobnou, zásadní stopu, která naznačuje, že celou rodinu mohl zabít někdo jiný. Čtyři rakve byly naplněny, ale ještě není konec…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Kalibr

Six Graves, 2022

Jeanine8
07.01.2025 5 z 5

To byla zase jízda, ano za 5…Bohužel tradiční absence osobního života dělá z Kim robota….

ZuK1
06.01.2025 4.5 z 5

Jedna z mých oblíbených sérií a je až neuvěřitelné, jak si Angela Marsons i u 16. pokračování pořád drží vysokou laťku.

iška
06.01.2025 5 z 5

U paní Marsonsové nejde jinak než za plný počet hvězdiček. Už v prologu se mi udělalo skoro nevolno. V rámci přečtení věnování na předchozí stránce jsem si říkala, to přeci autorka tomu starému pánovi nemůže udělat, to přeci nemůže udělat nám. A pak už jsem jen četla a četla a nechtělo se mi přestat, čemuž napomáhalo počasí za oknem. V napětí jsem zůstala až do samého konce.

Psímáma
06.01.2025

Odloženo na straně 32. "A vy jste kdo ? Bratr ? Ne, manžel"

Kocourek
06.01.2025 5 z 5

Tak Kim nezklamala. Děj upaloval, nitky se pomalu spřádaly, jen jednu velkou chybu to mělo. Že už je konec a musím zase čekat na další....

iLuciferie
05.01.2025 3 z 5

Kniha se četla jako vždy skvěle a rychle a v podstatě mě ani tentokrát nezklamala, ale.. Ne, že bych měla něco proti recyklaci jako takové, ale toto je další díl s recyklovaným "padouchem", což mi přijde prostě škoda, protože to nejednom ubírá na uvěřitelnosti (no ta uvěřitelnost je u krimi sérií zejména z hlediska "superschopností" hlavních hrdinů tedy samozřejmě diskutabilní i tak), zároveň si tedy uplně do všech detailů původní zápletku nepamatuji (což mi celkový dojem prostě trošku kazí) a pak mi to přijde jako takové trošku šetření na nesprávném místě (na nás čtenářích). No, na další díl se samozřejmě těším, tak snad to zvládnou přeložit do češtiny dřív, než zaklepu bačkorama já :D

krejcovka76
05.01.2025 5 z 5

Teda to jsou infarktové stavy. Číst Angelu začíná být život ohrožující. Přečteno během každé volné chvilky. A po přečtení mě hned zamrzelo, že už je konec knížky. Zase jsem se při čtení bála otočit stránku, bála jsem se o život oblíbených postav. Je to všechno neskutečná jízda. A teď opět čekat na další skvost z pera autorky.

Cassidy.L
05.01.2025 5 z 5

Další skvělý díl, čtivý, napínavý a nečekaný konec. Skvělé!

studentice
04.01.2025 4 z 5

Autorce se další díl zase povedl. Kniha přečtena za dva dny. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu:)

Šárka5875
03.01.2025 5 z 5

Právě jsem dočetla a asi to budu chvíli rozdýchávat. Naprostá pecka a nemám slov.

Jandýs
01.01.2025 5 z 5

Pomalu se mi zklidnuje srdecni tep… uff… to bylo poctenicko!!!! Zacit rok takovou latkou… nu, tak jsem zvedava, ktera me dokaze takhle dostat.

janastok
01.01.2025 5 z 5

Královna detektivek, víc není co dodat.

Kája_95
28.12.2024 5 z 5

(SPOILER) 17. přečtená kniha od Angely a 16. případů s Kim Stone. Jako ... asi už s tím budu trapná, ale opět 100%. Boží, boží, boží. Neskutečně úžasný díl s Kim Stone. Inspektorka, která jedná podle sebe a má opravdu málo skutečných přátel :-D. Má prakticky jen práci a svého psa Barneyho. V tomto díle Kim řeší dva problémy. Prvním je, že vyšetřuje ze začátku vraždu celé rodiny v rodinném době, kdy je pachatelem matka, našli totiž u ní pistol, takže logický závěr - vražda a následně matčina sebevražda. Následně se ale ukáže, že to byla čtyřnásobná vražda. Rozjíždí se rozsáhlé vyšetřování a pátrání po tom, kdo rodinu zabil. Aby toho nebylo málo, brzy se začne řešit i smrt dalšího dítěte z rodiny. Již dospělá žena je sražena kamionem a na místě je mrtvá. Zůstal už jen její bratr - dvojče. Druhým problémem je Symes - člověk, který touží jen po odplatě Kim. Chce ji dostat a umučit k smrti, protože ho ona dostala za mříže a také následkem boje přišel o jedno oko. Dostane se na svobodu, a tak Kim dostane jako ochranu Leanne, která je jí všude v patách a ručí za to, aby se Symes ke Kim nedostal. Ten v průběhu příběhu unese dvě malé holčičky a snaží se o to, aby Kim přilákal a mohl uskutečnit jeho pomstu. Kim také řeší, že jí umírá matka a neplánuje se s ní sejít, stále ji nemůže odpustit, že ji zabila bratra dvojče a málem i ji samotnou. Začátek knihy a konec knihy se protne. Dostane Symes Kim do rukou? Bude to konec Kim? Posledních 100 stran jsem opravdu hltala ve velkém ... no dobře, tak celou knihu. :-) DOPORUČUJI!!!

Šánka
28.12.2024 5 z 5

...,,Nazdárek, Keatsi, seznamte se s mojí novou kamarádkou, teď už doopravdy. Jmenuje se Leanne a bude se vám moc líbit," zahlaholila Kim, jen vkročila do předsálí pitevny, kde si Keats myl ruce.
...,,Stoneová, všichni víme, že žádné kamarády nemáte, " řekl Keats a otočil se k Leanne. ,,Připadá vám stejně nesnesitelná jako nám ostatním?"

Tohoto špičkování si i tentokrát užijeme bohatě, ale ono krásně odlehčí celou atmosféru a šok z prologu. Kim se pouští do vyšetřování případu vyvraždění celé rodiny. Současně z vězení uprchl nebezpečný psychopat, který jde právě po Kim. A tedy musím říci, že já měla z toho konce málem infarkt. Tohle byl i na tuto sérii hodně brutální závěr.
No skvělé to bylo, tady už snad ani nemá smysl chválit, tohle jede samo.

AlbionFoxyFox
28.12.2024 5 z 5

Další perfektní díl dokonalé série. Knihy s Kim asi nemají šanci zklamat.

Mája777
27.12.2024 5 z 5

To bylo něco. Sice se do vánoční atmosféry moc nehodí, ale vlastně i zázrak se stal. Kim je neuvěřitelně silná a empatická. Moc se těším na pokračování.
(27. 12. 24 - 29 236 - 73)

Tereziee
27.12.2024 5 z 5

Za tuhle autorku bych dala ruku do ohně. I u 16. dílů série jsou případy pořád originální, napínavé a čtivé. Tenhle díl je navíc horská dráha emocí. No, co dodat. Těším se na další setkání s Kim Stone.

Becca_books
26.12.2024 5 z 5

Již šestnáctá kniha této série a kvalita rozhodně neubývá. Dokonce tam bylo napětí a děje až až. Několik dějových linií - vyvražděná rodina, uprchlý zločinec, Kimina matka... Upřímně, u prologu jsem zadržela dech a u konce málem vypustila duši. To mi autorka nemůže dělat tohleto. Skvělý díl!

evonra
26.12.2024 5 z 5

Pane jo, autorka příznivce Kim Stone tentokrát vůbec nešetřila a samotné Kim připravila tedy pořádnou nálož....
Opět vynikající čtení. Každý díl si maximálně užívám, bezvadná série.

JitkaHambi
25.12.2024 4 z 5

Prolog a konec mi způsobily málem infarkt, fakt!Byla jsem v napětí od začátku do konce.Pecka!
To byla zase jízda.
Angela je prostě skvělá a budu se opakovat.....už se těším zase na další knihu :-)